Ahoj,
můžu vás poprosit o radu? Hraji v symfonické metalové kapele a potřeboval bych poradit. Mám možnost za 13 000 koupit: Korg Karma 61 nebo Korg TR 76. Co se týká zvukově tak potřebuji hlavně orchestrální zvuky, chory, piana, zvonky atd... Nebo mám vyhlídnout něco jiného? Přemýšlel jsem o Kurzweilech z bazaru, kvůli pianu hlavně...
Díky moc!
Koupě nové mašiny: Korg Karma 61 vs TR 76
Pravidla fóra
Re: Koupě nové mašiny: Korg Karma 61 vs TR 76
Zvukově jsou přibližně na stejné úrovni, Karma je sice o trochu lepší, ale ten rozdíl se skoro nedá poznat. Každopádně se hodí pro tvé potřeby 
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Karma má algoritmické generovanie sprievodných partov a o niečo lepšie zvuky, TR zasa o niečo lepšiu klaviatúru a solídnu mechanickú konštrukciu ... je to veľmi vyrovnané. No a Kurzweilom nič nepokazíš, ak ti nebude vadiť trošku zložitejšie programovanie VAST a zvuky skôr "tradičného" charakteru. Ale v tomto žánri by to malo byť bez najmenších problémov, lebo kurzweilské zvuky sú veľmi masívne a prierazné, nezotrie ich ani tvrdá rytmika so skreslenými gitarami. Orchestrálne stringy, chóry, klavír, zvončeky a iné Nightwish/Epica/Evanescence style zvuky sú tu naozaj výbornej kvality.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Zvuky mají oba skoro stejné, liší se jen některé samply, obvykle jsou nahrazeny lepšímy v TR, takže jsou plně kompatibilní, Karma má jen prostě lepší vnitřek
. Klaviaturu TR nemá lepší a konstrukci nevím podle čeho to bereš, Karma má kovové šasi, ale nést to delší dobu, tak mi upadne ruka.. V tomhle má dá se říct TR výhodu.
A dále ještě Karma má floppy mechaniku, celé nastavení nástroje na jednu disketu neuložíš, navíc pokaždé mám strach, že se s ní něco stane, je to celkem problémové a pomalé, naopak SD karta je rychlá a má velkou kapacitu, v tomhle bohužel ty nové nástroje ty staré přebíjí..
A dále ještě Karma má floppy mechaniku, celé nastavení nástroje na jednu disketu neuložíš, navíc pokaždé mám strach, že se s ní něco stane, je to celkem problémové a pomalé, naopak SD karta je rychlá a má velkou kapacitu, v tomhle bohužel ty nové nástroje ty staré přebíjí..
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Tak ten TR má 76 polovyvážených kláves vs 61 obyčajných synth kláves u tej Karmy ... to už je rozdiel, či nie?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ono ani tohle není jednoduché - samozřejmě, že je rozdíl mezi polovyváženou a nevyváženou (bavíme se o těchto konkrétních příkladech). Ale navíc tu může být rozdíl ve zpracování a provedení, takže ta nevyvážená může být příjemnější pro hru než polovyvážená... Je to prostě komplexní záležitost a základní typ klaviatury neříká naprosto nic o tom, JAKÁ vlastně je (kvalita, příjemnost atd.).
P.
P.
Áno, je to pravda, pripúšťam to.