Nehrající E
Pravidla fóra
Nehrající E
Na elektronických klávesách mi nikde nehraje tón E, začež všechny ostatní normálně hrajou, neví někdo co s tím?
Re: Nehrající E
Evropská unie v rámci antidiskriminační kampaně rozhodla postupně snížit počet bílých kláves v jedné oktávě ze sedmi na pět, aby se srovnal počet černých a bílých kláves. No a první byl na řadě (bílý) tón E.

To je mi jedno, já chci aby hrálo 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Na jakých klávesách? Mají funkci factory resetu, a pokud ano, zkoušela jsi ho?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
1, Je to v záruce? Pak nejlépe poslat do servisu....
2, Factory reset je dobrý nápad.
3, Když transponuješ tóny nahoru/dolů, zůstanou nehrát fyzické klávesy E nebo tóny E ?
2, Factory reset je dobrý nápad.
3, Když transponuješ tóny nahoru/dolů, zůstanou nehrát fyzické klávesy E nebo tóny E ?
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Mám typ Yamaha PSR 303. Rady v manuálu nefungujou. A tlačítko resetu nikde není. A trans taky nepomáhá. A v záruce už nejsou. 
Takže pomaleji:
1, Factory reset je kombinace kláves zmáčknutých většinou při startu, které uvedou nástroj do počátečního nastavení ("jako z továrny"). Rychlý Google pro PSR303 přinesl:
2, Transpozice neměla nic spravit. Měla pomoct zjistit, zda je problém ve fyzické klaviatuře (případně jejím připojení k elektronice - zůstanou nehrát klávesy E) nebo čistě v elektronice (zůstane nehrát tón E).
V prvním případě je rada rozdělat nástroj a podívat se, zda konektor od klaviatury nevypadl/ není zkorodovaný/ není někde něco poškozené.
V druhém případě se asi zeptat v servisu, kolik by stála oprava nebo zkusit používat klávesy jen jako midi keyboard, jinak se asi nedá nic dělat.
1, Factory reset je kombinace kláves zmáčknutých většinou při startu, které uvedou nástroj do počátečního nastavení ("jako z továrny"). Rychlý Google pro PSR303 přinesl:
Takže musíš držet nejpravější bílou klávesu a tři nejpravější černé klávesy a při tom nástroj zapneš. Na displeji se objeví "clr" a ty si máš dát pozor, abys u toho nástroj nevypnula.Resetting All Parameters to Their Initial Default Values
Starting with the power off:
While holding the rightmost white key on the keyboard (C7) along with the three rightmost black keys (F#6, G#6, and A#6), turn the power switch on. "Clr" will appear on the display.
NOTE: Do not turn off the power while Clr is showing on the display.
2, Transpozice neměla nic spravit. Měla pomoct zjistit, zda je problém ve fyzické klaviatuře (případně jejím připojení k elektronice - zůstanou nehrát klávesy E) nebo čistě v elektronice (zůstane nehrát tón E).
V prvním případě je rada rozdělat nástroj a podívat se, zda konektor od klaviatury nevypadl/ není zkorodovaný/ není někde něco poškozené.
V druhém případě se asi zeptat v servisu, kolik by stála oprava nebo zkusit používat klávesy jen jako midi keyboard, jinak se asi nedá nic dělat.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Jsem začátečník, a některé pojmy neznám..."pomaleji" je to lepší děkuju
zkoušela jsem tu klávesovou zkratku, když byly klávesy zapnuté, možná proto to nešlo
...později to vyzkouším
... a ano nehrajou fyzické klávesy E. ...taťka umí pracovat s elektrikou, takže ho zkusím poprosit, pokud nepomůže ten reset...jinak ten servis