A ty ostatní ?
Dřevo...
-
Stovi
Re: Dřevo...
Dohodim snad ještě dneska, dub a buk jedinej poznám, je to jedno z toho 100%..spíš mi jde o to černý, a ty šedý čáry, co to je? nejde to pryč..
A ty ostatní ?
A ty ostatní ?
Rozhodně to není buk! Pravděpodobně ten dub. Černé póry jsou nejspíš způsobené špatným skladováním. Asi to leželo někde v mokru. Už podle té barvy jádra. Ty šedé "čáry" jsou dřeňové paprsky-typické pro dub. Na těch ostatních fotkách je to smrk. Asi jsou to nějaké staré trámy a prkna. Možná i kousek borovice. Tož tak...
Hlavní je to, že to je kus ouplně nanic. Do kamen. Stačí ty fotky. Je to středovej kus a ještě k tomu s prapodivnou soudržností, stačí ta fotka s příčným řezem a ta s tím fládrem.
Však si udělej kytaru třeba z lesní jahody, ale nemůžeš takhle plkat a ptát se lidí, co jako máš doma za prkno.
Chceš olšovou fošmu? Já ti ji pošlu.
Chceš lípu? Pošlu.
Chceš dub? Klíďo.
Chceš prvotřídní smrk nebo borovici? Proč ne!
Ale bylo by dobré, kdybys věděl, co chceš.
Však si udělej kytaru třeba z lesní jahody, ale nemůžeš takhle plkat a ptát se lidí, co jako máš doma za prkno.
Chceš olšovou fošmu? Já ti ji pošlu.
Chceš lípu? Pošlu.
Chceš dub? Klíďo.
Chceš prvotřídní smrk nebo borovici? Proč ne!
Ale bylo by dobré, kdybys věděl, co chceš.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Dřevo...
Honzo (martina72) prosím nevymezuj se. Nemá každý ve všem jasno a stodolu narvanou 50letým dřevem.
Pro tebe nic není problém, ale kdyby došlo na skutky, tak by ten skutek utek. Ještě stále čekám třeba na tvojí odpověď ohledně tvého působení v orchestru a ve sboru. Ani za tu odpověď ti nestojím. A nejsem sám, těch otázek od ostatních uživatelů je napříč fórem hodně otevřených.
Já nejsem znalec, mistr, hráč, zpěvák, učitel... jako ty a určitě ti nesahám ani po kotníky, ale snažím se pomoci ostatním třeba tím, že jim daruji nějakou drobnost zcela nezištně. A jsem rád, že jsem pár lidem mohl udělat radost a pomoci jim. Ostatně největší radost z dárku má ten, kdo daruje.
Tím se nechlubím, ale chlapa dělají činy a ne jalové řeči a vychloubání.
Ty zatím jen žvaníš a slibuješ.
Ostatním se omlouvám za OT, ale občas to člověk nevydrží.
Pro tebe nic není problém, ale kdyby došlo na skutky, tak by ten skutek utek. Ještě stále čekám třeba na tvojí odpověď ohledně tvého působení v orchestru a ve sboru. Ani za tu odpověď ti nestojím. A nejsem sám, těch otázek od ostatních uživatelů je napříč fórem hodně otevřených.
Já nejsem znalec, mistr, hráč, zpěvák, učitel... jako ty a určitě ti nesahám ani po kotníky, ale snažím se pomoci ostatním třeba tím, že jim daruji nějakou drobnost zcela nezištně. A jsem rád, že jsem pár lidem mohl udělat radost a pomoci jim. Ostatně největší radost z dárku má ten, kdo daruje.
Tím se nechlubím, ale chlapa dělají činy a ne jalové řeči a vychloubání.
Ty zatím jen žvaníš a slibuješ.
Ostatním se omlouvám za OT, ale občas to člověk nevydrží.
je to dub a ako správne napísal kolega Tengli, tie šedé čiary sú dreňové lúče typické pre dub, u žiadneho iného dreva nie sú tak veľké . . . vlastne u väčšiny u nás rastúcich driev ani nie sú viditeľné voľným okom
-
Stovi
Díky Vám, nakonec mám od kamaráda borovici..Je to moje první homemade kytara, je to relativně velká šance že se něco nepovede a nechci za chyby tolik platit, je možný že bude hrát dobře, je možný že skončí na zdi, jde tu hlavně o zkušenost, tak to tak prosim berte, když to pude příště koupim něco lepšího.. 
První fotky jsou smrk nebo ta nová borovice? Pak zašedlý dub, pak to červené je hruška?
První jsem stavěl taky ze smrku s předpokladem, že to podělám, nakonec je dobrá.
První jsem stavěl taky ze smrku s předpokladem, že to podělám, nakonec je dobrá.
- Dan Rohanský
Samozřejmě obyčejná spárovka. Za mě z borovice... 
jo to bude nejspíš borovice - kytaru z toho uděláš 
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Na tělo je toho málo, myslel jsem spíš na krk.
Na krk nee, to neblázni. Nemá cenu vrážet tolik práce a času do špatného materiálu.
je to samozrejme borovica, ja osobne by som z toho krk nerobil, ani z iného ihličnanu, ale netvrdím že to nejde . . . 
Zdravím,
zeptám se tedy tady
Na zimu jsem si do sklepa dal zbytek jasanu co mi zbyl z první stavby a švestku. Jasan mi snad na něco ještě vyjde, ale chci se zeptat ohledně té trnky. Jelikož mám v plánu dělat krk, tak na hmatník by se to určitě zužitkovat dalo, ale co tak z toho udělat celý krk? Co myslíte?
Díky
zeptám se tedy tady
Díky
No nevím, byl by dost těžkej a ovocnany se rády kroutí. Myslím, že najdeš spoustu vhodnějšího dříví na krk za pár babek (např. javor)
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Dobře, děkuju. Na hmatník bych to rozhodně použít chtěl, ohledně celého krku mě to jen tak napadlo, mohlo by to mít hezkou barvu a o švestku nemám nouzi. Krk je zatím ve fázi příprav k již hotové kytaře, takže jen tak přemýšlím, jak a z čeho...
J.J. má recht. Švestka se kroutí neuvěřitelně ráda-na krk tedy nee. Já ji mám na hmatník taky připravenou a raději ji nechávám "odpočnout" normálně v bytě. Je pěkně vlnkovaná tak se těším až bude do hladka vybroušená. Na půdě jsem ji měl přes 30 let a stejně se po nařezání latěk z fošny ráda pohne...J.J. píše:No nevím, byl by dost těžkej a ovocnany se rády kroutí. Myslím, že najdeš spoustu vhodnějšího dříví na krk za pár babek (např. javor)
Proč jsou jehličnany na krk nevhodné?
Protože tomu prostě nerozumíš a nemáš zkušenost ani cit. Takže prostě nejsou vhodné a konec.p0spec píše:Proč jsou jehličnany na krk nevhodné?
Na vysvětlenou a zkratkovitě:
Jehličnany mají výraznou strukturu, je to stavební, konstrukční dříví, nehomogenní matroš, velké rozdíly mezi letním a zimním dřevem. To má za důsledek divné šíření zvuku ve dřevě a také filtraci určitých kmitočtů.
Mimoto, krk hraje. Materiál a profil krku kytary je velmi důležitý.
Pokud jehličnany prostě nehrají, proč je užívat a proč se na to ptáti?
Buď rád, že existují mahagonové a javorové krky a nic jiného nehledej.
Hraj.
Jo, a všem dřevařům nebo dokonce kytarářům či houslařům.:
Doufám, že máte pokáceno.
Dřevo se kácí do Vánoc, pak se již začíná probouzet a matroš jde do prdele.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Dřevo...
já mám ohledně krků z jehličnanů 2 zásadní poznatky: když je to normální dříví tak je moc měkkej aby udržel tah strun. když je to rezonančka tak je těžkej jako prase (rezonanční smrk patří mezi nejtěžší dříví vůbec)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net