Zvuk kytary v drop d

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
hradstar

Zvuk kytary v drop d

Příspěvek od hradstar »

Zdarec lidi :)

Mám problém s podladěním. Když kytaru podladím na drop d , zní to jako by tahal kočku za ocas :/ . Nevím jak to přesně popsat, fůrt tam slyším jak kdyby byla kytara rozladěná, i když není. Oktávy sem ladil, zkoušel sem vyměnit struny ( předtím tam byli 11ky addaria a teď tam jsou gibsony 9ky ) vím že ty 9ky na drop d jsou celkem blbost, ale zvuk je fůrt stejný. Je to hrozný když do kytary řežu víc aj když hraju celkem klidně, fakt nevím co stím. Napadlo mě že by to nemuseli pobírat snímače ( kytara je Vintage VS6VW SG se zlatým HW s původnímy snímači ) kombo Behringer V-Ampire a zkreslenej jedu přes Bosse OS-2 . Napadlo mě že by to mohlo být kombem ale ještě sem neměl čas zajet do hudebnin a zkusit to na jiném aparátu. Poradíte mi prosím, čím by to asi mohlo být? V klasickém ladění kytara zní v pořádku, zkoušel sem podladěné D na ladičce ještě trošičku podladit ( fakt minimálně ) a zvuk se kapec zlepši, ale fůrt je to tam slyšet. Budu vděčný za každý tip a radu kterou mi sem dáte. :)

Děkuju předem.
"Dělám hudbu pro sebe a pro ty, co ji chtějí poslouchat a líbí se jim. Komu se nelíbí, nemusí ji poslouchat." Thomas Matthew DeLonge.
torchie!

Re: Zvuk kytary v drop d

Příspěvek od torchie! »

Ty snímače jsou v podstatě kopie PAF, čili na podladění nic moc, ale drop D by mělo být v pohodě... jseš si jistej že to ladíš správně?
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Slayer

Příspěvek od Slayer »

Jestli na té ladičce nemáš třeba náhodou D# místo D. tón který máš na sedmém políčku nejtlutší struny musí být stejný jako na prázdné A struně. Ve výbavě ani kytaře to neni.
Mlask
last.fm: http://www.last.fm/user/Mlask1337

Příspěvek od Mlask »

mam stejnej problem na svym shitty cortu, ale az s drop C, drop D by mel bejt v pohode, pokud nemas extra tenky struny(ja mam Earnie ball skinny top heavy bottom a zni to normalne). urcite tam neladis D sharp treba? Jinak fakt nevim :-)
cort X-1 + EMG 81
Peavey 6505 combo
POD HD 400
Cort artisan bass
alesis DM7
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Jestli to nebude tím, že ,009 struny na drop D ladění jsou hrozný bláto, obzvlášť s "gibsonovskou" menzurou, tzn. 628 mm, to pak ta podladěná struna plandá jak prádelní šnůra, takže když na ni brnkneš, tak se moc rozkmitá a tím nadladí a postupně se pak vrací na původní tón. Na drop D s krátkou menzurou to chce tlustý Ečko aspoň ,052", aby to trochu ladilo, takže buďto nějaký dvanáctky struny nebo hybridy.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
hradstar

Příspěvek od hradstar »

Díky za rady :) . Nee, ladím určitě na D tím sem si jistý, můžete mi nějak objasnit ty hybridní struny? Nevím co přesně si pod tím představit :) . No s 12kama hrát bych už asi nedal, 11ky mě dali celkem zabrat :/
"Dělám hudbu pro sebe a pro ty, co ji chtějí poslouchat a líbí se jim. Komu se nelíbí, nemusí ji poslouchat." Thomas Matthew DeLonge.
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Hybridní sady mají tlustší basový struny, nejčastěji to bejvá hybrid desítek a dvanáctek, což je 10-52.

Edit: opraveno.
Naposledy upravil(a) torchie! dne 27.11.2013 19:55, celkem upraveno 1 x.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Amorph

Příspěvek od Amorph »

Ja na cast pisnicek preladuju na drop-D a vetsinou tu strunu lehce podladim. Hraju na elixiry desitky hybridy. Tim jak nema svuj idealni tah a planda, tak ji pak i lehcim dohmatem nadladujes. Chce to nekdy brat spis podle ucha nez podle ladicky. Dlezity pak je samozrejme do toho moc nerezat. Jo a kdyz si tuhle strunu podladis, tak musis casto trosku povolit i jednu nebo dve vyssi struny, protoze je pak na nich o neco vetsi tah a muzou tim byt nadladene.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

torchie! píše:Hybridní sady mají tlustší basový struny, nejčastěji to bejvá hybrid desítek a jedenáctek, což je 10-52.
Myslím, že 10-52 jsou hybridy desítek a dvanáctek. Tahle tabulka to potvrzuje. http://www.elixirstrings.com/products/p ... ctric.html
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
torchie!

Příspěvek od torchie! »

J.J. píše:
torchie! píše:Hybridní sady mají tlustší basový struny, nejčastěji to bejvá hybrid desítek a jedenáctek, což je 10-52.
Myslím, že 10-52 jsou hybridy desítek a dvanáctek. Tahle tabulka to potvrzuje. http://www.elixirstrings.com/products/p ... ctric.html
Jo, omlouvám se, máš pravdu... já furt myslel že 11ky jsou 11-52. :)
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
prcek

Příspěvek od prcek »

Jak už bylo psáno, kup si tvrdší sadu, minimálně 10, líp asi hybrid 10/12 jak už psali ostatní. 9 se nehodí pomalu ani na standart ladění s tou Gibson mensurou. Je to blato, uhýbá to pod trsátkem i pod prstama.
ESP-LTD EC-1000FM ASB - Boss GT-10 - Hughes&Kettner TubeMeister 18 Head&Box - Sennheiser EH350 - Sure 58
José

Příspěvek od José »

Devítky na krátkou menzuru a podladěné? :shock: A ty se divíš že to neladí? Basový E min .52 spíš víc a posilovat prsty. Navíc se silnějšíma strunama se kytary pěkně probudí, ještě tě čekají zázraky..
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Já hraju na hybridy EXL 116 a na drop ladění to jde v pohodě použít, přestože většinou hraju ve standard E. Ovšem s devítkama to musí hrát úplně mimo. Zaměřil bych se na silnější struny.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Tomas26

Příspěvek od Tomas26 »

Právě jsem prvně opustil 0.10 a přestoupil na ernie ball 2627 (11-54). V drop D se mi hraje krásně, akorát jsem to přepískl s Géčkem (0.22), který se jediný dost blbě vytahuje..
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“