Co vydrží kytara? :)
Pravidla fóra
Re: Co vydrží kytara? :)
To co je na fotce není velký problém, pokud je to lak, pohoda, pokud i dřevo, taky žádnou paniku ( tah do boku není u krku prakticky žádný) až budeš měnit struny, odšroubuj krk a koukni. Po pádu zkontroluj jestli jsou dotažené šrouby co drží krk (když máš pocit že tam něco chrastí) a zkontroluj výztuhu krku jestli není povolená (to chrastění může být taky výztuhou) 
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Zajímaj mě zkušenosti kytara a voda. Když je kytara "poctivě" zalakovaná, tak jak to dneska bejvá, tak by nějakej déšť ani vadit nemusel, ne? Podle mě záleží do jaký míry a kam by se ta voda dostala. Třeba jestli by se vsákla pod pražce a kapsy na krk tak by to moh bejt problém. V podstatě vidím problém jenom v krku a spoji krku s tělěm, takže i po totálním vykoupání by možná (u fendera) stačil vyměnit krk a nebo je možný že by stačilo jenom vysušit?
Affinity Strat, Harley Benton GA5H, 112 box (Eminence Texas Heat) | Epi Viola, Hocke Bass 100
Nějak si nejsem jistý, co by na to řekla elektronika, pokud vezmem v potaz elektrickou...Jinak asi tak, jak píšeš
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
No, pokud jde o elektroniku, tak tam se nema skoro co podelat, maximalne zkorodujou nektery povrchy, ale fungovat by to melo povetsinou dal...
Hodně budem někde...
Fajn, nějaký zkrat za předpokladu, že by to nebylo dostatečně vysušeno? Plus samozřejmě koroze
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
... a ten zkrat zpusobi mozna tak ubytek volume, mozna vejsek 
Hodně budem někde...
- jeleniste
ehm, já jsem teda elektrická lama, ale nějak si řikam, že kytara vydrží určitě víc vody, než já voltů. Docela bych se bál strkat do vody zařízení, který pak přijde do elektriky. Jako já vim, že kytarou neprochází proud ze sítě, ale stejně mam z toho teda docela respekt. V kombu to vobčas zajiskří...
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Oukej, ode dneška se budu koupat i s kytarou. Ten závěs strun je ideální na drbání zadSUK píše:... a ten zkrat zpusobi mozna tak ubytek volume, mozna vejsek
Lakovaná neni všude, jen tam, kde to vidíš. Teda mnohé na sobě mají milimetr laku i v dutinách. Vždy je tam spousta dírek, kde by voda dřevu dost uškodila, takže nekoupat. Elektronice by to vadilo nejmíň.
Ona ani rezatá kobyla a mechaniky nejsou nic moc..
Kytara vydrží hodně:

Většinu kytar mám z 2. ruky a čím dál víc nesnáším hw rezatý a rozleptaný od potu. Déšť nemůže udělat víc škody.
Že jste to vy, dal jsem strata na dopoledne do napuštěné vany. Zatím jsem zjistil, že plave. Po vyndání a okamžitém zapojení zní všechny polohy přepínače snímačů víceméně stejně. Tónové clony a volume fungují taknějak, spíše ne. Kytara je rozladěná, jistě se hýblo i uložení tremola, i se nějak zkroutil krk. Počkejme si do rána. To je vždy moudřejší odpoledne a večera. Nasáklé dříví ovšem bude vysychat řadu dnů.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Co vydrží kytara? :)
Á tady byl někdo na kůru... 
To jako vážně, jo?martina72 píše:Že jste to vy, dal jsem strata na dopoledne do napuštěné vany. Zatím jsem zjistil, že plave. Po vyndání a okamžitém zapojení zní všechny polohy přepínače snímačů víceméně stejně. Tónové clony a volume fungují taknějak, spíše ne. Kytara je rozladěná, jistě se hýblo i uložení tremola, i se nějak zkroutil krk. Počkejme si do rána. To je vždy moudřejší odpoledne a večera. Nasáklé dříví ovšem bude vysychat řadu dnů.
Doufam, že neprodáváš na bazaru, to by byl osudovej kauf.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Martina se nudí víc než já, nebo pije víc než já. Dej foto vanocasteru!
Být takhle vypitej na 2. svátek vánoční je snad i ostuda. 
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Kdo by to byl řekl.martina72 píše:Zatím jsem zjistil, že plave.
Kapr to má za sebou a tak je ve vaně volno.

Vím, že je to na jiný téma, ale hoď tam i zesák, možná bude taky plavat.martina72 píše:Že jste to vy, dal jsem strata na dopoledne do napuštěné vany. Zatím jsem zjistil, že plave....
- jeleniste
Sem netušil, že je martina taková fešanda. Nevim proč, představoval jsem si ji spíš jako chlapa.MilanT píše:Kdo by to byl řekl.martina72 píše:Zatím jsem zjistil, že plave.![]()
Kapr to má za sebou a tak je ve vaně volno.![]()
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.