Pearl Masters aneb Windy kaufy a postřehy

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
rikl70

Re: Nové javorové bicí - nevrtaný kopák

Příspěvek od rikl70 »

90% v rukách? Tak to je průser! Tak oni kdyby nám neukradli popelnici, tak bych si bicí asi nepořizoval. :-D
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

pehve píše: koukám na tvoje postavení plechů, C1 a C2, proč je máš otočené?

Té kombinace dřev se taky neboj, myslím že se dřevu přikládá více důležitosti než je třeba, stejně to máme všechno z 90 % v rukách.
Jak otočené? Myslíš fakt, že ten vlevo je větší? To je jedině dobře, že se neomezuje zvyklostmi co zná z obrázků a postavila si to podle sebe :)
Souhlasím s tím dřevem. Tvrdohlavě si stát za javorem je zbytečně omezující. Důležité je zkusit všechno a vzít to nejlepší bez ohledu na to, co píšou v papírech. Třeba to nakonec stejně bude javor. Ale třeba ani nebude.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Windy

Příspěvek od Windy »

necibici píše:...Jestli pořád uvažuješ o těch Sonorech selectech,tak tady jsou barvy..
Sonor force select barvy.jpg
No mě se právě líbí soupravy od sonoru a to moc. Opravdu- zatím se mi zvukově nejvíc líbily Sonor Select. Na druhou stranu, nějak jsem v "mé cenové relaci" nenarazila na nevrtaný kopák. :-( Ale barvy fakt bezva. Přesně dle mého vkusu!
Monikad píše: ...
Že je snare jiný než zbytek sady?? To je běžná věc!! Spousta lepších souprav se prodává nejen bez železa ale i bez snare. A nebo i když ano, hodně často se snare mění za jiný!!!!
to byl přesně argument který mě přesvědčil abych si koupila jiný snare a nedívala se přitom až tak moc na vzhled. A nelituji :-) Zvuk má krásný a cvičí se mi na něj skoro samo :-) Má úžasnou dynamiku...
Na druhou stranu teď asi budu mít problém najít "jen o chloupek horší" bicí :-D
pehve píše:
Windy píše:Takhle to mám zatím já :-) a pro Ty z vás Koho by to zajímalo... je skvělý a dneska v noci bude spinkat se mnou ! :-D
tak co? jak vám to šlo? :mrgreen:
koukám na tvoje postavení plechů, C1 a C2, proč je máš otočené?

vidím že Miloš Veselý je náš společný bůh :)

koukni na tyhle saturny, u Mapexů mají akci
http://www.mapex-centrum.cz/mapex-satur ... alnut-8001

ps: saturnů se neboj, mají kombinované tenké korpusy které mohou při různém ladění více či méně proznívat, ty škopky prostě hrají celým tělem více než jiné a rozhodně to není handycap. Když zvolíš tenší tlumenější blány a bubnovat budeš normálně dynamicky budou mít nádherný zvuk v celé škále různých úderů, i těch tichých. Proto to tak udělali, budeme-li chtít a obujeme je do "pořádné kůže", můžou být i hodně výrazně znělé. Nabízí více možností, je to špičkový nástroj, výborný do studia, na více stylů.
Té kombinace dřev se taky neboj, myslím že se dřevu přikládá více důležitosti než je třeba, stejně to máme všechno z 90 % v rukách.
Super popis, to je něco co mě možná přesvědčí abych přemýšlela i o něčem jiném než o celojavoru...
Hloupé je, že prostě nemám skoro žádné zkušenosti a nepoznám až tak moc do jaké míry ty bicí zní dobře kvůli ladění a blanám a do jaké míry je to díky dřevu a kvalitnímu zpracování :-(

A ano, MV je náš společný bůh :-D Vlastně přiznávám, že mě hraní podle not moc baví a třeba etudy - některé partie, to je regulérní rock. Je to vysloveně požitek, sama bych v životě nic takového nevymyslela!

ale zpět k tématu: Ty saturny cos mi poslal vypadají cenově nesmírně zajímavě... Až moc. :-)
Asi budu za troubu, ale pořád přemýšlím spíše o nových. Mám ráda vůni nových věcí :-) tedy mimo jiné.
Nicméně, nebráním se vyzkoušet si nějaké používané. A třeba změním názor. Nevím. Nikdy jsem si po nikom bicí nekupovala... Po sobě bych si je koupila. Já se o věci starám a většinou i půjčené věci vracím v lepším stavu. Jenže se obávám, že v tomhle ohledu nejsem "typická" :-(

Činely...
Já měla nejdřív jen ten malý Crash a Crash-ride. A vlevo byl malý crash a vpravo crash ride. Jenže pak přišel domů i ride. Ten je samozřejmě vpravo. a Velký crash se mi tam sice nehodil ale zůstal tam. Pak mi ho pan učitel s vysvětlením přesunul doleva. Přesněji to bylo se slovy "proboha proč ho máš vpravo" :-D

Ale jo, fakt měl pravdu, mnohem víc mi sedí nalevo. Zatím je ale moc nepoužívám - max když zkouším a blbnu a potom stejně hraju jen velký a nebo dohromady oba v pořadí zleva doprava :-) Na ten větší tak nějak lépe dosáhnu když je nalevo. Je nějaký důvod proč by tam být neměl? :-)

A bubínek? Tak šlo to bezvadně. Okamžitě jsme si padli do oka - já si na něj vzala úplně nové paličky. Neskutečně citlivě reaguje na rytmus na sílu, na to do jakého místa paličky dopadají. Dá se na něm hrát piano i uprostřed a pořád to zní. Jen je těžší na něj hrát, protože je tím jak jsem ho naladila výš dost "konkrétní" :-) ale tak nějak příjemně. :-D

Je to můj milášek...
http://www.youtube.com/watch?v=hvksOK8dII8
:-D a prosím berte to jen jako vtípek :-D
Medák
Bandzone: http://bandzone.cz/prvnihore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Medák »

V Kategorii do 50t. bych uvažoval o něčem takovým:
http://www.drumcenter.cz/eshop/dw-colle ... 81435.html

A tohle bych si nechal líbit osobně:
http://www.drumcenter.cz/eshop/pearl-ma ... 79220.html
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Windy:K těm crashům,můžeš je mít spřeházený jak je libo,ale osobně nechápu,proč mít větší hlubší vlevo,když tomy máš taky zleva doprava podle výšky tónu,tak bych logicky stavěl i činely,ale proti gustu...
Medáku:Ty DW jsou pěkný,ikdyž z druhý ruky,je to jiná liga!
A pak že růžový bicí nedělaj... :lol:
http://www.thomann.de/cz/gretsch_usa_cu ... _13bsm.htm
http://www.thomann.de/cz/gretsch_usa_st ... diovcs.htm
Tahle barva je taky moc hezká a jsme zas u Saturnů..
http://www.thomann.de/cz/mapex_saturn_i ... dio_na.htm
Já bych si teda rozhodně vybral z tý řady Exotic modrý,jsou přímo božský,ale tahle víc do růžova je jak dělaná pro tebe.. :wink:
http://www.biciaperkuse.cz/mapexsaturnexoticrle
Anebo je libo profi Pearly? :lol:
http://www.biciaperkuse.cz/pearlmastersmcxchf
Škoda,že ho nedělají i v tý modrý,ale cena je to moc dobrá,jinde ho maj za 5t.
http://www.mapex-centrum.cz/black-panth ... 4x6-5-6641
Naposledy upravil(a) necibici dne 17.12.2013 11:16, celkem upraveno 5 x.
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

No já to třeba mám tak, že činel který řežu třeba během refrénů mám samozřejmě vpravo po ruce. A během refrénů řežu ten s kratším dozvukem, protože ten s delším by splynul v zeď bordelu a to se mi moc nechce, tak na něj hraju spíš akcenty, protože si můžu dovolit nechat ho pak dýl zvonit.
(S tím rozdílem, že u mě je jedno 18 crash a druhý 18 crash-ride, takže jsou oba stejně velké, ale situace je podobná)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

pehve

Příspěvek od pehve »

Windy kde jsi našla že ty saturny nejsou nové? Já myslím že jsou, tedy jestli koukáme na stejný set.

Obrázek

Windy píše:Super popis, to je něco co mě možná přesvědčí abych přemýšlela i o něčem jiném než o celojavoru...
Hloupé je, že prostě nemám skoro žádné zkušenosti a nepoznám až tak moc do jaké míry ty bicí zní dobře kvůli ladění a blanám a do jaké míry je to díky dřevu a kvalitnímu zpracování :-(
Hloupé to není, nikdo učený z nebe nespadl, hloupé by bylo kdybys trvala na něčem a nevěděla proč. :wink:
Obecně platí že čím kvalitnější set tím více zvukových možností, o bezproblémové funkci kovových částí se bavit nebudeme, to je základ. Kvalitní a profi sety se vyrábí trošku jinak, je tam více odborníků co dohlíží na proces a testují korpusy kus po kusu. Totiž - když se korpus vylisuje a opracují hrany teprve potom se třídí do skupin - mírné vady na povrchu - šup na tmel a do skupiny folie, vady na hranách - snížit o palec a znovu kontrola, deformace geometrie-rovina, kruhovitost - znovu ohřát, vyrovnat, obrobit, šup kategorie střední třída, ááá pozor, bezvadný, dáme zvlášť! :)
tak, máme hromady vytříděných korpusů a nás zajímají ty bezvadné. Šup na osciloskop, zjištění rezonanční frekvence a počet a kvalita alikvot ( to jsou ty grafy s hřebeny za sebou kde to máš jak na talíři)a následné třídění do setů. Frekvence kapku mimo a s málo alikvotami - šup kategorie laky, vyšší střední třída, doporučení montáže frekvenčně vhodných blan, prodává se s kvalitními blánami, naladěné, většinou shell set.Na krámě lze najít i sety hodně se přibližující kvalitou nejvyšší metě, je tu ale nevýhoda - musí se hledat.
To co na hromádce zbude jsou korpusy nejvyšší třídy se kterými lze sestavit hodněmístné sety přesně laděné třeba do konkrétních tónů nebo široce variabilní nabídku zákaznických setů dle různých konfigurátorů. Hledat se tady už nemusí, charakteristika zvuku, možnosti ladění, blány atd. je doporučeno a garantováno výrobcem.Česky řečeno - lze jim s úspěchem omlátit o hlavu to co nesouhlasí. Leckdy je u fáze výběru a
ladění přítomen špičkový muzikant, potom může jít i o podpisovou limitku. Stačí pak zagooglit zvuk onoho muzikanta, napsat mu atd a pokud set koupím měl bych ten jeho zvuk bezproblému vyladit. Zvuk, ne feel :) . Samozřejmostí je zákaznický servis po celém světě.
Připomínám že tohle je skupina nástrojů vyrobená z výběrového materiálu :!:

DW-Collectors Serie jak postuje Mollek je právě ta špička, na zkušebně stojí kolegovi bicmenovi a ofik.dealerovi DW top set export serie na rampě, s vlastním snare. Nikdy nezapomenu přijet o půl hodiny dříve a zahrát si na ně svoje sestavy. Já nevím kde k tomu všemu přišel ale ten dřevitý zvuk snare mi vždy běhá po zádech, ten buben reaguje snad i když se k bláně pouze přiblížím, fantasie za pouhých 14k. :) . Tomy-reakce na rim-shoty jsou fantastické, je to střelba kvalitními dřevěnými projektily, kopák má pod dvojšlapkou ty samé reakce, je pouze trošku více otevřený.

Uff, celkem jsem se zapotil :),nevím jestli uvažuješ o takové kategorii ale kolem 30 k koupíš v akci tu nižší kvalitku celkem určitě. Samo že v mírném shell setu a bez snare.

Pokud jde o ostatní třídy , výroba těchto nástrojů až "nástrojů" probíhá většinou pouze se zaučenými operátory na montážích, materiál může být pochybného původu (jiný, nejakostní, mokrý, sušený uměle nebo až ve formě),výrobu řídí ekonomové( jejichž hlavní náplní je uspokojit akcionáře a udržet růst zisků) a právníci, jejichž hlavní náplní je udržet kšeft v pochybných legislativních mezích a ochránit fabriku před zlými nespokojenými zákazníky. Výroba probíhá většinou v neauditovaných prostorách nedozírných asijských stepí za pomocí dětí v mizerných podmínkách. Kontrola pouze vizuální, vše se balí do folie, o ladění nemůže být ani řeč, vše co nejvíce ojebat, mizerné blány, mizerný hw nerespektující vyznění těla korpusu, výtečné zisky na thomannovi...Důležitá je pouze cena. Výsledkem je zaplavené prostředí šity a bohužel často bývá i fakt kdy se plácají zelenáči po ramenách na forech jak dobře nakoupili a jak jim to stačí, posílaje zkušené muzikanty se svými doporučeními do prciny. Jak jinak....přece nepřiznám že jsem koupil neprodejný šmejd :!: Vždyť to známe i tady na našem forku, je to mor.

jinak k tomu rozložení činelů a ostatních komponentů setu, mám jaksi zažité doporučené návrhy setů na různé styly, je to v různých školách zobrazené, jen jsem se zeptal, měj to jak chceš :)
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Pehve: skvělý příspěvek!!!!

Windy: lidi ti tady doporučují nejrůznější sety. Už se to tu zvrhlo v odkazy na bicí nad 60K :) Pehve perfektně popsal problematiku výroby a výběru materiálů, technologiii atd...
Připojím svůj názor, jestli mohu (prosím - ne radu). Strašně ti fandím, s jakým zápalem do toho jdeš. A s jakou, až reportážní podrobností, nám popisuješ svoje nabyté zkušenosti. Dobře se to čte a člověk má dojem, že na druhé straně za komplem sedí konečně inteligentní pisatel - bubeník začátečník.
Jistě, člověk si dělá radosti, proto si kupuje co má rád a zvyšuje si laťku.
Myslím si ale, že bys měla ještě počkat na kapelu. Dobrý základ máš, virbl dokonce skvělý, naučíš se na tom a pak se rozmyslíš co a jak dál. Viděl jsem všechna tvoje videa, v tom podkroví ti ty Sonory sluší :)
Je to jako bys koupila Yamahu XT1200, nechala ji v garáži a jen občas bys ji provezla po dvorku.
Tvůj čas příjde a spíš dřív, než později. Úplně to z tebe sálá.
Je to jen můj názor, tak mi prosím promiň :) .
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Windy

Příspěvek od Windy »

zzbar: už rozumím cos mi napsal a tak se vyjádřím s dovolením i k tomuhle:

nejprve - děkuji za mírnou poklonu ;-)
a teď k soupravě. Tak nějak si to znovu celé pročítám a dávám dokupy argumenty

proč ano:
1) Nemusím bicí nijak tlumit. Jezdím hrát v době kdy je většina sousedů v práci (místo oběda)
2) Udělala bych si radost
3) Mohla bych si je naladit podle sebe a ne podle toho jak jdou
4) měla bych napořád vyřešené dilema jestli jít do lepších
5) pocitově bych se s nimi asi ztotožnila lépe než s těmi co mám ačkoliv si pořád myslím, že Sonor select force byla a pořád je skvělá volba!

proč ne:
1) nejhlavnější: Neumím hrát a nijak to nezakrývám. Je to bohužel pravda.
2) finance - je to fakt fakt fakt hodně peněz určených jen pro moji zábavu a nepřinese to žádný jiný užitek než mojí radost.
3) hraní mě už teď baví a tak nepotřebuji další stimul...
4) zvuk bicích mám stejně dost zkreslený, protože většinu času hraji s hluchátky

jinak tedy... mám favorita :oops:
bohužel cenově to je o dost jinde, než jsem původně chtěla. :-(
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Windy píše:jinak tedy... mám favorita
To jest?

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Moleek

Příspěvek od Moleek »

V tý zlatý jsou docela ošklivý :(
Ale možná je to tím, že jsem měl takový Amátky :lol:

Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Windy: ty první jsou luxusní .....
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

WINDY: Pearl Masters - bezpochyby úžasná volba a velice profi nástroj!! S tím vedle určitě nešlápneš :idea: každopádně mít takovouhle soupravu jen na domácí hraní..... no neznám víc takových lidí jako jsi ty :twisted:

taky se mi jako kolegům, líbí spíše v té hnědé barvě.... ta zlatá vypadá..... no nic moc a trochu dost retro.

Jak ale píšeš, že jsi cenově úplně jinde než si zamýšlela..... no začátek téhle diskuze jsi zmiňovala Sonorácký SQ konfigurátor...... a právě když vezmeš ty SONOR SQ, nebo GRETSCH made by USA, či třeba nějakou sadu DW, zjistíš že za cenu sady Pearl masters máš v těch zmiňovaných sotva kopák, a nebo ani ne celý.....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Tak že by přece jen Pearl? Pěkný,ale jak sama píšeš pro začátečníka trochu brzy na profi třídu..
Kdybys chtěla ušetřit,ale přesto mít javory,tak tohle je taky další možnost:
http://www.music-city.cz/pearl-vmx-visi ... -8335.html
Osobně se mi líbí barva i konfigurace. :lol:
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

Jj. Ty první jsou fakt barevně luxusní. :-)
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Monikad píše:každopádně mít takovouhle soupravu jen na domácí hraní..... no neznám víc takových lidí jako jsi ty
Jo, Windy je jen jedna :) .

a spousta No name...
konar
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/konar0

Příspěvek od konar »

Mám hroznou radost, když vidím, že lidi uvažujou podobně jako já (Windy - proč ano/proč ne) - taky to pořád řeším a většinou zvítězí to nejsilnější "proč ano" - protože to prostě chci mít doma.

Ad "profi nástroj jen na doma" - řekl bych, že pokud na to člověk je schopen vydělat, je dobře se vybavit podle svých představ. Hraní je pak přece jenom o něco radostnější. A vzhledem k tomu, že to je třeba hlavní zdroj zábavy, tak se do toho IMHO vyplatí investovat. Takový bubny jako Pearl Masters podle mě můžou pro nás běžný amatéry posloužit do konce života. A bude to tudíž doživotní radost. Když se to řeší stylem "teď si vezmu horší, pak o něco lepší a nakonec stejně skončím u těch nejlepších", tak se do toho ve výsledku nasype mnohem víc peněz.
1) nejhlavnější: Neumím hrát a nijak to nezakrývám. Je to bohužel pravda." (Windy)
- toho bych se nebál, to je otázka času. Já jsem si mlátil doma asi 5 let (a to bez učitele) a teď už se celkem nestydím vystoupit i veřejně (dokonce i zpětně, když jsem slyšel nahrávku - vím, že pocit na pódiu bývá o něco lepší...)
Vono cvičení fakt celkem pomáhá :)
nepřinese to žádný jiný užitek než mojí radost. (Windy)
- no jo, ale proč se člověk dře hodiny a dny v práci když ne proto, aby si pak po večerech mohl udělat radost? (Samozřejmě - obživa, ošacení atd... ale tak když z toho něco zbyde...)
K těm crashům,můžeš je mít spřeházený jak je libo,ale osobně nechápu,proč mít větší hlubší vlevo,když tomy máš taky zleva doprava podle výšky tónu,tak bych logicky stavěl i činely (necibici)
No vida, já zase nějak nerozumím tomu, proč je řadit podle výšky tónu. Činel není a priori melodický nástroj. Mě připadá celkem šikovné postavit si činely podle toho, jak je potřebuju mít u ruky. Kromě hi-hat, kterou mám normálně zcela vlevo, potřebuju mít u ruky (pohodlně přístupný) ride a "větší" (v mém případě 16") Crash. Takže to mám - zleva do prava - hi-hat, 16" crash, (10" splash) ,20" ride, 14" crash. Ale jsem amatér, samouk, třeba na optimální rozestavění taky existuje nějaká teorie.
pehve

Příspěvek od pehve »

zzbar píše:Pehve: skvělý příspěvek!!!!

Windy: lidi ti tady doporučují nejrůznější sety. Už se to tu zvrhlo v odkazy na bicí nad 60K :) Pehve perfektně popsal problematiku výroby a výběru materiálů, technologiii atd...
Připojím svůj názor, jestli mohu (prosím - ne radu). Strašně ti fandím, s jakým zápalem do toho jdeš. A s jakou, až reportážní podrobností, nám popisuješ svoje nabyté zkušenosti. Dobře se to čte a člověk má dojem, že na druhé straně za komplem sedí konečně inteligentní pisatel - bubeník začátečník.
Jistě, člověk si dělá radosti, proto si kupuje co má rád a zvyšuje si laťku.
Myslím si ale, že bys měla ještě počkat na kapelu. Dobrý základ máš, virbl dokonce skvělý, naučíš se na tom a pak se rozmyslíš co a jak dál. Viděl jsem všechna tvoje videa, v tom podkroví ti ty Sonory sluší :)
Je to jako bys koupila Yamahu XT1200, nechala ji v garáži a jen občas bys ji provezla po dvorku.
Tvůj čas příjde a spíš dřív, než později. Úplně to z tebe sálá.
Je to jen můj názor, tak mi prosím promiň :) .
já také děkuji za poklonu, to potěší! Bohužel to tak nějak je, no...kdo by z toho měl radost, že?

Windy, aby toho nebylo málo zagoogli bubny NATAL http://nataldrums.com/ tady si můžeš kvalitou být naprosto jistá!
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Nataly dělá Marshall,bo je to původně bubeník.Fakt jsem zvědavej čím nás nakonec Windy překvapí.Podle mne je pro ni nejlepší volba ty Sonory Select,protože dostane kompletní sestavu s HW (dokonce 2 šibenice) a tak se to dá i krásně prodat,ikdyž tak teď neuvažuje,tak nikdy nevíte kdy budete zas prodávat.Bazar je toho jasným příkladem a moc by mne zajímalo,kolik lidí teď prodalo sestavu bicích,myslím že to půjde spočítat na jedný ruce.. :roll:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“