EPIPHONE Les Paul Special II VS - problém se zvukem

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
DenisEr

EPIPHONE Les Paul Special II VS - problém se zvukem

Příspěvek od DenisEr »

Ahoj,
tuhle kytaru mám už asi 2 roky a zatím s ní žádný problémy nebyly... ale při posledním zapojení do komba zněla fakt divně a dělá to furt - na kombu mam gain na max a když hraju tak to je takovej lehkej crunch... a je to u obou snímačů (volume a tone mam na max - píšu kdyby někdo radil abych s nima otočil doprava :D )... je pravda že by potřebovala trochu seřídit (hlavně nastavení výšky snímačů), ale snad to není ještě důvod k tomu, aby na overdrivu hrála jako na crunchi ... druhá kytara hraje normálně, takže kabel špatnej nebude... nemůže tam být něco s elektronikou ? díky
GIBSON SG Special Faded MH 2016 T Satin Cherry
Epiphone SG G-400 PRO Cherry + Gibson 498T
Marshall DSL 5C
Fender Frontman 212r + Boss DS-1
trsátka BRAIN 0,88mm, Marshall MS-4ZW, struny Special Alloy Humbucker SA11, rozebranej Epiphone Les Paul Special II VS

Jsem vášnivý Doomař a milovník jitrnic
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Re: EPIPHONE Les Paul Special II VS - problém

Příspěvek od haas12345 »

Čau, může tam toho být víc. Studeňák (špatně napájený spoj, ale ten by se asi objevil dříve), mohl odejít pontenciometr (když otáčís potenciometrem, chrastí v něm?), ta výška snímačů to může být taky, ale pochybuju, že by to udělalo tak zásadní změnu (navíc jsi s nima asi nehýbal).
DenisEr

Příspěvek od DenisEr »

Ne nehýbal jsem s nima :D , ale určitě to bude potenciometrama, protože když otočím volume tak nějak na polovinu, tak to v kombu dost šumí... a když otočím s tone, tak to vůbec nereaguje - ten bude mrtvej úplně... no díky :) , půjde to spravit doma, nebo to budu muset někam odvézt ?
Marshall DSL 5C
trsátka BRAIN 0,88mm, Marshall MS-4ZW, struny Special Alloy Humbucker SA11, rozebranej Epiphone Les Paul Special II VS

zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Mně takhle začal odcházet zvuk v LP-100, bylo to přepínačem snímačů. Koupil se nový, připájel a problém se ztratil. V tvém případě bude na 99% něco s elektronikou uvnitř kytary..jestli přepínač, nebo potenciometry, bůhví. Raději to vem k nějakému kytarářovi / obchodu s kytarami, jestli by se na to nemrkli.
Naposledy upravil(a) zaza_3121 dne 27.12.2013 9:38, celkem upraveno 1 x.
DenisEr

Příspěvek od DenisEr »

tak jo :) díky moc
Marshall DSL 5C

Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“