Nějaký looper

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
filo01

Re: Nějaký looper

Příspěvek od filo01 »

La_Resistans píše: Jediná věc, před kterou bych varoval. Občas se mi stane, že má looper po sešlápnutí (ukončení loopu) menší prodlevu, než si uvědomí, že už má začít smyčku hrát znovu, což je pro live vystoupení celkem problém.
U RC3 to byl známý problém, řeší to update firmware.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
La_Resistans
Bandzone: www.bandzone.cz/laresistans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od La_Resistans »

Hehe, škoda, že u svýho looperu asi update neudělám :) No než jsem přišel na to, že stačí zapnout a vypnout, proběhly 2 vystoupení, během nichž se mi tohle stalo a v tu chvíli neznajíce řešení, musel jsem vypustit songy s použitím looperu :/ A teda nehrát Wish you were here, to mě sralo :D
Cort M600 (EMG 81+85) + struny DR 14-52 -> Line6 POD HD500 -> lamp amp HOCKE 50w -> SoundCity (cca 1970) 4x Eminence 50w
Audix OM7 -> Digitech Vx400 -> mix Mackie PRO FX12 -> T-AMP 1400 -> EV Eliminator I
http://www.ereley.cz
www.bandzone.cz/laresistans
killer000sp

Příspěvek od killer000sp »

to La_Resistans & filo01: Moc díky za názory, jdu do RC-3! :wink:
Gibson SG Standard HC 2012
filo01

Příspěvek od filo01 »

Dneska jsem zjistil tohle a málem mě omylo :)
http://www.amazon.com/Digitech-JMSXT-Ja ... B009QU3MKK
Solo XT za 99$

PS: Digitech přibaluje adaptér s třemi nebo čtyřmi vyměnitelnými koncovkami (US, UK, EU ...)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

filo01 píše:Dneska jsem zjistil tohle a málem mě omylo :)
Solo XT za 99$

PS: Digitech přibaluje adaptér s třemi nebo čtyřmi vyměnitelnými koncovkami (US, UK, EU ...)
porad drahy? ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
filo01

Příspěvek od filo01 »

Jen rýpej špendlíčkem do rány :-) Teď se vnitřně uklidňuju, že mi je to vlastně úplně jedno a že 3900,- byla výborná cena ;)
chroustjazz

Příspěvek od chroustjazz »

filo01 píše:Dneska jsem zjistil tohle a málem mě omylo :)
Solo XT za 99$

já vidím cenu 199 doláčů..nebo se mýlím?
free jazz, volná improvizace, soudobá hudba
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

filo01 píše:Jen rýpej špendlíčkem do rány :-) Teď se vnitřně uklidňuju, že mi je to vlastně úplně jedno a že 3900,- byla výborná cena ;)
hele, ja mam Akai za 4 a jsem v pohode. Tenkrat nic moc lepsiho a levnejsiho sehnat neslo... dnes bych urcite bral treba tohle :) http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=794245
filo01

Příspěvek od filo01 »

chroustjazz> bylo tam fakt 99$, asi zřejmě hour akce
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Zatím jen na stránkách výrobce, a nejspíš kopírka Bosse RC3, ale vypadá to sympaticky, určitě i cena, vzhledem k ostatním v Nux Core sérii, bude dobrá:
http://www.nuxefx.com/product_detail.ph ... =49&id2=45
filo01

Příspěvek od filo01 »

Hmm, manuál zatím není, od prvního pohledu nadupaná krabička a je tam jen málo věcí, co by mi vadily. Vlastně dvě
- stereo vstup je jen přes aux
- žádná zmínka o kvantizaci
Jako plus oproti ostatním vidím těch 40 patternů, pokud budou slušně udělané.

Docela by mě zajímalo, jestli budou kromě Loop Core dělat i Loop Force verzi, to by mohlo být slušné dělo ;)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

na co pouzivate to stereo?
filo01

Příspěvek od filo01 »

Na stereo efekty, na co jiného ;) Já hraju doma do samostatných beden, takže v loopu využiju jak stereo chorus, tak kupu delayů z MS50G. Pro "normálního" hráče je to asi na nic, maximálně by mohly loopovat najednou dva nástroje.
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Hmmm ten nux delay vypadá docela zajímavě:) Až ho vypustí začnu zase křižovat ebay...:)
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
filo01

Příspěvek od filo01 »

Vzhledem k tomu, že jsi už delay od Nuxe (Time Core) měl a zbavil se ho, tak jsi měl zřejmě na mysli Loop Core ;)
Psal jsem jim, jak to vypadá s verzí Force, až (jestli) odpoví, postnu to sem.
chroustjazz

hyenik píše:na co pouzivate to stereo?
stereo je dobré na to, že mohu posílat bicí smyčku jen bubeníkovi (nebo klik) a zbytek mi jde do bedny, i když nevím, jestli to jde u každého looperu (dříve jsem to řešíval, momentálně mám rc 300 a tam to vůbec nemusím řešit)
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

filo01 píše:Vzhledem k tomu, že jsi už delay od Nuxe (Time Core) měl a zbavil se ho, tak jsi měl zřejmě na mysli Loop Core ;)
Psal jsem jim, jak to vypadá s verzí Force, až (jestli) odpoví, postnu to sem.

Ano máš pravdu :) Díky za opravu.
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak došlo i na mě a vážně uvažuji o looperu pro domácí cvičení a posléze i pro nějaké to živé hraní.
Po analýze momentálně dostupných produktů na trhu, zhodnocení finanční situace a požadavků na looper jsem dospěl k následujícím kandidátům:
Digitech JamMan Express XT a TC Electronic Ditto Looper.
A teď tedy poprosím zkušené looperisty o zhodnocení výběru, případně i obohacení výběru o další varianty.

Jak jsem k výběru došel?
1) cena kolem 3 tis.
2) jednoduchý looper bez zbytečných fičur, které nevyužiji
3) zhodnocení toho na co to vlastně budu používat

Použití:
1) Domácí cvičení - nahrání basové smyčky a posléze cvičení improvizace ve vyšších polohách (basová sóla)
2) Vystupování - v podstatě totéž jako bod 1) - nahrání basové smyčky (případně perkusivních zvuků na basu k vytvoření rytmického podkladu) a pak přidání jedné, max. dvou vrstev pro vytvoření zajímavého intra, mezihry, dohry apod.
3) Nepotřebuji, aby to umělo ukládat a exportovat uložené smyčky, případně vyvolávat různé loopy z paměti. Loopy budou tvořeny vždy v rámci jedné skladby a zatím se nechystám poušťět do složitých one-man záležitostí.

Přikláním se k Digitechu kvůli stereu (budu před tím mít stereo krabičku Zoom MS-70CDR a pak bych šel stereo do PA). Digitech má rovněž vlastnost "Silent Clear" a uvádí, že tímto konkurence nedisponuje - tedy smazání loopu bez toho, aniž by došlo k jeho spuštění. U Ditto looperu tuto funkci nemám ověřenou. Obě krabičky jsou uváděny jako TB.

Tak a teď tedy poprosím o zhodnocení výběru, díky.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Myslím, že jsi pěkně shrnul, proč jít do Digitechu :)
chroustjazz

hendreku, po pár dnech/týdnech/měsících ti to přestane stačit - tedy pokud máš více peněz, pak si kup něco výkonějšího, ovšem pokud ne, pak bych doporučoval bazar
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“