DigiTech 2120, 2112, 2101... lamp./analog. preamp

Pedály, multiefekty, procesory, ...
feki
Kontaktovat uživatele:

Re: DigiTech GSP1101 + všechny rackové DigiTechy

Příspěvek od feki »

Jasně že můžeš docílit se dopracovat co nejblíže schodného zvuku jakéhokoliv preampu, je třeba více trpělivosti. Od poslední verze, kde si můžeš zvolit deset vlastních importovaných Ircab se vše mění, na konec na tom celý výsledný zvuk leží. Hrál jsem na 2120, léta jsem měl Peavey Rockmaster, skvělé preampy, Rocktronu jen jako více uživatelů na chuť nepřišel :-) ale zvuk zůstal u těchto ampů jako legenda ležet v 80' alá Dio. tečka. Pokud ale jde právě o tuhle muziku, tak je to na místě.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

Tak kdyz se na to dobre hraje,je jedno do jaky dekady ten zvuk patril :) Jinak jeste tam mam presety od predchoziho majitele,a na jeden se krasne strouhaji panterovske riffy :evil: :D Obecne digitechy maji svuj zvlastni,takovy ´bonbonovy´ zvuk,nekomu to mozna vadi.Ja jsem ale na to zvykly,od puberty jsem chodil za kamaradem,ktery postupne prostridal vsechny digitechy od RP 1 po tu 2112,a ted mi prave rika ze nazivo se na tto nedalo hrat.Nevim ale nakolik vazne muzu brat toto tvrzeni,dotycny nazivo snad v zivote nehral,mel ho zapojenyho do nejake veze.Ted ma na doma sestavu ibanez jam a dva stacky carvin legacy do sterea pres T.C. G System :D Sousede ho museji zboznovat :D Takze nemam se bat lampoveho konce,chova se to s nim normalne? :)
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Tak rozhodně to neuškodí, nakonec konec má taky volume :-)
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Re: DigiTech multi-efekty s analog. preampem

Příspěvek od dayslypper »

Mám zkušenosti s 2112, a myslím si, že to na živé hraní použitelné určitě je. Je to tomu naopak velice dobře uzpůsobené, jako všechny rackové DigiTechy. Množství funkcí je opravdu široké.
Už třeba jen dvojité DSP pro změnu presetů bez prodlev a vč. dozvuků je čistě a pouze kvůli LIVE. Celý efekt to dost prodražuje, přitom ve studiu to (alespoň dnes) nevyužiješ.
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 9.11.2016 23:03, celkem upraveno 3 x.
pavmar

DigiTech multi-efekty s analog. preampem

Příspěvek od pavmar »

Ahoj jsem vlastníkem Digitech 2112 s UPG firmware na vyší verzi udajně, netuším o co to umí více... ale to je jedno, je tu někdo kdo má tento efekt, potřeboval bych poradit jestli s pedálem control one jde udělat to že digitech při zapnutí určitého presetu pošle do MIDI out příkaz který by mohl ovládat další třeba MIDI relay díky za odpověd
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Re: DigiTech multi-efekty s analog. preampem

Jojo, jde to.

2112
Manuál: str. 49 "MIDI Transmit Map"
ftp://ftp.digitech.com/pub/PDFs/discont ... Manual.pdf

2120
Manuál strana 63 - "Program Transmit Map".
ftp://ftp.digitech.com/pub/PDFs/discont ... s/2120.pdf
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Re: DigiTech 2120, 2112, 2101... lamp./analog. preamp

Tady Mark Tremonti v r. 2008 zřejmě používal jako cvičítko DigiTech 2112. :-)

Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“