spatny kontakt kabel-kytara
Pravidla fóra
spatny kontakt kabel-kytara
[quote][/quote]Ahoj, mám takový problém zkratka kabel mi asi nějak nedoleha do kytary takže to musím vždycky nějak naraficit aby to hrálo ale pak se hnu a je to v tahu. Novy kabel jsem zkoušel bez kýženého výsledků (a vsak den jsem mel naději). Neví někdo coms tím? mám squeir affnity fat starat. Díky za odpověď.
Naposledy upravil(a) Pe3n dne 13.12.2013 20:19, celkem upraveno 2 x.
SQUIER Affintity Fat Strat HSS
Crate FW15R
40 let stará akustika bez značky .... prodam za 15 k - má historickou cenu
Signature trsátko
Crate FW15R
Signature trsátko
Re: spatny kontat kabel-kytara
Kde přesně máš špatný kontakt?
Kabel
samec nebo samec
kytarová samice?
Pokud jsi zkoušel nový kabel, tak zřejmě problém bude v samici v kytaře. Takže navrhuji vyndat, zkontrolovat funkčnost, předpružit kontakty, vyčistit od oxidace (tam bude zřejmě zakopaný pes).
Chci tě ještě o něco poprosit. Věnuj větší pozornost tomu, co a jak píšeš. Některá slova s diakritikou, jiná bez, v názvu vlákna neexistující slovo...
Vždyť to musí dát hroznou práci takhle psát.
Díky.
Kabel
Pokud jsi zkoušel nový kabel, tak zřejmě problém bude v samici v kytaře. Takže navrhuji vyndat, zkontrolovat funkčnost, předpružit kontakty, vyčistit od oxidace (tam bude zřejmě zakopaný pes).
Chci tě ještě o něco poprosit. Věnuj větší pozornost tomu, co a jak píšeš. Některá slova s diakritikou, jiná bez, v názvu vlákna neexistující slovo...
Díky.
Jo pardon píšu rychle na tabletu tak to není ono
. Nicméně něco jsem tam zkoušel dělat ale nejsem v tom moc zbehly . Mohl by jsi mi popsat jak vyčistit od oxidace?
Crate FW15R
Signature trsátko
Crate FW15R
Signature trsátko
Pak tedy nechápu, proč chce každý tablet, když to není ono. Zlatá klávesnice.Pe3n píše:Jo pardon píšu rychle na tabletu tak to není ono![]()
Když budeš hledat, tak najdeš pár příspěvků, kde se to řešilo. Podle stavu oxidace, zašpinění, zamaštění to můžeš očistit mechanicky (jemný smirek...) nebo chemicky (kontaktol, tech. benzin...). Zkontroluj taky připájení kablíků ke kontaktům, jestli tam nemáš nalomené kablíky nebo studené spoje.Pe3n píše: Mohl by jsi mi popsat jak vyčistit od oxidace?
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/n ... %9Bn%C3%AD
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/z ... AD#p495684
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/v ... %9Bn%C3%AD
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/j ... %9Bn%C3%AD
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/k ... AD#p232315
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... %9Bn%C3%AD
Re: spatny kontakt kabel-kytara
Tak můj problém je asi ze mám natrhlej jeden z tech dvou kabliku v samici. Otázka ted co s tím...
Crate FW15R
Signature trsátko
Crate FW15R
Signature trsátko
Ježíš chlape, to je furt lepší, než mít natrženýho něco jinýho.
Pokud se takhle ptáš, tak ti ani nebudu psát, co s tím máš udělat. Zřejmě nejsi kamarád s páječkou a pájkou. Napiš odkud jsi a popros tady, jestli by ti s tím někdo ze zdejšího osazenstva nepomohl za jednoho lahváče. Pokud ne, čeká tě návštěva servisu, kytaráře, souseda nebo kamaráda s páječkou, hudebnin...
Pokud se takhle ptáš, tak ti ani nebudu psát, co s tím máš udělat. Zřejmě nejsi kamarád s páječkou a pájkou. Napiš odkud jsi a popros tady, jestli by ti s tím někdo ze zdejšího osazenstva nepomohl za jednoho lahváče. Pokud ne, čeká tě návštěva servisu, kytaráře, souseda nebo kamaráda s páječkou, hudebnin...
JSem z mostu
. Sice jako punkrocker zastavam i DIY, ale elektrikář moc nejsem no 
Crate FW15R
Signature trsátko
Crate FW15R
Signature trsátko
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
na nete nájdeš kopec návodov na pájkovanie , to by mal zvládať každý muzikant , neni to žiadna veda , a doporučujem kúpiť novú samicu nejakú lepšiu , aby to aj vydržalo nejaký žúr , né aby ťa nechala v štichu , keď to budeš najviac potrebovat
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Z Mostu nebo zpod mostu.Pe3n píše:JSem z mostu.
Jak píše miro, není to žádná vyšší dívčí. A s páječkou nedělají jen elektrikáři. Plynovou používají klempíři i řezníci.Pe3n píše: elektrikář moc nejsem no
ideální situace na naučení se, není tu co pokakat a bude se ti to hodit ještě mockrát..
Ahoj, mám problém s kabelem...v podstatě podobný jako kolega v tomto vláknu akorát že chyba je v kablu a ne v kytaře....zkrátka signál chvílemi při pohybu s kablem vynechává....je nějaká šance jednoduché opravy nebo mám koupit nový kabel? Díky za odpovědi:-)
No tak to budou asi vlákna toho kabelu rozlámaná. Dokážeš zjistit přibližné místo "vynechávání"?
Pokud by to bylo kousek od konektoru a nevadila by ti zkrácená délka kabelu, tak by to šlo opravit. Jestli je to v půlce kabelu nebo je ten kabel rozlámaný celý, tak ho s klidem vyhoď. Nehodil by se ti ani na krátké propojky.
Pokud by to bylo kousek od konektoru a nevadila by ti zkrácená délka kabelu, tak by to šlo opravit. Jestli je to v půlce kabelu nebo je ten kabel rozlámaný celý, tak ho s klidem vyhoď. Nehodil by se ti ani na krátké propojky.
To moc nedokážu určit....spíš se vada ukazuje, když zahýbu jackem...ale jak říkám - v kejtře to není...MilanT píše:No tak to budou asi vlákna toho kabelu rozlámaná. Dokážeš zjistit přibližné místo "vynechávání"?
Tak pokud máš jistotu, že kontakt samec-samice je v pohodě, tak bude problém s připájením samce nebo bude kabel těsně za samcem rozlámaný. Ucvaknul bych samce s cca 10 centimetry kabelu a samce přepájel. Za to nic prakticky nedáš a škoda třeba dobrýho kabelu. Záleží na tobě.Diamant píše:když zahýbu jackem
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je kabel poškozen v jednom místě, není většinou problém to místo postupným ohýbáním kabelu nalézt. Oprava je pak již velmi jednoduchá, stačí obyčejná levná páječka a trocha cviku. Určitě si to alespoň vyzkoušej opravit, ono je pro muzikanta velká výhoda, když si umí kabely udělat/opravit sám (úspora času, peněz, atd.).