Bicí do začátku..?
Pravidla fóra
Re: Bicí do začátku..?
a aky je lepsi ten "cvičný pad" ?
Jo to jsem také myslel, ten snare nebo pad na cvičení. Učitel te bude ze začátku učit techniku držení paliček, pocitani.., cvičit budeš muset doma sam a jen s bubínkem vystacis urcitě aspoň na čtyři měsíce.
Pokud nejsi nedockavy jak já
, tak ti to určité zatím stačit bude.
Pokud nejsi nedockavy jak já
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
Bude to ai skoro na jedno brdo. Kdy půjdeš po nějakém značkovém, asise nenapálíš, ale možná i ty neznačkové svůj účel splní. Nech si poradit v obchodě. Asi bych bral nějaký s rozměrem blížícím se rozměrům virblu, s možností upevnění na stojánek. Ale spíš bych se na pad vykašlal, ten si můžeš pořídit kdykoli, nebo místo toho tlumicí krytku na virbl, když bys chěl cvičit potichu, a fakt si pořídil soupravu. Pokud to myslíš s hraním vážně. Místo padu se dělají i gumové návleky na paličky, pak můžeš cvičit třeba na stolku nebo stoličce.
Jak kde ... Třeba pan učitel Hedervári ze ZUŠ Libčice začíná už i u malých dětí (od 7 let) s učením na celé soupravě. Takže kromě virblu je určitě nezbytná hajtka pro šlapání čtvrtek, a velmi záhy i kopák. Ale chtěl i 2 činely, crah a ride, a aspoň 1 tom a kotel (floor tom).rikl70 píše:Jo to jsem také myslel, ten snare nebo pad na cvičení. Učitel te bude ze začátku učit techniku držení paliček, pocitani.., cvičit budeš muset doma sam a jen s bubínkem vystacis urcitě aspoň na čtyři měsíce.
Pokud nejsi nedockavy jak já, tak ti to určité zatím stačit bude.
aha na postele to asi nebude fungovat dobre ne? asi ne.. lebo uz som plachtu z tyma palickama potrhal:D tak skusal som aj na utierak tak ze si poukladam tak na stvorec a idem.
CIze nemam kupovat ani ten cvicny apd?
CIze nemam kupovat ani ten cvicny apd?
To neříkám, určitě ho využiješ, ale bez soupravy vážně dlouho nevystačíš, takže za něj zbytečně vyhodíš peníze použitelné na celé bicí. Zkus radši ty návleky na paličky.
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Windy píše:Moni, já se ptám na výšku proto, že kupodivu dost lidí se mnou po sz řešilo třeba to, jak velký kopák kvůli tělesným proporcímTakže věř mi, že to otázka mimo vůbec nebyla.
Ono ne každý totiž nakonec sáhne po 22" kopáku. Třeba i z toho důvodu, že menší je tišší.
A totéž metronom. Je totiž další investicí se kterou člověk při pořizování bicích nepočítá. A jestli bude kolega singapore hrát s učitelem, tak ten od něj určitě bude chtít aby hrál s metronomem.Je to stejné jako s hw. Nicméně, myslím že hodně začátečníků absolutně netuší, že by se souprava měla prodávat i jen jako shell set. Myslím že hodně lidí - stejně jako jsem to měla já - prostě považuje "bicí" za kompletní nástroj se vším všudy a tedy i se stojánky. A tak pokládá otázky které se týkají "kompletu". Tohle mi tak nějak připadá z dotazu Mapex za 900 euro. Strejda google mi v této cenové relaci vyhodil dokonce sestavy včetně činelů...
Ale jinak souhlasím, že dotaz na kolegu z bubenické branže co by mu pomohl vybrat nástroj je něco co mě nenapadlo............
WINDY,odporuješ, ale přitom mi dáváš zapravdu - a to celé vždy ve stejné větě:)
Kopáky se v dražších řadách prodávají v celé škále 18-20-22-24 často i 26". každý má svoje specifika z hlediska muziky (jak správně podotýkáš na konci věty) a to je přesně to co může ovlivnit výběr soupravy: ZVUK, nikoliv tělesná výška;) Ať je kopák velký nebo malý, hraje se na něj nohou na pedál který leží vždy na zemi
Levnější sady jsou zpravidla dané bu´d s 20 nebo 22" kopákem a není šance si vybrat.
Že se ne vždycky mluví o kompletní sadě u začátečníků si právě uvědomuji, proto mi právě ta moje otázka přijde naprosto na místě!!
Metronom - ano, ale to nesouvisí s nákupem soupravy jako takové! pakliže bude nováček chodit k učiteli či do školy, vlastně i kdyby se učil sám, bezpochyby bude muset do metra investovat..... stejně ale bude investovat za paličky, třeba stojan na noty, nějaké notové materiály asi taky, možná třeba tričko a tenisky,........ nemluvě o placení školného. taky si bude kupovat pití a svačinu.... Windy, bavíme se přece o nákupu bubnů, nemá smysl do toho zapojovat víc věcí..... nakonec proto ta otázka "má-li nějakou zkušenost s muzikou obecně"
Jinak je to pak už demagogie. To už bych do nákupu bubnů počítala i třeba obaly .... a blány. Za sebe pak ještě třeba rozličné perkuse, bonga, bubenický koberec, různé tlumítka, pásky, malý mix, vysílačkovou sadu pro in-ear odposlech, na cvičení pak nějaký pad se stojánkem, nějaké DVD, přehrávač, možná noťas,........... to už je fakt trošku jiná kapitola.
Jinak souhlas že ideál je dojít na prodejnu a dát řeč s prodavači...... ten zkušenější bubeník se hodí hlavně při nákupu použitých věcí, což má sice svá úskalí, ale dá se tím při dobrém výběru sehnat solidní věc za dobré peníze....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
- Monikad
- Rádce
Máš pravdu v tom, že bez soupravy se dlouho nevydrží, no myslím že cvičný pad se rozhodně hodí a využije. Můj společník na vánoce je tadyFořt píše:To neříkám, určitě ho využiješ, ale bez soupravy vážně dlouho nevystačíš, takže za něj zbytečně vyhodíš peníze použitelné na celé bicí. Zkus radši ty návleky na paličky.
download/file.php?mode=view&id=5980
a investice zhruba 400,-Kč za pad a za kilečko z bazaru obyčejný levný stojánek.... klik pochopitelně nepočítám, ten si nosím ze zkušebny domů;)
Za sebe tedy určitě doporučuji pro všechny, kteří jako já nemají zkušebnu přímo doma v bytě (y)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Já myslím, ze Windy myslela ve spojitosti tělesné výšky a velikosti kopaku to, ze tomy zavěšeny na 22" kopaku pro člověka s menším vzrůstem dost vysoko. Já mám sotva 170 a tomy 12,13" a už teda musím mít dost zaklopino abych nemlatil do rafku. Zvlášť pro začátečníka.. No a o tom se tu vlastně bavime.
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
Jojo, jak říká rikl...
Velikost kopáku je důležitá i proto, že na něm jsou tomy. Prosím bez urážek Moni
Třeba já osobně bych raději tomy níž. 20 kopák by to vyřešil.
Ale bohužel jsem tenkrát dala na názory tady na foru , že jedině 22 je ok.
Není to pravda. Hodně dobrých i rockových bubeníků hraje na 20.
Demagogie? To slovo také není nic co by bylo k věci.
to už je napadání.
A k mým otázkám...Pokládám otázky proto aby se ten člověk vyjádřil.
musíš si uvědomit, že někdo kdo začíná neví nač se ptát. A tím že položíš otázku i třeba lehce mimo, dmtázaný člověk se třeba zamyslí a přijde na věci o kterých předtím ani nevěděl že ho zajímají.
Podle prvního dotazu jsem já osobně pochopila, že kolega moc velkou představu nemá. A ani po dalších otázkách vlastně nedal žádnou až tak konkrétní odpověď.
Takže představu nemá a proto čím víc informací tu najde, tím lépe. Uvědom si prosím, že není jedna univerzální. Pravda a není žádná ideální souprava. Každá i třeba trošku dražší souprava je kompromis! Zvukový, barevný, cenový, materiálový...

Je třeba hledat a hledat a počítat.
Mimochodem... já pokud neprodám svoji začátečnickou soupravu za 12 ale třeba jen za polovinu, rozhodně nebudu trpět a pokud ji neprodám vůbec... . Pokud by mě to nebavilo a měla jsem dražší soupravu, pravděpodobné při prodeji přijdu o mnohem víc peněz. Myslim že v současné době to je vcelku hodně rozumná úvaha.
A věř mi že tak uvažuje hodně lidí. Včetně mě. Nicméně já mám trošku jiné finanční možnosti a proto i jako začátečník přecházím na vyšší. Nemít peníze, klidně zůstanu u domácího šmrdlání na svoje sonory
Tak ale dost pošťuchování. Nechme prostor tazatelům
Edit : nic z výše na psaného nemyslím nijak zle a prosím aby si to nikdo zle nevykládal. Myslím že Monča je fajn děvče a myslí to tak nejlépe jak to dokáže...
Velikost kopáku je důležitá i proto, že na něm jsou tomy. Prosím bez urážek Moni
Třeba já osobně bych raději tomy níž. 20 kopák by to vyřešil.
Ale bohužel jsem tenkrát dala na názory tady na foru , že jedině 22 je ok.
Není to pravda. Hodně dobrých i rockových bubeníků hraje na 20.
Demagogie? To slovo také není nic co by bylo k věci.
A k mým otázkám...Pokládám otázky proto aby se ten člověk vyjádřil.
musíš si uvědomit, že někdo kdo začíná neví nač se ptát. A tím že položíš otázku i třeba lehce mimo, dmtázaný člověk se třeba zamyslí a přijde na věci o kterých předtím ani nevěděl že ho zajímají.
Podle prvního dotazu jsem já osobně pochopila, že kolega moc velkou představu nemá. A ani po dalších otázkách vlastně nedal žádnou až tak konkrétní odpověď.
Takže představu nemá a proto čím víc informací tu najde, tím lépe. Uvědom si prosím, že není jedna univerzální. Pravda a není žádná ideální souprava. Každá i třeba trošku dražší souprava je kompromis! Zvukový, barevný, cenový, materiálový...
Je třeba hledat a hledat a počítat.
Mimochodem... já pokud neprodám svoji začátečnickou soupravu za 12 ale třeba jen za polovinu, rozhodně nebudu trpět a pokud ji neprodám vůbec... . Pokud by mě to nebavilo a měla jsem dražší soupravu, pravděpodobné při prodeji přijdu o mnohem víc peněz. Myslim že v současné době to je vcelku hodně rozumná úvaha.
A věř mi že tak uvažuje hodně lidí. Včetně mě. Nicméně já mám trošku jiné finanční možnosti a proto i jako začátečník přecházím na vyšší. Nemít peníze, klidně zůstanu u domácího šmrdlání na svoje sonory
Tak ale dost pošťuchování. Nechme prostor tazatelům
Edit : nic z výše na psaného nemyslím nijak zle a prosím aby si to nikdo zle nevykládal. Myslím že Monča je fajn děvče a myslí to tak nejlépe jak to dokáže...
Naposledy upravil(a) Windy dne 25.12.2013 17:14, celkem upraveno 1 x.
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Na doma rozhodne doporucuji pad na stojanku,ale je dobry cvicit rovnou na cely souprave,jenze ne kazdy ma tu moznost nerusit sousedy,coz je vzdy,pokud nebydlite v samostat.dome. Velikost kopaku na doma doporucuji 18! Z levnych souprav nejlepe docilite kvalitni zvuk. Ja mam doma kopak ze 16 Amati kotle,vyska v tomto pripade nerozhoduje,protoze je zvednuty a tomy drzi na stojanech,ale to jde upravit i na klasickym tecku.
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Necibici
A můžeš tu prosím porovnat styl hraní na tak malý kopáku a na nějaký větší?
A můžeš tu prosím porovnat styl hraní na tak malý kopáku a na nějaký větší?
- necibici
- Moderátor
Jediný rozdíl je ve zvuku.Jak jsem někde dával tu ukázku na heel-toe tak to je on.. 
Začátky/4 a Cvičení-začátky/6. Koukám,že už se nějak nedělají levný sety s 18-kou,tak alespoň s 20-kou,třeba tyhle vypadají dost dobře..
http://kytary.cz/dc-drums-classic-studi ... /HN145430/
Začátky/4 a Cvičení-začátky/6. Koukám,že už se nějak nedělají levný sety s 18-kou,tak alespoň s 20-kou,třeba tyhle vypadají dost dobře..
http://kytary.cz/dc-drums-classic-studi ... /HN145430/
- Monikad
- Rádce
No nevím.... já mám přesně 173cm a nepoužívám snížené hloubky tomů.... a 8-10-12 tomy se mi nad 22" kopák vejdou přesně tak, aby mě to nijak neomezovalo v hraní. myslím že by to šlo i níže, ale to už by mi ve jhře vadilo.rikl70 píše:Já myslím, ze Windy myslela ve spojitosti tělesné výšky a velikosti kopaku to, ze tomy zavěšeny na 22" kopaku pro člověka s menším vzrůstem dost vysoko. Já mám sotva 170 a tomy 12,13" a už teda musím mít dost zaklopino abych nemlatil do rafku. Zvlášť pro začátečníka.. No a o tom se tu vlastně bavime.
proto tvrdím že to nechápu!!
- Monikad
- Rádce
WINDY:
Já přece netvrdím že by nebylo možné hrát na 20" kopák a to jak píšeš, že na to hraje i mnoho dobrých hráčů přece nepopírám! O to tu nejde.... snad jen že si to SAMI ZVOLILI a tak na to hrají.
Tady ale řešíme výběr soupravy pro začátečníka!
myslím si že to obě vidíme jinak, nebo že se asi bavíme každá trošku o něčem jiném.... nevím...... určitě je fajn napomoci nezkušenému začátečníkovi několika otázkami, aby odpově´dmi trošku představil a nasměroval, nebo nějak upřesnil, co vlastně hledá.
A sorry, prostě mi přijde abych mohla mít představu co ten člověk chce, že to na co se ho ptáš ty je vmnohém dost zbytečné a zavádějící, a naopak některé velice podstatné věci si se ho třeba ani nezeptala..... proto jsem dala svoje trochu jiné a pro mě přesnější otázky. Nic víc, nic míň.....
PS: Pro všechny: Ano souhlasím a připojuji se... s Windy se nechceme hádat a ani doufám nehádáme. je to v mých očích velice rozumná žena a cílevědomý člověk i fajn muzikant..... a nebojím se říct že i za poslední čas už docela i internetová kamarádka;) takže jde o diskuzi s nějakou konstruktivní podstatou, ne o babskou hádku nebo tak něco....
Já přece netvrdím že by nebylo možné hrát na 20" kopák a to jak píšeš, že na to hraje i mnoho dobrých hráčů přece nepopírám! O to tu nejde.... snad jen že si to SAMI ZVOLILI a tak na to hrají.
myslím si že to obě vidíme jinak, nebo že se asi bavíme každá trošku o něčem jiném.... nevím...... určitě je fajn napomoci nezkušenému začátečníkovi několika otázkami, aby odpově´dmi trošku představil a nasměroval, nebo nějak upřesnil, co vlastně hledá.
A sorry, prostě mi přijde abych mohla mít představu co ten člověk chce, že to na co se ho ptáš ty je vmnohém dost zbytečné a zavádějící, a naopak některé velice podstatné věci si se ho třeba ani nezeptala..... proto jsem dala svoje trochu jiné a pro mě přesnější otázky. Nic víc, nic míň.....
PS: Pro všechny: Ano souhlasím a připojuji se... s Windy se nechceme hádat a ani doufám nehádáme. je to v mých očích velice rozumná žena a cílevědomý člověk i fajn muzikant..... a nebojím se říct že i za poslední čas už docela i internetová kamarádka;) takže jde o diskuzi s nějakou konstruktivní podstatou, ne o babskou hádku nebo tak něco....
ja myslim ze som odpovedal presne co chcem vid stranu s5.
Rozhodně taky doufám že je to konstruktivní diskuse - babské hádky myslím jsou pod naši úroveňMonikad píše:WINDY:
Mimochodem, 173 cm je skvělá výška. Docela ti závidím. Já nedosáhnu skoro na nic
Jinak tedy - koukám že se kolega už neozval. No snad se nevyděsil.
Je to pořád dokola, jako kdyby noví tazatelé četli jen poslední stránku
A teď zpět k soupravě pro začátečníka. Mám dotaz. Na hráče ... co se vám osobně v začátku spíš osvědčilo?
klasika 10,12,14, a 14 snare? nebo větší tomy a větší kotel? Jak jste si vybrali úplně první soupravu vy? Stačí pár vět.
co se týče mě: (jasně - nejsem hráč, ale chci být první kdo odpoví
Já jsem si nechala doporučit soupravu v obchodě podle ceny kterou jsem řekla a rozměry tomů a snare jsem vybrala stejné jako jsou v ZUŠ, hlavně kvůli tomu aby syn neměl potíže s předcházením ze soupravy na soupravu. A nakonec mi tyhle rozměry asi vyhovují zvukově nejvíc!
Činely bylo jasné, že pořídím bronzové, protože to tady na fóru bylo jasně řečeno, že mosaz ne. No koneckonců - vyhovují mi také, jak zvuk tak vzhled a navíc - nemusím řešit hlučnost.
Pokud bych ji musela řešit, tak se domnívám, že bych spíš raději izolovala místnost než pořídila tišší bicí. Tedy myslím.
Uvidím k té nové soupravě - možná pak Ježíšek přinese jiné činely ale to už předbíhám.
- Monikad
- Rádce
Tak já odpovím jako druhá
V době kdy jsem já začínala se klasická souprava na žádné škole samostatně nevyučovala a nějaké soukromé školy nebo soukromí učitelé.... nebo snad videoškoly...... o tom nikdo ani netušil že bude.
Z toho plyne že vše co jsem do sebe začla vstřebávat bylo spíše okoukané od kolegů, z televize a nebo pokus omyl z hraní podle elpíček OLYMPIC a KATAPULT.
Ač jsem začínala v dechovce a založili jsme art-rock kapelu, tak mě nejvíce oslovil klasický heavy, hair nebo taky glam metal. prostě Kiss, Judas Priest, Accept,..... a tahleta parta západních kapel, které tu soudruzi celkem nechtěli nechávat v nahrávkách šířit:)
Výběr soupravy byl z části tedy ovlivněn těmito svými "idoly" a zároveň tím, co bylo k mání na českém trhu.
A bylo to pouze úžasné zboží kraslické továrny AM?ATI.
Nebyly zvykem malé průměry....minimálně 16" kotel (tedy něco co mělo velikost přibližně 16"...... Amátky jak víme měřili své bubny v centimetrech).
Má první souprava byl Kopák asi 26", bubínek 14xcca 5" a nějaký 13" tom a 16" kotel. To bylo ovšem půjčené. První vlastní souprava pak byla klasická AMATI (22kopák, 12 a 13 tomy,16 kotel a 14 x asi 6 snare)..... móda sudých intervalů tomů přišla až o moc později.
Tuhle soupravu jsem zbavila rezonanček, polepila černou tapetou, rozšířila o další kopák, k tomu dvě bonga 6 a 8" a kovový snare 14x5,5". Chvíli jsem měla i 18" kotel (to už ale bylo moc) a snila jsem o těch hlubokých tomech rampové soupravy Amati;)
Našla jsem raritní foto;) Moje poslední Amátky, které jsem v první půlce 90tých let zaměnila za fungl nové TAMA Swingstar a ukončila tak definitivně své "amáťácké období":) 12-13-14-16, 14 snare a 22 kopák, plechy už neamáťácké- MEINL Lazer a PAISTE 2000
Stále jsem něco, k nelibosti rodičů, předělávala, dokupovala, prodávala, měnila,.... a de fakto prvních 15-20 let jsem stále hledala optimální komponenty, rozměry, materiály a rozmístění soupravy....
V době kdy jsem já začínala se klasická souprava na žádné škole samostatně nevyučovala a nějaké soukromé školy nebo soukromí učitelé.... nebo snad videoškoly...... o tom nikdo ani netušil že bude.
Z toho plyne že vše co jsem do sebe začla vstřebávat bylo spíše okoukané od kolegů, z televize a nebo pokus omyl z hraní podle elpíček OLYMPIC a KATAPULT.
Ač jsem začínala v dechovce a založili jsme art-rock kapelu, tak mě nejvíce oslovil klasický heavy, hair nebo taky glam metal. prostě Kiss, Judas Priest, Accept,..... a tahleta parta západních kapel, které tu soudruzi celkem nechtěli nechávat v nahrávkách šířit:)
Výběr soupravy byl z části tedy ovlivněn těmito svými "idoly" a zároveň tím, co bylo k mání na českém trhu.
A bylo to pouze úžasné zboží kraslické továrny AM?ATI.
Nebyly zvykem malé průměry....minimálně 16" kotel (tedy něco co mělo velikost přibližně 16"...... Amátky jak víme měřili své bubny v centimetrech).
Má první souprava byl Kopák asi 26", bubínek 14xcca 5" a nějaký 13" tom a 16" kotel. To bylo ovšem půjčené. První vlastní souprava pak byla klasická AMATI (22kopák, 12 a 13 tomy,16 kotel a 14 x asi 6 snare)..... móda sudých intervalů tomů přišla až o moc později.
Tuhle soupravu jsem zbavila rezonanček, polepila černou tapetou, rozšířila o další kopák, k tomu dvě bonga 6 a 8" a kovový snare 14x5,5". Chvíli jsem měla i 18" kotel (to už ale bylo moc) a snila jsem o těch hlubokých tomech rampové soupravy Amati;)
Našla jsem raritní foto;) Moje poslední Amátky, které jsem v první půlce 90tých let zaměnila za fungl nové TAMA Swingstar a ukončila tak definitivně své "amáťácké období":) 12-13-14-16, 14 snare a 22 kopák, plechy už neamáťácké- MEINL Lazer a PAISTE 2000
Stále jsem něco, k nelibosti rodičů, předělávala, dokupovala, prodávala, měnila,.... a de fakto prvních 15-20 let jsem stále hledala optimální komponenty, rozměry, materiály a rozmístění soupravy....
Naposledy upravil(a) Monikad dne 27.12.2013 4:29, celkem upraveno 2 x.
- necibici
- Moderátor
Klasika-Amati 1,Amati 2,Amati 2/Pearl Export(snare a kotel)/Sonor 3005 steel(snare),Tama Rockstar..všechny vždy 12,13,16,22.
- konar
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/konar0
Hráčem se taky ještě netroufám nazývat, nicméně odpovědět si troufnu. Začínal jsem na cizí (Tama Swingstar 12,13,16,22), v podstatě s tím, že vždycky když naše bubenice prohlásila, že něco nejde, tak jsem k tomu sednul, chvíli to cvičil a přesvědčil se, že to jde.
Když jsem cvičil tak dlouho, že to vypadalo, že už i něco zahraju, tak jsem si občas troufl v ZUŠce v dechovce, když bylo potřeba záskok, tam byly menší bubny (10,12,14,20) a přiznám se, že jsem měl občas problém se do těch malých průměrů trefit. Takže že by bylo lepší začít na menší?
Pak jsme se s bubenicí tak nějak rozešli a já si musel půjčit na chvíli bicí od kámoše, byly to Pearl Export tuším že 12,16,22. Celkem mi tahle sestava (jeden tom, jeden floor tom) začla vyhovovat, tak jsem při koupi šel po takovýchto sestavách. No a nějak víceméně náhodou jsem narazil na Superstary z 80. let v rozměrech 13,14,18,24. Tu čtrnáctku jsem schoval a hraju na ten zbytek. A musím říct, že jsem mimořádně spokojenej. A nemám teda nějak pocit, že by ty bubny hrály extra nahlas, spíš jsou prostě hlubší a to se mi tak nějak líbí.
Když jsem cvičil tak dlouho, že to vypadalo, že už i něco zahraju, tak jsem si občas troufl v ZUŠce v dechovce, když bylo potřeba záskok, tam byly menší bubny (10,12,14,20) a přiznám se, že jsem měl občas problém se do těch malých průměrů trefit. Takže že by bylo lepší začít na menší?
Pak jsme se s bubenicí tak nějak rozešli a já si musel půjčit na chvíli bicí od kámoše, byly to Pearl Export tuším že 12,16,22. Celkem mi tahle sestava (jeden tom, jeden floor tom) začla vyhovovat, tak jsem při koupi šel po takovýchto sestavách. No a nějak víceméně náhodou jsem narazil na Superstary z 80. let v rozměrech 13,14,18,24. Tu čtrnáctku jsem schoval a hraju na ten zbytek. A musím říct, že jsem mimořádně spokojenej. A nemám teda nějak pocit, že by ty bubny hrály extra nahlas, spíš jsou prostě hlubší a to se mi tak nějak líbí.