Reverb

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
indy66
Kontaktovat uživatele:

Reverb

Příspěvek od indy66 »

Zdravim, chtěl bych vaší radu...Chtěl bych si koupit kombo od Fendra - frontman 15, ale nevím jestli si mám připlatit za dražšího s reverbem.Chci se tedy zeptat jestli jako začátečník reverb využiji a nebo je to zatím zbytečné.díky za postřehy :wink:
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no ja bych za ten reverb litr urcite nedal... to kombo ma celkem spatny zkresleny kanal, takze bych nejspis investoval do nejakeho multaku, kde si muzes reverb udelat. a vytvorit si i nejaje to zkresleni. kolem te tisicovky se da neco sehnat. a nebo jestli mas na kombo 3500, tak koupit neco uplne jineho nez ten frontman :)

treba roland cube 15x bude urco lepsi a kdyz si priplatis, tak treba Cube 20w, ktery uz ma i diru pro nozni prepinac... tady na toho frontmana bych se moc neupinal. pak bych jeste zkusil Kustom, za 3500 se da taky koupit dost slusne kombo. zkus hledat po foru.
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

jestli jsi začátečník, tak ti reverb bude nejspíš na nic...stačí ti normální dvoukanál kombo....a poto kdyžtak,ale hodně muzikantů nepotřebuje reverb celej život.... :D
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
indy66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od indy66 »

tak ten roland nevypadá tak zle, já jsem právě celkem hledal na fóru a plno lidí sem se ptal a řekli mi že ten frontman je na svou cenu výbornej...Já osobně jsem v obchodě zkoušel právě frontmana a potom myslim že marshall MG15 bo tak nějak a frontman se mi zdál mnohem lepší hlavně teda ve skreslení ( clean se mi naopak zase zdál o trochu lepší u marshalla) tak nevím :D každej řiká něco jinýho...
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Tom49 píše:jestli jsi začátečník, tak ti reverb bude nejspíš na nic...stačí ti normální dvoukanál kombo....a poto kdyžtak,ale hodně muzikantů nepotřebuje reverb celej život.... :D
ja bych bez reverbu neprezil :shock: :D
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
brabi03
Kontaktovat uživatele:

Line6

Příspěvek od brabi03 »

jestli máš zájem o kombo, tak já momentálně prodávám 4 kanálový kombo Line6 Spider III 15W, který má i reverb.......před 5 měsícema sem ho kupoval za 4 litry a je naprosto super a je na něj ještě rok a půl záruka, akorát že teď si chci koupit silnější kombo ale rodiče mi nato nedaj prachy dokud neprodám toho mýho krasavce........za 3000,- kdybys měl zájem 8)
Epiphone Korina 58 explorer Black, Marshall AVT 50X
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no frontman ma podle me urco lepsi cisty kanal nez ten marshik dle meho nazoru... u zkresleneho je to propadak u obou. ano nevim, rpoc je ten frontman tak doporucovany... jj driv to bylo ok kombo kdyz velice nic jineho nebylo, ale ted je vyber docela pestry.. taky je neco jineho koupit ten 15 frontman za 1200 na bazaru (kde je jich docela dost) a neco jineho jej kupovat v sobchode za 2500 (popr. za 3500).

mrkni se jeste na Kustom s 12' reprakem. myslim, ze je to 10w kombo, ale ten reprak udela svoje a to kombo hraje lip nez 20w s 8'. stoji 2700. na bazaci k nemu koupis za 800 nejaky distortion/overdire a mas zvuk, ktery ti zadne kombo v tehle cene neudela... a nebo zkus ten roland. tam je akorat blbe to, ze ta 15w nema nozni prepinac :-/ takze je to docela na prd, kdyz jedes cisty a pak si rukou prepinas na zkresleny... osobne bych takhle nedokazal fungovat. koupil bych 20x, ale ta uz stoji 4400, coz je na tebe asi moc.

takze ma rada - kup skoro jakekoli levne kombo kde budes pouzivat jen cisty kanal a k nemu krabku a nebo se mrkni po nejakem kombu, kde budes pouzivat cisty i zkresleny kanal, ale to kombo by melo mit vystup na footswitch, jinak je to o nicem...

:)
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Re: Line6

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

brabi03 píše:jestli máš zájem o kombo, tak já momentálně prodávám 4 kanálový kombo Line6 Spider III 15W, který má i reverb.......před 5 měsícema sem ho kupoval za 4 litry a je naprosto super a je na něj ještě rok a půl záruka, akorát že teď si chci koupit silnější kombo ale rodiče mi nato nedaj prachy dokud neprodám toho mýho krasavce........za 3000,- kdybys měl zájem 8)
Na co jsou 4 kanály?
kotyzji

Re: Line6

Příspěvek od kotyzji »

*Twisted.Brother* píše:
brabi03 píše:jestli máš zájem o kombo, tak já momentálně prodávám 4 kanálový kombo Line6 Spider III 15W, který má i reverb.......před 5 měsícema sem ho kupoval za 4 litry a je naprosto super a je na něj ještě rok a půl záruka, akorát že teď si chci koupit silnější kombo ale rodiče mi nato nedaj prachy dokud neprodám toho mýho krasavce........za 3000,- kdybys měl zájem 8)
Na co jsou 4 kanály?
Že by na hraní? :roll: ... není nad hloupý dotaz
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
...ladička utopená ve vodce, okousaný trsátka, rozšlapanej kabel...only metal, do peeche
brabi03
Kontaktovat uživatele:

Line6

Příspěvek od brabi03 »

tjn, je to asi překvapení, ale ty 4 kanály sou opravdu na hraní :D 8) je tam Clean, mírně nakřáplej Crunch, Metalovej zvuk a pak ještě Insane a to je šíleně zkreslenej zvuk
Epiphone Korina 58 explorer Black, Marshall AVT 50X
indy66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od indy66 »

to qwer : jo máš pravdu ale zase já potřebuju spíš kombíčko na doma, a tam mi o tu hlasitost tak nejde - stejně naplno to mít nebudu takže 20W je až dost si myslím...když sem zkoušel v obchodu tak jsem ani jeden z těch komb neměl víc jak na 5 a hrálo to nahlas celkem statečně :D

tak jsem se díval na kytary.cz a moc komb do 3 000 - 3 500 se footswitchem není začíná to až na víc no až tak kolem těch 4000 až 5000...takže nevim no jestli si našetřit :( :( a nebo zkusit něco levnějšího no...v tomhle mi už ale nikdo asi neporadí - to si budu muset rozhodnout sám..že?...

mám vlastně ještě jeden dotaz :D :twisted: když se tady všude píše o tom hledání v bazarech tak jestli nemáte nějakej ozkoušenej - nejlíp někde v centru Prahy díky moc 8) 8)
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Co třeba bazar tady na kytarách ?
(Popř. u konkurence? :oops: :roll: )
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
indy66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od indy66 »

tak na tento domácí link na bazar jsem se díval, ale myslel jsem hlavně nějaké kamenné bazárky :oops: :oops: :oops: :) :) ale díky
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ja bych na domaci hrani koupil Kustom 10w s 12' reprem a k nemu pozdeji krabku - az budes vedet co chces hrat.
indy66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od indy66 »

jo až pojedu zase někdy do kytar.cz tak se na něj určitě mrknu a zkusím ho :twisted: akorát nerozumím proč zde mají napsáno : http://eshop.kytary.cz/kustom-kytarove- ... Kustom:1:0
výkon 12W a potom hned v detailním popisu 10W že by nějaká chyba? :D :D

:( :( :( nikde nemůžu sehnat detailní fotku jak vypadají ty přepínače atd :( :( :(
indy66
Kontaktovat uživatele:

reverb - prudim s kombama - sry

Příspěvek od indy66 »

http://eshop.kytary.cz/kustom-kytarove- ... 92:0:0:1:0
???? co na to řikáte lidi? nějaký zkušenosti s reprákem Celestion?
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

To Gauge se imho vyplatí víc když už má 12" repro. Jestli je to 10 nebo 12W je absolutně jedno. Na doma to bude bohatě stačit i tak. Vsadím se že s hlasitostí bys šel tak do půlky dál ne. :)
Já mám taky Kustom ale tu malou pololampu Tube 12A. Ta je o pár stovek dražší než ten arrow.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
indy66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od indy66 »

tak už poslední :D :D mám na vás připravenou celou škálu komb tak sem prosím napište svého favorita díky moc :) :)

první : KUSTOM KU DART 66
http://eshop.kytary.cz/kustom-ku-dart-6 ... 88741cdca9

KUSTOM - Kombo s DFX procesorem DART 10 DFX
http://eshop.kytary.cz/kustom-kombo-s-d ... 88741cdca9

KUSTOM - 12 GAUGE
http://eshop.kytary.cz/kustom-kytarove- ... 88741cdca9

ROLAND - Cube 15 X
http://eshop.kytary.cz/roland-cube-15-x ... 88741cdca9
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tak jestli můžeš, tak ber toho Rolanda :) Já na to teda nehrál ale všichni to chválí tak snad to špatné nebude. :wink:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“