Jaké činely

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Re: Jaké činely

Příspěvek od necibici »

Koupil jsem v sekci vše za 2t. Meinl MB-20 12 Rock Splash a po prvním domácím vyzkoušení musím říct,že je to síla,to není splash,ale dvanáctka crash,dokonce je silnější než čtrnáctka Paiste Alpha Medium! Na zkoušce ho zkusim natočit spolu s Crashema Classics Custom.. :lol:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Tak tady je to video,ve zkušebně už zněl jako splash..myslim,že mám zas na nějakou dobu pokoj. :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=G54FYaBuLNk
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Jo, zní to společně docela slušně.... 8) No na můj vkus je to celý takový nějaký hodně "plechový", ale to je o vkusu.... já raději sice taky rebelsky hlučné plechy, no s maličko jemnějším zvukem.....
To je ale silně subjektivní pocit..... objektivně vzato ten splash nezní zle.... gratuluji k rozšíření tvé rodinky činelů :wink: :!:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

V tý naší muzice se dobře prosadí,ten zvuk je taky plechovej tím,že je to točený mobilem,ale máš pravdu je trochu víc syrovější :lol:
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

Zdar. Je nějaký zásadnější rozdíl mezi těmahle hajtkama?
Paiste 201, Meinl MCS a Sabian B8
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
karku

Příspěvek od karku »

No,najzasadnejsi rozdiel by mala byt zliatina z akej su vyrobene.Tieto tri HH su vyrobene z tej istej zliatiny B8.Z tychto troch by som ti neodporucal ani jednu,paiste PST5 by bola trochu lepsia volba.resp. nejaky anatolian-istanbul.Cenovo by ta to vyslo cca. rovnako,max. 500kč viac.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

rikl70

Příspěvek od rikl70 »

Tak trochu jsem vznesl konkrétní dotaz a bylo mi odpovezeno zas ve stylu "tohle ne, tady tohle je lepší"
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Hrál jsem jenom na Sabiany B8 a jsou to pěkně znějící základní činely,spíš měkčí,univerzálnější..Na ostatní jsem nehrál,jenom jsem měl crash 201 a ten byl takovej punkově syrovej.Nevim co bys chtěl slyšet,jsou to základní řady,musel bys je vyzkoušet na vlastní uši na prodejně. :wink:
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

Jo díky, tohle uz je zajimavejsi odpoved. Mel jsem krabici od Sabianu B8. Hajtka me právě zněla pěkně, ale crash ne. Ptám na rozdíly, protože stejná slitina, ale celkem rozdílný ceny.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

rikl70 píše:Tak trochu jsem vznesl konkrétní dotaz a bylo mi odpovezeno zas ve stylu "tohle ne, tady tohle je lepší"
Trochu arogantní, nemyslíš?
Možná hodně lidí na tyto hajtky hrálo (nebo hraje). Ale většinou se pak jde o level výš. Takže proč by měl někdo měnit Sabian B8 za 201 a tu pak za MCS? Měl jsem kdysi S. B8 a na ostatní jsem hrál jen jako "host". Je těžké říct, jaký je "mezi nimi zásadnější rozdíl". Podle mě jsou to dobré "startovací" hajtky a to +- srovnatelné.
A to, že ti nikdo neodpoví, nebo ti odpoví ne úplně podle tvých představ... No každý odpovídá jak umí, každý podle toho jak má čas, každý dobrovolně a někdo zkrátka neodpovídá na blbé otázky.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

No někdy je to zas obráceně. Na chytrou otázku blba odpověď nebo právě arogantni, vysmesna nebo i něco perprnejsiho..
Možná jsem reagoval moc zbrkle, ale arogantně to vyznit nemělo.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

OK :wink:
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Fořt

Příspěvek od Fořt »

rikl70 píše:Zdar. Je nějaký zásadnější rozdíl mezi těmahle hajtkama?
Mám sadu Paiste 201 (14"HH, 16"C, 20"R), a HH se mi z ní líbí nejmíň. Dokonce bych řekl, že se mi líbí míň než mosazná HH ze sady Millenium (u C a R to bylo naopak). Je taková tupá a "hrubá", a dokonce záleží, jak s ní pootočím, nezní podle mě v celé ploše stejně. Ale informace od člověka s mou pověstí tady na Bicích bys asi neměl brát moc vážně ... :wink:
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

Každá odpověd směřujicí ke konkrétnímu dotazu se cení, takže díky. :wink:
pehve

Příspěvek od pehve »

rikl70 píše:Zdar. Je nějaký zásadnější rozdíl mezi těmahle hajtkama?
zdar,v zasade neni,je to stejna kategorie-material, zpracovani, nabidka- od vice firem
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Chtěl bych trochu rozvinout načrtnuté téma rozmístění činelů z "Javorových bicí..",ale tam je to OT.
Konar tam píše,že činel není melodický nástroj,ale já ho vždycky považoval za melodický a vždy jsem crashe tak i používal.Akorát splash mám uprostřed,tak abych ho měl odevšad "po ruce".K vánocům dostanu další stojan šibenici Roadpro a ještě nevim,jestli mám pořídit chinu,nebo zpátky zařadit do sestavy 14" crash Paiste Alpha,který je teď doma,anebo ještě jedna varianta,že bych koupil 14" Meinl Classic Custom,abych to měl od jedný firmy a řady.Ale co chci říct,měl bych ho u hajtky vlevo(už jsem to tak měl i v Plektrumu),tak aby melodicky stál na počátku řady,mě to tak přijde logický,mistr M.Vajgl to má v ukázce taky tak.. :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=olswRRC4MsY
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Taky jsem toho názoru, že činel by měl být melodický!!
Naopak, ráda si hraju s kombinací činelů laděných do různých tónů!

Vlastně celé bicí jsou rytmický i melodický nástroj. Kdo je jiného názoru, tomu poradím sáhnout třeba do nějakých archivů a poslechnout si kapelu STROMBOLI z 80tých let, kde tehdy mladý Klauda Kryšpín jasně ukázal, že bubny nejsou jen to "bum -čvacht" na pozadí muziky!!! :wink:

Co se týče nějakého rozmístění a velikostí činelů u soupravy, tak na to už je přece jasně dané pravidlo!!!
Pominu-li rozdíly mezi praváky a leváky bubeníky, pominu-li styl hry (klasika, open hand,.... ) pak platí jednobuché:

Dejte si co a jak přesně tak jak se nejlépe hraje, jak to vyhovuje nejlépe a nenechte se svazovat žádným rádoby doporučením!!
Naposledy upravil(a) Monikad dne 21.12.2013 11:25, celkem upraveno 1 x.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Monikad píše:Taky jsem toho názoru, že činel by neměl být melodický!!
To si ale odporuje,asi jsi chtěla napsat ..měl být melodický,ne? :lol:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

necibici píše:
Monikad píše:Taky jsem toho názoru, že činel by neměl být melodický!!
To si ale odporuje,asi jsi chtěla napsat ..měl být melodický,ne? :lol:
OPRAVENO, děkuju;)
Většinou je zvykem svádět to na tiskového šotka..... no můj šotek má konkrétní jméno: Kpt.Morgan se kterým jsem trávila včerejší večer :twisted:
Omlouvám se.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“