ROLAND XP 50

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
anthea_x

ROLAND XP 50

Příspěvek od anthea_x »

Zdravím, dostal sa mi do rúk "za facku" Roland XP 50. Má s ním niekto skúsenosti? ( nejaký soft editor?) Vyzerá ako by na konskom povoze prešiel okolo sveta, ale zvuky má zaujímavé. Už mám na "na ceste" PCE LE6, tak rozmýšľam či si ho nechať. Vďaka za názory.
Kurzweil PC3LE6 V2, Roland Fantom X6
Predator

Re: ROLAND XP 50

Příspěvek od Predator »

Zvuky to nemá zlé, dajú sa použiť ešte aj dnes, ale ovládanie nie je bohvieako priateľské. Hlavne ten dvojriadkový displej plný kryptických skratiek. Bez návodu sa moc nezorientuješ, a v sekvenceri už vôbec nie. O editore nič neviem, kamoš, čo ho mal, nič také nepoužíval, iba fabrické zvuky. Viem akurát, že sa tam dala dať nejaká rozširovacia karta s ďalšími vzorkami, myslím že až dve naraz sa dali. Dnes by sa dali splašiť za drobné ... no ale aj tak keď si vedľa toho zapneš Kurzweil, tak sám uvidíš.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Zdravím, mal by som ešte jeden technický dotaz. Pri väčších hlasitostiach pri napojení na zosilnovač dochádza k "čudným" cyklickým nepríjemným praskaniam. Chybné káble som vylúčil. MO 6 - ka mi tu hrala bez chýb. Ale v sluchadlách a pri pripojení do mp3 vstupu CD prehrávača sa tento jav nevyskytuje. Po diskusiách s kolegami padlo podozrenie na aj na interferencie s DA prevodníku. Má niekto skúsenosti s niečím podobným?
Kurzweil PC3LE6 V2, Roland Fantom X6
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Takový dotaz bych směřoval na oficiální fórum Rolandu, tady se toho pravděpodobně moc nedozvíš.
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“