Vaše sny

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Vaše sny

Příspěvek od hyenik »

bubucci píše:tak mastr je bojovník za práva levných kytar a není asi v silách nikoho z nás ho přesvečit o opaku.
ono se to da i presne otocit, ze neni v lidskych silach presvedcich gear snoby, ze nesmyslne vyhazuji svoje prachy ;)
ale nejde to tak jednoduse pausalizovat ze levne = dobre nebo drahe = dobre. Kazdy tabor najde spoustu prikladu ktere budou vyhovovat jeho teorii. Takze nakonec to zustane u posuzovani konkretnich kusu a bohuzel vysoka cena nikterak nezarucuje tu obdivovanou kvalitu...u toho levneho shitu to aspon neprekvapi ze kytara je treba sh*t ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Což je vlastně docela zábavnej paradox. Páč fendery v podstatě byly vymyšlený pro to, co dělaj teď ty číňani. Nějak extra se s tim prcat je vlastně proti smyslu celý tý koncepce.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

proto uz jsem to nechtel rozpitvavat, fendery nebo jeste lepe vintage Danelectra, to je typicky priklad, jak se hyperlevny sh*t stal kultem :)
Ono staci aby na nejake "sracky" o kterou by si driv nikdo ani kolo neoprel, hrala slavna osoba a hned se to stava strasnym kultem (viz Cobain atd).
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Přesně tak, jak říká hyenik. Vždycky se mi vybaví historka Billy Corgana:

I used to shop at this music store in San Francisco, and in the early 90's they were selling these pedals back then for about 40 bucks because nobody wanted them. About a year after Siamese came out, '94 i guess, I went to the same store to see if they still had any. The guy behind the counter knew me from before, and told me, 'yeah, i got a couple.' I said 'ok, how much?' '200 bucks' he said casually (which at that time was A LOT for a vintage pedal. '200 bucks!!!! Why are they so much?? Are they rare or unusual?' He said, 'no, but ever since you talked about using them we've sold about 75 vintage muffs. Sorry man, they're all looking for your sound!'.
grock

Příspěvek od grock »

to Master : .."firmy shání dřevo stejně, tady se kouzlo nekoná.." - to jako že nakupují stejné dřevo ze stejných lokalit, ve stejné kvalitě, za stejnou cenu ? To myslíš vážně ??
Naopak, tady se ten zázrak koná ! A pravdu má bubucci, že levné nástroje (třeba od 10t) dotahují úroveň opracování, pokrok v technologii je a ten to umožňuje, přesná výroba, vše ladí. Čímž netvrdím, že se nenajde levnější vyjímka, nástroj, kde se sešla dobrá kombinace a který slušně i hraje. Ale hraje stejně dobře čistý i zkreslený, na všech polohách a bude takový i za 20 let ?
Bohužel je pravda i to, že dnes všichni kladou větší důraz na estetiku nástroje než na jeho zvuk, to už dělají bohužel všichni...
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

abych se vyjádřil k tématu - držel jsem v ruce několik opravdu starých, drahých a krásných nástrojů (fender, gibson, tokai...) které opravdu nehrály a byly špatné. naopak na svýho východoněmeckýho noname strata za 3000 z frcu nedám dopustit. Osobně zastávám ten názor že u drahý kytary máš většinou větší pravděpodobnost že bude hrát než u levný. když si člověk dá práci s výběrem tak ale může koupit úžasnou kytaru i za páš šlupek.
a na tom se myslím shodnem...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jste tu dost off-topic. O kvalitách čínské a podobné produkce si povídejte třeba tu elektricke-kytary/kvalita-produkce-made ... t7370.html

Zpátky ke snům - když tu padla Mayones, mě u nich velmi fascinuje Air signature Daniela Gildenlowa, ale to je nástroj, který se mi bohužel do rukou asi nikdy nedostane.

Obrázek
(A teda stačila by 6strunná verze :) )
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dadanek1999

Příspěvek od dadanek1999 »

Sen? Asi Gibson SG 1275, ve Slashově barevné kombinaci (černá, zlatý HW)
Jen už vidím, jak se s tím budu tahat na krku... Škoda, že takhle stejně nevidím, kde na to vzít těch 4300$ :D
Přílohy
Gibson SG.jpg
Cort X-2 BM, D'addario EXP110 (010-046), Tortex Sharp
Zoom G3x, Genius SW-HF6000
Recording King RD-10
del

Příspěvek od del »

grock píše:to Master : .."firmy shání dřevo stejně, tady se kouzlo nekoná.." - to jako že nakupují stejné dřevo ze stejných lokalit, ve stejné kvalitě, za stejnou cenu ? To myslíš vážně ??
Jasný. LPčka z Honduras Mahagonu muzeiní kvality jsou u Číny běžná věc... :mrgreen: Mimochodem, líbí se mi, jak se většina skeptiků drahých kytar v argumentaci opírá hlavně o (ne)kvalitu drahých Fenderů a Gibsonů. K tomu snad netřeba nic dodávat. Snad jen, typicky česká debata. :lol:
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Evidentně jsi nepochopil... právě o tom co píšeš mluvím. I když je Gibson z nějakého hondurasu a číny z africké kahay nebo sapeli. Tak mohou hrát leckdy lépe. To, že je to honduras což, je "pravý" a jediný mahagon to je úplně fuk. Krom toho třeba Sapeli běžně používá nejedno velké jméno kytarového světa na svých nejdražších modelech. Honduras je strom s podobnou strukrurou a zvukovými vlastnostmi jako jeho afričtí bratři. Mít napsáno na certifikátu, že je to z honduras mahagonu mi dobrý zvuk nevykouzlí. Tady se jedná jen o čistý tradicionalismus... a to, že se to původně z hondurasu dělalo tak to musí být správně. Dnes se kytary dělají z kdejakých šílených vzácných dřevin a často je to zvuku spíš na škodu než na prospěch, akorát to super vypadá když je ta kytara z netypického dřeva a i když takové dřevo často výrazně změní zvuk stejně si je za něj majitel ochoten připlatit protože to prostě vypadá dobře.
Co se "ne"kvality gibsonů týče tak o té se taky nebavíme zpracování je špičkové a dotažené do detailu. Bavíme se o zvukových vlastnostech.

edit:
A co se týče muzeiní kvality tak to je přesně to o čem ten týpek v tom videu mluví. Takové kytary mají historickou a sběratelskou hodnotu, což ovšem vůbec nemusí jít ruku v ruce se zvukovou kvalitou. Je to artikl, kterým můžeš investovat do budoucna. Je to to samé jako kdybys měl starožitnou poličku nebo poličku z dubu co ti udělá kámoš. Poslouží stejně, ale za tu starožitnou někdo dá i 30x tolik
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
del

Příspěvek od del »

Dobře, tak si tedy pojďme shrnout tvojí pro mě zatím zdánlivě nicneříkající teorii, protože asi opravdu nechápu.

1) Mít certifikát s Honduraským Mahagonem (když teda pominu tebou uvedený klam - zvuk totiž kouzlí dřevo a ne certifikát) nevykouzlí dobrý zvuk.
2) Bavíme se o "kvalitě" zvuku (který je pro tvou informaci pro většinu lidí, krom asi virtuosů s absolutním sluchem, dost subjektivní záležitost) a ne o zpracování (kde skutečně má Gibson/Fender do špičkového zpracování dotaženého do detailu sakra daleko)
3) Staré dřevo muzeiní kvality v kytaře má historickou/sběratelskou hodnotu jako třeba nábytek (a dobře poslouží - třeba do kamen) a nemusí mít vliv na zvuk (když tedy opět pominu, že typ, struktura a hlavně stáří dřeva / kvalita jeho vysušení má největší vliv na zvuk).

Můžeš mi teda pane "mám ve všech svých kytarách aktivní EMG" (nechci předbíhat, ale možná už tuším, odkud vítr vane) vysvětlit, co má vliv na "kvalitní" zvuk? Z toho, co tu píšeš to vypadá, že dřevo a jeho kvalita to asi nebude.

Ještě bych měl doplňující dotaz pro zajímavost. Proč si myslíš, že třeba Šporcl hraje na housle za -/+ milion? Vždyť je to jen kousek historickýho nábytku. Člověk by si pak totiž mohl pomyslet, že je to hlupák, když by za zlomek ceny mohl koupit nějakou Čínu, která hraje stejně dobře nebo líp...
rpoho
last.fm: https://www.facebook.com/GRAPHITE-252460698279310/
Bandzone: http://bandzone.cz/graphite

Příspěvek od rpoho »

Můj splněný sen.
Původní téma směřuje úplně někde jinde,než bylo asi myšleno.Nicméně přidám moji zkušenost.Měl jsem Ibanez RG570 v ceně cca 23000,-kč (vyměnil jsem původní snímače za DiMarzia,zvuk se docela změnil k lepšímu).Byl jsem s ní spokojený.Nyní mám taky Ibanez,ale JS2400.Rozdíl mezi těmito nástroji je cenový,ale hlavně po stránce zvukové a jak se na ni hraje,je to někde jinde.Měl jsem v ruce Fendry,Gibsony (jak drahé,tak levné) a spousty jiných značek,ale Ibanez mi sedí nejvíc a lepší nástroj jsem ještě neměl v ruce.Tudíž ať si každý koupí to,co mu sedí jak zvukově,tak pocitově z hraní a co peněženka dovolí.Já si svůj sen splnil a nelituji.Jsem velmi spokojený.Nevím,zda je rozdíl v produkci pro americký trh a ostatní svět (mám ji totiž dovezenou z USA,a to kvůli ceně),ale doufám,že tomu tak není.
Přílohy
image.jpg
Naposledy upravil(a) rpoho dne 30.12.2013 14:40, celkem upraveno 5 x.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Pánové, pánové, uvědomte si, prosím, že nejste v UG. Na toto vás už upozorňoval administrátor o 6 postů výš.
Jistě víte, co máte dělat. Díky.
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Obrázek
Načural se i k LP hodí :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Rocky, tak to je opravdu moc hezké :) Co to je přesně zač?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Obrázek
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Dost dobrý. Co to je?
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Nero píše:Rocky, tak to je opravdu moc hezké :) Co to je přesně zač?
Já tu kytaru našel tady - http://instagram.com/gibsoncustom
Ale Rocky to určitě upřesní.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Kinx píše:[img]Eko%20pětistovka[/img]
taky sem jí na aukru očumoval - úžasnej nástroj!!!
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“