R.M. Pickups? Jaký jsou

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
torchie!

Re: R.M. Pickups? Jaký jsou

Příspěvek od torchie! »

Keramika mívá modernější, tvrdší a jasnější sound. Jinak SD jsou fakt dobré, ale poměr cena/výkon u nich už tak slavný není. :)
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To se o keramikách říká, ale rozhodně bych se podle toho při výběru snímače nerozhodoval a bral ho spíš jako celek. "Tvrdší sound" znamená jen to, že má lehce jinak postavené středy a méně basů a tedy se třeba zas o něco méně hodí na sólovou hru.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

U keramika vs. AlNiCo bych řešil hlavně to, že všeobecně vzato mají keramické snímače silnější výstup.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Annyj

Příspěvek od Annyj »

http://www.rmpickups.cz/f4-hot-bridge.html

Takže třeba toto v kombinaci s tím jejich hot neck snímačem by zas takový průšvih být nemusel? :-)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Tyto Epi snímače nejsou vyloženě špatné. Trochu záleží, jak staré jsou. Nedávno je Epi začali dělat o dost lépe, ze stříbrné mosazi, 4žilový vývod atd. Tyto novější bych si nechal, možná jen odkrytoval.
Spíš si musíš říct, co chceš jinak. Víc výšek, méně zahuhlanosti v nižších středech? Pak nějaké středně silné keramiky. Nebo krystalický čistý zvuk?
F4 bude OK, pokud máš touhu koupit nové.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nebo máš na bazaru sadu RM Custom a RM Color Sound, 650 korun za kus. Na vyzkoušení se to IMHO docela vyplatí. Pak vyměníš třeba jen jeden, když se ti ten druhý bude líbit.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Annyj

Příspěvek od Annyj »

kmensik píše:Tyto Epi snímače nejsou vyloženě špatné. Trochu záleží, jak staré jsou. Nedávno je Epi začali dělat o dost lépe, ze stříbrné mosazi, 4žilový vývod atd. Tyto novější bych si nechal, možná jen odkrytoval.
Spíš si musíš říct, co chceš jinak. Víc výšek, méně zahuhlanosti v nižších středech? Pak nějaké středně silné keramiky. Nebo krystalický čistý zvuk?
F4 bude OK, pokud máš touhu koupit nové.
Moje Epi je r. 2011, takže mladice, ale přijde mi, že ten sound je poměrně nevyvážený a někdy huhlají jak prase. Nejde mi vyloženě o krystalický zvuk, ale spíš konkrétní rockovou "tvrďárnu"... Kryt je jedna z věcí, co se mi na nich na druhou stranu líbí, k sunburstu se hodí, ale jestli to má zásadní vliv na výsledný zvuk, tak proč to nezkusit :-)
Bummer píše:Nebo máš na bazaru sadu RM Custom a RM Color Sound, 650 korun za kus. Na vyzkoušení se to IMHO docela vyplatí. Pak vyměníš třeba jen jeden, když se ti ten druhý bude líbit.
Na RM Custom jsem koukala, ty se mi líbili, jen u těch Colorů nevím, jestli to nejde moc do výšek? Btw. co se bazarových snímačů týče, nemůžou bejt nějak jetý (jen abych nezavrhla RM kvůli takové zkušenosti?

Omluvte moje blbý dotazy, technika mi zas tak moc pane neříká a s přítelem basákem na tyto témata raději mlčím :lol:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jetý snad ne... Nevím, klidně bych to risknul. Jinak ano, Color Sound je hodně do výšek a málo do středů, hodí se hlavně na čisté zvuky a lehce nakreslený crunch. Na to je výborný.

kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Mám Colorsound starší model se SaCo magnety, nemusíš se toho vůbec bát. Zkoušel jsem u kobylky kobylkový i krkový, oba hrály výborně i na velmi zkreslený zvuk, jen tolik nedupal palmmuting.
Pravda, ty epi moc tvrdé nejsou, právě jim chybí ostřejší attack.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Akorát tamto je krkáč a já to pochopil tak, že Annyj chce měnit oba snímače...
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order=

Annyj

Příspěvek od Annyj »

Bummer píše:Akorát tamto je krkáč a já to pochopil tak, že Annyj chce měnit oba snímače...
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order=
Přesně tak...
Za litr jsou za hubičku, asi do nich půjdu, díky moc za tipy :)
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Na jedné kytaře mám ColourSound u krku a jsem spokojen. Na čistý zvuk, crunch nebo overdrive zní dobře a jsem s ním spokojen. Ale přijde mi, že na nějakou ultratvrdou muziku se moc nehodí...

Ohledně zvuku... do výček rozhodně příliš nejde, při paralelním zapojení cívek navíc hezky cinká :D. Mám to na svojí krabici (mahagon tělo, šroubovaný javorový krk s palisandrovým hmatníkem, TOM kobylka).
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No tak ono obecně se nedá říct, že by se na jakýkoliv krkáč dala hrát ultratvrdá muzika. :D

romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

Pořídil si někdo z vás už F10 Naked lynch?

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
symar

Příspěvek od symar »

romcx75 píše:Pořídil si někdo z vás už F10 Naked lynch?
No to by mě taky zajímalo, hlavně porovnání Custom - F1 - F10 Naked Lynch. Máte někdo zkušenosti? Dík.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

Já Customa měl cca 4 roky zpátky. Jako náhrada za stock snímače hlavne ibanez kytar je to obrovsky skok. F10ku jsem si pořídil teď.

Mooer Reecho
symar

Příspěvek od symar »

romcx75 píše:Já Customa měl cca 4 roky zpátky. Jako náhrada za stock snímače hlavne ibanez kytar je to obrovsky skok. F10ku jsem si pořídil teď.
Už jsem si říkal, nikdo nic? No a jaký máš poznatky. Já jediný co jsem vypátral je, že ta F10 oproti F1 je snad ještě silnější, ale hlavně že není tak jedovatá jako F1. Mám takovýho polohluchýho expa a potřebuju z toho dostat na hard rock/metal trochu silnější signál. Dík.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

S tím "polohluchým": na některých kytarách pozoruju, že to hraje skoro s čímkoli, s nejslabším colorsoundem i s hodně převinutými snímači, zatímco u některé hlušší kytary je strašně těžké najít cokoli použitelného, můžeš měnit jeden snímač za druhým a furt nic. Jestli není lepší se vykašlat na utrácení za snímače a koupit lepší dřevo. Výjimky se stávají - na sucho hluchý jasanový Fernandes hraje elektricky jak čert (s původním jedovatě silným kobylkáčem), že se pokaždé znova divím. Takže jo, polohluchý exp stojí za další šanci. F10 nemám, ale mám podobně upravený starý jolaňácký HB, a ten oživí kdejaké prkno.
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

symar píše:
romcx75 píše:Já Customa měl cca 4 roky zpátky. Jako náhrada za stock snímače hlavne ibanez kytar je to obrovsky skok. F10ku jsem si pořídil teď.
Už jsem si říkal, nikdo nic? No a jaký máš poznatky. Já jediný co jsem vypátral je, že ta F10 oproti F1 je snad ještě silnější, ale hlavně že není tak jedovatá jako F1. Mám takovýho polohluchýho expa a potřebuju z toho dostat na hard rock/metal trochu silnější signál. Dík.
Tak co se týká té F10 mohu čerstvě porovnat s EMG HZ H4. F10 má dle mého názoru daleko čitelnější projev, nic se nezahuhlává. Je daleko silnější než EMG. Myslím, že toho expa to oživí víc jak dost :)
Ted jsem na to nahrával ve studiu tak můžeš poslechnout tady http://bandzone.cz/beastart song Slunce. Je to přes Rockwell red trip duo a 4x12 Marshall box.

Mooer Reecho
Argo22

Příspěvek od Argo22 »

panove poradte mi naky snimace na metal? Mam focus LP este tu stim sroubovanym krkem a rad bych si koupil od RM. nejaky snimace... koukal jsem treba na nenu a libil se mi zvuk seymor duncan dimebucker - existuje k nemu jnejaka varianta od RMka?
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“