POD HD

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Igimas

Re: POD HD

Příspěvek od Igimas »

Yorkee píše:Jsem, šťastným, vlastníkem PODa HD500 a tak se také trochu podělím o poznatky. :) Na spojení lampáč a POD hraji de facto od roku 2000. Tehdy jsem jako šílenec kupoval jeden z prvních kousků "ledviny" za neskutečný peníze (brrrr ještě teď mám osýpky). Nedávno jsem se k muzice vrátil a tak jsem pořídil HD500 a k tomu vlastně na míru postavenej 50W lampáč, jednokanál. (HD jde přímo do vstupu)
Ať si kdo chce říká, ve spojení s lampou to hraje skvěle. Uznávám, že pokud druhý kytarista bude mít jen lampu, tak to bude asi problém.
Protože hrajeme hodně napumpovaný zkreslený zvuky, tak chci všem metlošům říci jeden poznatek: Je velmi důležité v jakém pořadí si postavíte celý řetězec daného zvuku.
Ještě donedávna, jsem po zatlumení slyšel v boxu divné šumění, ačkoli noise gate byl nastaven, víc než dost. Docela mne to vytáčelo a nebyl jsem daleko, že HD poletí oknem :(
Pak jsem ale udělal revizi posloupnosti FX efektů a ouha...málem mi to ustřelilo hlavu. Takže posloupnost by měla být následující: compressor/sustainer - overdrive, nebo distortion - modulační efekty - noise gate - zesáky - mix - volume pedal a wah wah. Delay může být za mixem. :wink: Takhle to mám a jsem fakt spokojený, hrne to neskutečně a žádnej borčus už tam není.
Pokud někdo tvrdí, že digitály nemaj dynamiku, pak nejspíš na HD nehrál. Fractal to není, ale jsem spokojený.
Los ahoyos Amigos :D
No s tím řetězcem nevím, jestli by to tak hrálo dobře. Když jsem si nastavoval zvuky, tak wah pedály zněly úplně nanic, pořád jsem to nemohl vyštelovat, až jsem si všiml, že mám wah pedál umístěn za simulací zesáku, dal jsem wah pedál jako první v řetězci a už to hrálo dobře.

Jinak mě ale pořád štve, že na POD X3 live jsem měl lepší nastavené zvuky, pořád to u toho HD není ono a už nevím jak to nastavit...
Yorkee
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/york
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yorkee »

Ahoj Igimasi,
dík ze opravu...s tím wah wah máš pravdu. Já jej zatím používám minimálně, tak jsem to neřešil. Jinak s Tebou souhlasím a potýkal jsem se, se stejným problémem. Bude to znít kacířsky, ale na "ledvině" se mi zkreslený zvuk zamlouval víc. Ale to byla spíše síla zvyku. Taky mi už trpělivost přetékala...ale naštěstí jsem nakonec našel co jsem hledal. Bohužel u těch digitálů je to někdy trnitá dlouhá cesta. Zkus třeba vybrat a stáhnout nějaký optimální zvuk z Monkey...a pak si to jen doupravíš. Hodně štěstí...ať to šlape.
Kytary: Ereley "Abigail" Jurča Guitars, B.C.Rich Warlock, Gibson LP Standard 50´s, Jackson Kelly X Series KEXQ
Aparáty: ESH Amps RAPTOR III
Boxy: ESH GX412-280HX
Efekty: TC Electronic G System, vysílačka Line 6 G30 Relay, Volume/Expression pedal Dunlop Mini...
Mikrofon: Lewitt MTP540, Senheiser E906
NSWC

PRESETY POD HD

Příspěvek od NSWC »

POD HD SET LIST.rar
(18.38 KiB) Staženo 204 x
Tady máte snad vše pro POD HD.
Od ježíška :D

http://foobazaar.com/podhd

Ta jsem je vyzkoušel a musím říct , že ten člověk co ty presety udělal,tomu asi trochu rozumí :)
Když jsem hrál bez podkladu tak jsem si řekl že jsou divný, ale musíme si uvědomit, že jsou asi přizpůsobený do mixu!!! Už jste slyšeli surový track nahrané kytary.?!

Pustil jsem podklad a začal hrát a úplně jsem si sednul na pr...l :lol:
Perfektně vynikne vaše hra a to už je tam těch kytar dost :) Když si uděláte svůj mix tak si myslím, že najednou poznáte ,na co je POD dobrý.
Teď mě zrovna baví Hammerfall. Po chvilce jsem si našel preset, který se tam hodil.Vybíral jsem z Set listu /DualCabs/.Tyhle presety ,jsou skoro všechny založené na Mesa a V30 nebo Engl, takže když si vezmu, že Hammerfall hrajou na JVM Marshall tak v sobě musím potlačit to nutkání všude cpát Marshall simulace a G12 T 75.

Samozřejmě musíte mít alespoň trochu kvalitní studiový monitory.!!!
Nevím co kdo čeká od Podu, ale tohle přesně ono.Si myslím!
Bohužel jsem přišel i na to že ty presety už nijak neupravím, protože jsou hodně složitý.Uvidíte sami.Jakmile tam dáte cokoliv jiného tak se Vám to rozhodí a končíte. :)

Zkuste a uvidíte.
Přílohy
MeAmBobbo_PodHD_Guide.pdf
(2.31 MiB) Staženo 230 x
Naposledy upravil(a) NSWC dne 17.01.2014 2:29, celkem upraveno 2 x.
Michalm

Zprovoznění POD HD 500

Příspěvek od Michalm »

Ahoj koupil jsem si POD HD 500 a potřebuji poradit.Používám ho na efekty k zesilovači a chtěl jsem zkusit přez něj hrát i přes počítač , ale tam je ten problém.Z LINE 6 stránek jsem pro nej stahnul POD HD 500 EDIT nainstaloval ,ale vubec nic nejde slyset i kdyz tam mam nastavene kombo atd .. proste to nehraje :( Myslite že by pomohlo kdybych to dal na nejnovější verzi? A pak se jeste chci zeptat jestli bych mohl hrat přes multiefekt se skluchátkama.Díky
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Ahoj
Musíš mít nainstalované ovladače od Podu v počítači a nastavenou jako zvukovku pro přehrávaní právě tu od line6.
Ve sluchátkách ti to snad hraje. Ne?
Mlask
last.fm: http://www.last.fm/user/Mlask1337

Příspěvek od Mlask »

pripoj pod, nainstaluj ovladace, stahni line 6 monkey - tam stahnes posledni firmware atd. Potom ve windows najdi zarizeni pro prehravani/zarizeni pro zaznam a pripadne zakaz ostatni veci aby byl zaskrtnutej zelene pouze POD HD
cort X-1 + EMG 81
Peavey 6505 combo
POD HD 400
Cort artisan bass
alesis DM7
Luke666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke666 »

Máte někdo zkušenosti s rackovými PODy první a druhé generace ( červené). Má cenu do toho jít nebo je lepší rovnou našetřit na POD HD Pro? Jak jsou na tom s výkonem,ovládáním a funkcemi?
22frets

Příspěvek od 22frets »

Zdravim forum:-)
po precteni fora o efektech jsem nabyl dojmu, ze na male akce misto tahani VOXe AC30CC2, vyuziji spis univerzalni efekt. Jake bylo moje zdeseni po zakoupeni HD500X!:-( Je to totalne neposlouchatelne! Ciste zvuky skripou a maji neprijemne vysky. Kdyz je utlumim, nejsou tam zadne. A co teprve zkresleni!? Vsechny simulace tak nejak 'chroupou' stejne (krome ekvalizace se nelisi), ale zkresleni to nepripomina:-( Zapujcil jsem si tedy HD500 (to abych vyloucil zavadu), ale je to stejne:-( Delam neco spatne? Nebo to tak je doopravdy? Ale si potom poridit misto toho? Dekuji za precteni i za odpoved. Jirka
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nechci se tě dotknout, ale není spíš problém v neschopnosti si na tom nastavit zvuk?

Ne že bych byl fanoušek digitálních multiefektů, ale tyhle krabice už něco umí a když si s tím člověk pohraje, lze z toho dostat hodně dobrý zvuk.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
José

Příspěvek od José »

AC15. Ne, opravdu, co používáš jako koncový zesilovač/reprobednu? Jestli taky není problém tam..
filo01

Příspěvek od filo01 »

Chodím hodně na GearPage a aniž bych znal osobně HD500(X), tak reakce jejich uživatelů (a že jich tam je) jsou jednoznačné - výborná mašina, ale totálně user unfriendly a nastavení čehokoliv je zdlouhavé a pracné. Takže bych to viděl, že je to v rukách a nezávidím tazateli jeho situaci.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
22frets

Příspěvek od 22frets »

2Nero - ano, je to moje neschopnost, hraje-li to ostatnim vyborne. V opacnem pripade, tedy jestli to ostatnim hraje stejne, je to mazani medu kolem ust.....kdyz uz si clovek koupi drahou hracku

2Jose - AC15 taky neni moc lehka a brzo kresli. Jinak zvuky jsem delal na PA (RCF a mix analogovy Mackie), nasledne do sluchatek primo z HD (AKG K99), naposledy pak do AC30 (coz vylucuje duvod nakupu:-) ). Na VOXe to znelo nejlip, ale stejne dost synteticky:-(

2filo01 - i GearPage byl pro me zdroj informaci. Taky jsem ihned pouzil POD HD edit:-) Nicmene, zvuky po prvnich neuspesich delam postupne v poradi amp, pak buzeni ampu, modulace a naposledy haly a echa. Ampy jsou nastavenim podobne originalum, ale uz tady se mi zvuk nedari vyrobit:-(
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Osobně s tím zkušenost nemám (na digitál hraju jen doma přes PC a tam je zvuk super), ale co jsem tak všude četl, tak jedna z nejdůležitější věcí pro zvuk je dobré nastavení cabinet simulátoru, takže já bych možná začal u toho (ale nechci kecat).
muflon

Příspěvek od muflon »

Osobně jsem s ním dlouho bojoval a hodně mi pomohlo nastahovat zvuky z jejich oficiálních stránek a kdyžtak vyladit. Na čisté zvuky mi učarovala kombinace AC30 s Blackface Deluxe. Nikdy se mi ale nepodařilo dostat uspokojující zvuk jenom z kombinace zesilovačů. V kombinaci s kompresorem/overdrivem a ekvalizérem se z toho ale dá dostat luxusní zvuky, které člověka dost nahlodají, jestli se opravdu oplatí smyčit sebou i kdyby jenom 20kg kombo. Ale pokud máš AC30 tak jsi asi zvyklý na jiný standart :D
Fender Standart Strat + POD HD500X
V případě nouze :D : Peavey Royal 8 - předěláno na hlavu + 112 box (Eminence Stonehedge)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

haas12345 píše:jedna z nejdůležitější věcí pro zvuk je dobré nastavení cabinet simulátoru, takže já bych možná začal u toho (ale nechci kecat).
Taky mám ten dojem, že tady bude jádro pudla.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
22frets

Příspěvek od 22frets »

Diky za tip. Vyzkousel vsechny cabinet simulatory u simulaci me znamych aparatu, ale vyskledek stejny. Bohuzel jsem zatim nestihnul 'virtualni' laborovani s mikrofony. To jeste vyzkousim.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Když si přečtete můj dřívější příspěvek, tak přijdete na to, že je to opravdu o tom, že nejsme schopni pořádně a kvalitně nastavit POda.

Když se podíváte na stránku http://foobazaar.com/podhd
a pořádně si to prohlídnete tak zjistíte , že tomu nerozumíte. Jako Já! :D

Na fóru Line6 i na ostatních fórech je tenhle maník dost doporučovanej, takže si stáhněte nejaký presety a koukněte jak to nastavuje.

http://foobazaar.com/podhd/patches/

Tady jsou nějaké nahrávky přímo od něj.

Např
http://foobazaar.com/podhd/patches/samp ... 2_0421.mp3
http://foobazaar.com/podhd/patches/samp ... R_0421.mp3

Více na:

http://foobazaar.com/podhd/patches/samples/
22frets

Příspěvek od 22frets »

Odkazy jsem procetl, nicmene jista 'syntetickost' zvuku zustava.... Dekuji za podporu.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Tak jasně, ale lampu jsem v Podu opravdu nikde nevidel. :wink:
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Ahoj je to někdo kdo by vedle sebe porovnával Line6 M9 vs POD HD3OO zajímalo by mě co by bylo lepší pro živé hraní jde spíše rewerb, delay, looper, použitelnou ladičku, o zkreslení mi ani tak nejde (nemám finance abych si mohl dopřát luxus analogových krabek)
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“