// Smrťokvítek: přesunuto z kytar
Jak zrychlit?
Pravidla fóra
Jak zrychlit?
Ze stupnic umím pentatonické, které hraju pořád dokola. Na cvičení mám bohužel maximálně hodinu denně, o víkendu o něco víc. Tedy, většinu času cvičení si přehrávám sóla, na který stačím
Hraju tímhle stylem cca. 1 rok. Dostal jsem se podle metronomu na rychlost 3 tóny/sec, a dál se nemůžu přehoupnout. Je mi jasný, že u každýho bude zrychlování hry individuální, ale přesto: "Je realné, abych bez učitele (odstranění případných chyb ve hře) zrychlil? Pokud by se touhle cestou našel učitel hry na kytaru (elektriku) z Liberce, budu rád
. Díky všem za odpovědi.
Mmm..takle mi nikdy nenapadlo to měřit...kolik tónů dám za s netušim,ale na rychlost je nejlepší...teď to příde...hrátNuker1993 píše:Trpim stejnym problemem az na to ze neumim stupnici ... Tež nezahraju víc jak 3t/1sec
JJ naajít si něco relativně lehkého a neustálým opakováním to zrychlovat a zrychlovat,hlavně je někdy celkem důležitý hrát něco co tě baví,ať tam nespeeduješ něco co tě nebaví a tím to budeš odrbávat a tudíž nebudeš hrát tak rychle jak bys chtěl...
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly
1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
Jackson Kelly
1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
neberte to tak exaktně... toto neí matika ale umění. prostě chytnu hraju, zlepšuju zrychluju... neučte se to zase jako násobilku, nikdo vás známkovat nebude.. Mimoto pentatonika tak ryclá není. zskus arpeggia a nebo když pentatoniku tak zkus do toho přidat i jen příklepy...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- zumBeispiel
Po roce hrani - when i was young and restless (Summer Of '69
) - jsem se take snazil hrat stale rychleji a rychleji. Nic spatneho na tom neni, i v tomto smeru je treba dosahnout dostatecne zrucnosti. Dojde tak k odbourani limit! Pomoci svych prstu pak budeme schopni vyjadrit i divocejsi hudebni myslenku.
Behem cviceni je ovsem dulezite nezapominat na "kvalitu tonu" a v neposledni rade na presnost (hrat rychle, zmatene a mimo rytmus je pomerne zbytecna schopnost).
A "jak na to" je hezky receno v nasledujicim videu. Obecne znama pravda z ust velikana..
http://youtube.com/watch?v=dPvvTJ0ySPw -"If you wanna play fast, you gotta start really slow and perfect" Steve Vai
Behem cviceni je ovsem dulezite nezapominat na "kvalitu tonu" a v neposledni rade na presnost (hrat rychle, zmatene a mimo rytmus je pomerne zbytecna schopnost).
A "jak na to" je hezky receno v nasledujicim videu. Obecne znama pravda z ust velikana..
http://youtube.com/watch?v=dPvvTJ0ySPw -"If you wanna play fast, you gotta start really slow and perfect" Steve Vai
"What? Would you tell Picasso to sell his guitars?"
"Oh, my god! He's an idiot!"
"Oh, my god! He's an idiot!"
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Problem vetsinou byva v synchronizaci prave a leve ruky, je dulezity zjistit, jestli je to prava, nebo leva, ktera nestiha. Uz jsem u lidi videl oboji, takze to nejde dopredu rict
A hodina treninku je IMHO malo na to, aby ses dostal na nejaky zavratny rychlosti.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Wohma: Pravda, synchronizace je celkem problém, já mám rychlejší levačku a není to takovej problém jako kdyby byla rychlejší pravačka. Jinak rychlost opravdu záleží na pilnosti a koordinaci prstů 
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
je to tak, ale nic se nemusí tak hrotit... Prostě hraj snaž se opravovat svý chyby a dávat si pozor aby si se něco nenaučil špatně. Nemusíš prolízat každou lekci na netu, nejlepší je to zkoušet a třeba se nahrávat. Když si to pustíš tak uslyšíš kde děláš chyby 
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
tak to to se mášAlcarmo píše:Já osobně jsem na kytaře absolutně nezvládal trsátko ve větší rychlostě. Teď hraju na basu a prstama zvládám všechno v pohodě a dokážu hrát tak rychle (a relativně bez chyb), že by mě dřív ani nenapadlo, že se na takovou úroveň někdy dostanu.
Když sme utrsátka tak velice důležitá věc co samouk může pomynout je že do struny se mlátí střídavě vrch, spod, vrch, spod. Když člověk začíná rychlejší mu to nepříde, ale když hraje pak rychleji nebolí ho ruka jako po celodení ** (jasný nechám si ty svý pubertální přirovnání pro sebe
Mne to tak teda nevyznelo 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1