Značky saxofonů

Žestě, flétny, harmoniky, klarinety, akordeony, ...
Odpovědět
Janik

Značky saxofonů

Příspěvek od Janik »

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, co si myslíte o saxofonech zn. Bach, Startone, Stagg pro obyč hraní, né žádné koncertování :D Děkuji za názory.
gembec

Re: Značky saxofonů

Příspěvek od gembec »

amati mas istotu.
konar
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/konar0

Příspěvek od konar »

Bude tě to štvát - čili se ti nebude chtít cvičit - čili se nikdy nenaučíš pořádně hrát. Chce to koupit něco normálnějšího. Chodit po obchodech a zkoušet - ideálně s někým kdo na to umí hrát. Amati vůbec není špatná volba, člověk může narazit na super kus a když se trochu poladí (např. vymění atrapy podlepek za podlepky, seřídí atd.), máš nástroj na který se nemusíš stydět hrát třeba i veřejně.
Janik

Příspěvek od Janik »

Děkuji za příspěvek. Takže výše uvedené značky nebrat?
konar
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/konar0

Příspěvek od konar »

Tak "nebrat" to je zbytečně dogmatické. Chce to opravdu jít a zkoušet - osahat si ten nástroj (pak člověk často zjistí, že ty levné nástroje mají různé ergonomické neduhy jako ostré hrany, tu a tam blbě přístupnou klapku apod.) a zahrát si / nechat si na něj zahrát (to se vyplatí i když je člověk zkušený saxofonista - zvenku zní nástroj trochu jinak než když na něj hraje člověk sám).

Já osobně mám zkušenosti (jen "vyzkoušet a nechat v krámě") se značkami Roy Benson a Jason. Kromě toho, že měly hnusnej zvuk (což je relativní a někomu se třeba ten zvuk může i líbit), tak jsem narazil na detaily jako netěsnící klapky (a to byl NOVÝ nástroj) nebo naprosto nepoužitelná opěrka palce (špatné umístění a mizerný materiál). Předpokládám, že ty výše jmenované značky na tom budou vcelku podobně.

Chceš-li nový nástroj, který zvukově neurazí a přitom bude technicky i ergonomicky v pořádku, pak zvol nejlevnější řadu Yamahy a máš IMHO na čas po starostech.
Integrin

Příspěvek od Integrin »

Jen tak jsem si zkusil tennejlevnější Odyssey, což je naoko Británie ale dělá se to stejně v Číně, a podle mě pro školu dobrý. I zahraniční recenze nebyly špatný, spíše naopak. U nás je všechno moc dogmatický a hraje se na značky, ten neuznává tohle, tamten tohleto, ale nezávislé testy neexistují.

Hudební nástroj je v podstatě spotřební zboží, které se časem navíc trochu mění, vyzkouším, líbí nelíbí a jdu.
Odpovědět

Zpět na „Dechové nástroje“