Rada do začátku - do ZUŠ klasickou nebo westernovou kytaru?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Stinfox

Rada do začátku - do ZUŠ klasickou nebo westernovou kytaru?

Příspěvek od Stinfox »

Ahoj,Je mi 14 let a rozhodl jsem se že bych se chtěl moc rád naučit hrát na kytaru jelikož pár metrů od baráku máme Základní uměleckou školu :-) Jen mě zajímá jestli někdo nemáte informace jestli do ZUŠky nabírají vždy až od nového školního roku resp.Září... nebo jestli tam nějaké žáky jsou schopni přibrat i v půlce školního roku resp. Teď v Lednu od druhého pololetí.

2.Otázku mám jakou bych si měl vybrat kytaru bych si měl vybrat abych měl na výuku v ZUŠce správný typ? Jestli Normální nebo Akustickou?(Jelikož nevím jaký je mezi nima rozdíl :-) Měl bych dostat k vánocům kytaru tak musím ještě do vánoc rodičům oznámit jestli tedy Akustickou nebo Klasickou :-)

Předem Děkuji za každou odpověď a omlouvám se za nějaké pravopisné chyby :-) Ahoj

P.S: Ještě se chci zeptat na který typ kytary hraje tento kluk? http://www.youtube.com/watch?v=q_tV5bSgNnI
džetro
Kontaktovat uživatele:

Re: Rada do začátku

Příspěvek od džetro »

S ZUŠkou nevím jestli berou i během roku, ideální je se zeptat.
S výběrem kytary bych počkal, určitě budou chtít abys hrál na klasickou kytaru s nylonovými strunami.
Rozdíl mezi klasickou a westernovou kytarou je v materiálu strun, šířce krku, tvaru těla a způsobu hry.
Ten kluk na videu hraje na levorukou elektroakustickou kytaru. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Stinfox

Příspěvek od Stinfox »

Ok Děkuji moc :-) A je nějaký rozdíl mezi elektroakustickou a akustickou? popřípadě jaký? :-)
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Rozdíl je že akustická kytara je normální kytara a elektroakustická je totéž ale má elektroniku a snímač (většinou v kobylce) a můžeš s ní hrát i na pódiu přes aparaturu. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Stinfox

Příspěvek od Stinfox »

Aha :-) Díky moc :-) Už jsem si přečetl že na ZUŠku berou jen od začátku roku ale ještě bych se chtěl zeptat je nějaká šance že mě tam nemusí vzít? Mám na mysli normálně v Září když je nábor :-) Slyšel sem že se tam dělají nějaké zkoušky pro přijetí ... Takže vůbec nevím jestli mám šanci se tam dostat i když tolik toužím se naučit hrát na kytaru :-)
gembec

Příspěvek od gembec »

Ja som chodil uz hodne davno a vtedy prijimali len na zaklade talentovych skusok ale myslim, ze uz od toho upustili, a ty uz si starsi ziak, musis sa konkretne informovat.
Stinfox

Příspěvek od Stinfox »

Aha Díky :-) Ale je zvláštní myslel sem že tam jde člověk za účelem se na určitý hudební nástroj naučit a né jít na nějaké talentové zkoušky kde ukázat že už na něj umí ... :-)
gembec

Příspěvek od gembec »

No co si pametam, bolo to tak, chodil som cca pol roka na nastroj a potom boli talentove skusky, proste ci to ma zmysel ma tam drzat a nie som nejake megero. :) Ale ja som zacal od 6 rokov. Co viem, tak v nasej ZUSke talentovky uz nefunguju, ale aj tak, ty uz budes posudzovany jako starsi ziak, aspon si tak myslim.
Stinfox

Příspěvek od Stinfox »

Dobře :-) Díky všem za odpovědí :-) K tomu staršímu žákovi .. ted to čtu a starší žáci jsou od 15 let což mi přiští rok než začnu chodit na kytaru bude takže je to zatím Super :-) Chci si ted tedy koupit kytaru a učit se doma a od přistího školního roku začít chodit do ZUŠky jen mam takovou menší otázku ... nechci zatím kytaru za nějaký velký peníz ale mám sí vzít http://kytary.cz/blond-djo-610-n/HN107979/ nebo je lepší si těch pár stovek připlatit za elektroakustickou? http://kytary.cz/blond-djo-610e-n/HN113589/ :-) A ještě poslední otázka .. jaktože u těch kytar jsou 4horní struny jinak barevné než ty 2 horní? Asi je to hodně hloupý dotaz ale já to nechápu takže se radši zeptám než žít v utajení :-)
gembec

Příspěvek od gembec »

v tejto cene to je fakt jedno, a ty chces westernovu akustiku s kovovymi strunami? lebo na ZUSke asi hlavne budu ucit na klasicku s nylonkami ako ti uz pisal vyssie.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Čtyři spodní struny jsou narozdíl od dvou horních opletené.
Takže už tedy víš, že budeš potřebovat westernku (jelikož ji máš ve výběru) a ne klasickou nylonku?
Co se ZUŠ týče, tak kdysi za komárů možná nějaké talentovky být mohly, učitelé brali tabulkový plat. Dnes dostávají výplatu podle toho, kolik mají žáků, takže bych se nějakých talentovek nebál.
gembec

Příspěvek od gembec »

No ja som chodil po komaroch :D a este to tak fungovalo ale tak jak pises, dnes uz je to pase.
Stinfox

Příspěvek od Stinfox »

Nene :-) Vymyslel sem si to trošičku jinak a probral sem to s rodičema tak že by jsem si teď chtěl koupit tu westernovou kytaru a učit se zatím sám doma do přístího roku(času dost do příštího školního roku 9měsíců). S tím že s touhle kytarou se půjdu přiští rok v těch dobách náboru zeptat jestli mohu mít i tuto kytaru nebo musím mít mermomocí tu španělku.Když mi dovolí tu westernku tak to bude v pohodě a když budou opravdu chtít tu španělku tak si zkusím buď od nich půjčit na ty hodiny nebo si třeba nějakou zkusím sehnat za menší peníz v bazaru .. s tím že ale doma budu trénovat na té westernce :-) Možná je to špatný nápad ale myslím si že mě by to takhle vyhovovalo :-)
gembec

Příspěvek od gembec »

No to mozes, len kovove struny si vecsi zaber na prsty, to uz zalezi na tebe, jak si to vybavis.
Stinfox

Příspěvek od Stinfox »

Aspoň to bude víc bolet a já tím bude mít větší snahu se to naučit :-) Jinak ještě jednou děkuju všem co mi pomohli jsem vám moc vděčný moc jste mi pomohli :-) Vlastně ještě jedna otázka .. nevyplatí se více koupit na začátek tenhle celý set? http://kytary.cz/ibanez-v-50njp-pack-vs/HN129171/ kde už je i ladička,obal atd? :-)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Záleží na učiteli. Jestli pojede krutě podle osnov nebo ti výuku přizpůsobí. Já ve svých 32 letech chodím taky do ZUŠky (stále je se co učit) a výuku mám čistě podle toho, co potřebuji zdokonalit. Ale jako dospělák to budu mít určitě jiné, než děcka.

Témat ohledně výběru kytary pro začátečníka tu je spousta. Rady jsou v nich většinou platné stále. Přeju příjemné počteníčko:
search.php?keywords=za%C4%8D%C3%A1te%C4 ... mit=Hledat
Za sebe mohu teď doporučit http://www.music-city.cz/cort-earth-70- ... 31989.html
Je slevněná ze 4190,- na 2990,-. Má oproti jiným westernkám o dva milimetry širší hmatník, ale jinak je to mezi kytarama do 4000,- super kytara. Koupil si ji teď na uživatel Jastud a velmi si ji pochvaloval.
Stinfox

Příspěvek od Stinfox »

Jojo Díky :-) Ale právě u tohoto http://kytary.cz/ibanez-v-50njp-pack-vs/HN129171/ mě zaujalo že je to jakoby "PACK" ve kterém je vše...:-) .. Kytara,ladička,trsátka,popruh,obal tak sem si řikal že bych to vzal rovnou takhle dohromady abych neměl pak starosti s dokupováním obalu až si jí třeba budu vézt k tátovi atd :-)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ony v těch setech jsou většinou jen předražené krámy na úkor kvality kytary.
gembec

Příspěvek od gembec »

lacne paky to je skoro ako cesta do pekla, vazne si radsej kup dobru gitaru samostatne a ostatne veci dokup, jak kupit srot s furou veci, co neznamena ze ten ibanez je srot, nemal som ju v rukach. ale predsa len ten cort uz ma aspon masivnu prednu dosku, oproti preklizke ibanezke.
Naposledy upravil(a) gembec dne 22.12.2013 22:45, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Rada do začátku - do ZUŠ klasickou nebo westernovou kyta

Příspěvek od Nero »

Pack je špatná volba. Kytara většinou podprůměrná a příslušenství většinou dost nic moc.
Mimochodem - na většinu svých otázek bys tu již odpovědi našel, stačí použít funkci hledat nebo se podívat na důležité FAQ články.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“