NECIBICI:
těch otázek na mě je víc a tak je tady nějak shrnu:
- že tví oblíbení bubeníci nepoužívají crash 16" je celkem nepřekvapivé, ono už to je s velikostí hodně nahraně. 16" je celkem ještě hodně tichý kus crash plechu, což se v rockové muzice jako hlavní činel pro akcenty prosadí jen velice složitě. Optimální velikost je tedy od té 16ky výše (ideál 18") a tu 16tku mít třeba jen k tomu na nějaké tižší rány případně na rychlejší víceúdery kvůli zvukové barevnosti.
- ten můj STACK je poskládaný z Anatolianských kousků 12" china Traditional a 8" splash Kapadokia. Oba na sobě (china vespod) pěkně pupky dolů. Lépe je asi vidět na fotce:
Paličky to ale rozhodně neničí....... tedy ne víc než cokoliv jiného
- nechápu to s tím "že se ti china nevejde do stejného futrálu"........ asi špatně vybraný futrál. Mě by se do futrálu asi ještě i nějaký další plech vešel, kdyby někdy bylo třeba. Je ale fakt že ten můj futrál s plechy váží možná 12-14kg....
- ten "ementál" co používám není ve skutečnosti žádný !treš-kreš" jak píšeš, ale naprosto regulérní crash! je to novinka 2013 u Anatolianů, konkrétně ten můj kousek je 16" crash Diamond Triniti Impact FX
Zvukově je takový kratší a susší než klasický crash, no rozhodně ne tříštivě "čínský"!! je to hodně zajímavá věc a skvěle se hodí, víc než k jednotlivým akcentům, do víceúderových skupinek ran, nebo ještě líp, k takovým těm moderním doprovodům na crash místo ride;) To ale v tomhle mém 16" rozměru. Větší kousek už by asi byl hlučnější

Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "