Hammer Jammer

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
filo01

Hammer Jammer

Příspěvek od filo01 »

Ahoj, tohle udělátko si zaslouží samostatné vlákno, takže tímto zakládám.

Psal jsem výrobci o info, jak se to montuje na kytaru, tady je odpověď.

I am putting together an installation and tweaking video which should be available in the next week or so, but, basically, the Hammer Jammer has two mounting options. The Hammer Jammer slides on to a metal bracket that can be either clamped to the side of the neck or double-stick taped to the top of the guitar over the neck, or in the reverse position, below the bridge. Generally, electric guitars are better mounted below the bridge and acoustic guitars at the base of the neck, depending on the guitar. Electric guitars with whammy bars or high bridges usually don’t allow for the below the bridge method.

Once installed, the Hammer Jammer can be easily slid off the bracket, which stays in place. The bracket is about 3” x 3” and does cover about 3” of the neck, but at the highest position so it doesn’t affect too much access to the neck. And the Hammer Jammer can be quickly removed during performance.

All mounting hardware is supplied. We do not recommend using the double stick tape on your best… most expensive guitars, at least until you are certain the Hammer Jammer is something you wish to continue using. I have a Hammer Jammer double stick taped to the top of my top level Taylor because the stability is a little greater with the tape. And I have removed enough double stick tape from guitar finishes with mineral oil or Goof Off to not be concerned about damage.
However, we do not accept responsibility for damaged finishes. So we recommend using the pressure clamping option to start.

Druhá otázka byla na cenu poštovného, to je za 10$ kamkoliv, tj. 40$ komplet.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Hammer Jammer

Příspěvek od Hendrek »

Zní to pěkně. Budeš kupovat?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

super me odepsal ze do EU posila, cenu neuvedl, takze objednavame :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
filo01

Příspěvek od filo01 »

Jdeš do toho naslepo? Já jsem se ho zeptal ještě jednou, protože mi není moc jasné to uchycení (mám floyd rose a videa jsou na pevné kobyle).
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

Hodně zajímavá věc. Ještě jsem to neviděl. Takže díky za rozšíření obzorů. Snad brzo udělá video s instalačními, případně odinstalačními postupy. Je vidět, že i když vypadá, že všechno už bylo vymyšlený, ještě nějaký malý prostor pro invenci je :-).
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

hyenik píše:super me odepsal ze do EU posila, cenu neuvedl, takze objednavame :)
To jsem velmi zvědavý na recenzi :) V tomhle okamžiku bych rád viděl to (un)install video, abych věděl, o čem to je, než se to pořídí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MilanT

Příspěvek od MilanT »

A určitě je ten nápad nový? Není to jen inovace něčeho z minulého století?
http://www.mylespaul.com/forums/tonefre ... asure.html
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

uz to padlo, ze to je nejaka reinkarnace.
ale ani o Keetaru jsem neslysel.

a naslepo? uvidime, je treba jednat a ne furt neco vymýšlet a kombinovat. u FR nevim, ale verim ze najdu nekterou z mych 20 kytar na kterou to pasovat bude :) Podle fotek a videi je system upevneni jasny, tam ani nic moc jineho vymyslet nejde.
navíc podle zpracovaní autorových stránek a videí to na nejake dramaticke informacni upgrady nevypada :)

edit: objednano...
filo01

Příspěvek od filo01 »

Výborně, v tom případě si zcela zbaběle počkám na tvůj verdikt ;)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Montáž by měla být na nějaký rámeček 3x3", který ke kytaře přichytíš buď nacvaknutím na krk nebo oboustrannýma lepicíma páskama (buď za kobylku nebo na tělo u krku). To samotné břinkadlo se na to pak nasadí. Můžeš jej kdykoliv sundat, rámeček tam zůstane. Sundání rámečku je pak už jen o šikovnosti uživatele = boj s oboustrannou páskou.
V případě vysokých tremol ti zbývá jen možnost nasazení ke krku, jak jsem pochopil.
Pokud bude kupovat někdo z Ostravy a okolí, možná bych se přidal, abychom se podělili o poštovné.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak hammer jammer prave dorazil na celni postu do Praheee...
uvidime jestli se to stihne pod stromecek.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, jsem zvědavý skoro stejně jako ty :-P
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak prave dorazil, cena za vyrizeni 180, clo+dph dalsích 207, takze tato legrácka má místo slevy vánoční přirážku skoro 50%. (cena bazmeku cca 600Kč, cena doprovodných "služeb" 587Kč :)
U levnych veci to moc vyhodne neni, ale co, jsou vanoce, takze rozbalovat budu az zitra pod stromeckem.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Tak zatím nic? Již je rozbaleno :?:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

rozbaleno, peknou flignu tam nachystali kolegové amíci, to mohlo napadnou pouze optimalizacniho ultrakretena :)
malicke cerviky 4ks (samozrejme americky zavit, jak jinak), byly uvnitr v polotevrene papirove obalce, takze samozrejme po otevreni krabice mi dva vypadly, a asi 20min sem je pak hledal. Takze přivitaní rozmilé. To mě tak nasralo, ze sem to hodil do supliku :)
Ale ne, nemam ted doma kytaru na kterou bych to instaloval (nejdriv si to dam na akustiku), jsou to ty prastare zasoby (je na tom jeste nalepka SKB), provedeni vypada kvalitne, zakladna je kovova, prichycovaci listy hlinikove, vsechno pekne licuje, nekolik druhu gumovych polepek, v navodu jsou asi 4 zpusoby prichyceni, nicmene nejlogictejsi mi prijde ten na konec hmatniku. V krabici je i sroubovak (zacvakly v igelitu, o to debilnejsi jsou ty cerviky) a dalsi "polstarky" s jinyma vlastnostma.
je to presne tahle krabice, takze se muzete na fotkach podivat co je uvnitr
http://www.ebay.com/itm/Uber-Rare-SKB-H ... 7675.l2557
nevidim kolik byla akceptovana best offer, ale urcite ne tech 30dolaru, kdyz to nabizel za 200 jako uber rare :)

Zkouset budu zrejme az pristi tyden.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak Ken prekvapil na vanoce, tim padem uz je vsechno jasne....

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak nainstalovano. chce to trochu cviku a podle me je ta roztec zakladny dost uzka, na jednu kytaru jsem to nedostal vubec a na druhou tak tak. Plati samozrejme pro montaz postranicemi, kdo si to nalepi na desku, tak tam je to fuk. Skoda ze uz shooter vymekl, mohl slavit konecne velke vitezstvi, na kytary bez vyrezu se to totiz montuje lip ;) Pri instalaci si dejte pozor at se vam neslepi chlupate samolepici podkladni pasky, jako se to stalo me, opravdu to uz nejde od sebe a budu se muset nekde podivat po nejake nahrade, konec mam diky tomu nevzhledny :) a nedrzi to tam jako helvetska vira, trochu se to snazi sesmeknout (ale to bude urcite ten cutaway :)
jinak to funguje tak jak v tom videu, je treba si s tim trochu pohrat, davat pomerne slusne pecky a pak to pofici. Hodlam to hned vyuzit v cerstve nahravce....
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

dalsi tweaking za mnou, musel jsem trochu zaimprovizovat, bohuzel nejuniverzalnejsi system je to nalepeni (coz udelat nechci), postranice jsou omezene sirkou a dostupnou vyskou hmatniku v tom miste. Kdybych ho mel o chlup uzsi a vyssi, tak by to fungovalo perfektne, takhle se to ruzne sesmekavalo, vytacelo atd.
Nicmene spravna vyska je alfa omega tohoto tapovani, ted po uprave (bliz strunam) mi to jde mnohem lip a snadneji a uz to konecne zacina pripominat cimbal :)

PS: dobra vypalovacka od pana vynalezce

tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

Je vidět, že ten svůj vynález má zmáknutý.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jenom pro poradek, jak jsem sliboval ukazku, tak http://youtu.be/NxwdTb_29hA?t=2m31s

a k tomu info od vyrobce (dobre ze jsem nevahal :))

HAMMER JAMMER SAMPLES ARE SOLD OUT
We apologize, but due to much higher than expected response, the remaining stock of Hammer Jammer commercial samples have run out. We are in the process of licensing further manufacturing to another company. It will be later in 2014 when the product is available again, and will be sold through a different outlet. We will post information as things develop on this web site. Thanks for your interest… and patience.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“