Victory Amplifiers

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Radagabi

Victory Amplifiers

Příspěvek od Radagabi »

Jaký je váš názor na tyhle ručně dělané britské aparáty?

Zatím se dají velmi těžko sehnat ( např. zde )

Rob Chapman na svém kanálu "recenzuje" 100W Duke , 50W Earl a 10W Baron.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Victory Amplifiers

Příspěvek od Nero »

Doplnim link na jejich web http://www.victoryamps.com

Kazdopadne je to novinka a pravdepodobne maloseriovka, takze pochybuju, ze s tim nekdo tady na foru prisel fyzicky do styku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Fyzicky asi zřejmě ne, nicméně alespoň takhle zvukově.

Já nevím proč, ale i když tvrdí, že aparáty napodobují zvuk 80', mně ten zvuk přijde spíš velmi moderní 21. století.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Já bych naopak řekl, že ten vintage nádech tam určitě je. Zvukově moc fajn, akorát ta cena... :)
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

mě ten zvuk evokuje Whitesnake, takže nevidím problém v tvrzení o 80tkách. Zvukově taky v pohodě a celkově mi to připadá jako sympatický aparát.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Sympatické rozhodně jsou, na druhou stranu jsem tam z hlediska výbavy ani zvuku nenašel nic, co by mě přesvědčilo jít spíš do nich než do nějaké z prověřenějších značek.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Je to myslím další počit designerů dnes už bývalé značky Cornford. Na Cornford jsem si měl možnost 2x zahrát a jednou jsem měl ten aparát i otevřený. Konstrukce byla handwired na laciných malých terminálech (úplně totožné jsem používal na stavbu jednoduchých krabiček - moc si nedovedu představit na to nasekat aparát...), tuhle metodu třeba S. Fryette označil za "shitskou", nicméně úplně stejně se dělaly staré Voxy a dnes se tak dělají třeba handwired Orange (Retro 50, AD50 atd.), čili je to taková britská klasika a angláni to takhle asi budou sekat věčně. Součástky byly takový standard, není tam zrovna vytříbenost jako třeba u Matchless nebo Bad Cat, spíš taková stand. kvalita za rozumný peníz - ale takhle to dělá i ten už zmíněný Orange u své top řady. Věřím tomu, že Victory budou udělány velmi podobně jako ten Cornford.

Victory na mě působí hodně předraženě, Cornford byl za lidovější peníze a veřejnosti více dostupný (a přesto krachnul). Zajímavé je to, že v USA dovedou postavit podobný (a někdy i kvalitnější) zesík za o chloupek menší peníz - což je pro nás v EU blbé, protože ameriky se tady dostávají za šílené prachy kvůli clu a dani a evropští výrobci nejsou zrovna nejlevnější :-/
kos99

Příspěvek od kos99 »

osobně si myslím že to má slušný základ
nějaké Victory amp. se objevovaly už před 10-15 lety v NSR vždy na základě Fendráckých zvuků pak jsem o nich dlouho neslyšel o těchto modernách se někde nedávno psalo v souvislosti s Cornford značkou
jinak si malím že třeba HOT dělá stejně kvalitní kousky jen si to zaplatit .....
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“