No s tím řetězcem nevím, jestli by to tak hrálo dobře. Když jsem si nastavoval zvuky, tak wah pedály zněly úplně nanic, pořád jsem to nemohl vyštelovat, až jsem si všiml, že mám wah pedál umístěn za simulací zesáku, dal jsem wah pedál jako první v řetězci a už to hrálo dobře.Yorkee píše:Jsem, šťastným, vlastníkem PODa HD500 a tak se také trochu podělím o poznatky.Na spojení lampáč a POD hraji de facto od roku 2000. Tehdy jsem jako šílenec kupoval jeden z prvních kousků "ledviny" za neskutečný peníze (brrrr ještě teď mám osýpky). Nedávno jsem se k muzice vrátil a tak jsem pořídil HD500 a k tomu vlastně na míru postavenej 50W lampáč, jednokanál. (HD jde přímo do vstupu)
Ať si kdo chce říká, ve spojení s lampou to hraje skvěle. Uznávám, že pokud druhý kytarista bude mít jen lampu, tak to bude asi problém.
Protože hrajeme hodně napumpovaný zkreslený zvuky, tak chci všem metlošům říci jeden poznatek: Je velmi důležité v jakém pořadí si postavíte celý řetězec daného zvuku.
Ještě donedávna, jsem po zatlumení slyšel v boxu divné šumění, ačkoli noise gate byl nastaven, víc než dost. Docela mne to vytáčelo a nebyl jsem daleko, že HD poletí oknem![]()
Pak jsem ale udělal revizi posloupnosti FX efektů a ouha...málem mi to ustřelilo hlavu. Takže posloupnost by měla být následující: compressor/sustainer - overdrive, nebo distortion - modulační efekty - noise gate - zesáky - mix - volume pedal a wah wah. Delay může být za mixem.Takhle to mám a jsem fakt spokojený, hrne to neskutečně a žádnej borčus už tam není.
Pokud někdo tvrdí, že digitály nemaj dynamiku, pak nejspíš na HD nehrál. Fractal to není, ale jsem spokojený.
Los ahoyos Amigos
Jinak mě ale pořád štve, že na POD X3 live jsem měl lepší nastavené zvuky, pořád to u toho HD není ono a už nevím jak to nastavit...