Jaké struny používáte???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

jaký struny používáš???

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké struny používáte???

Příspěvek od Hendrek »

Shoootere, pokud chceš jít automaticky proti každému dobře míněnému doporučení moderátorů, je to tvůj boj.
Odkaz na téma zaměřenému čistě jen na struny pro akustické kytary je zmíněn výše. Navíc jsou uživatelé, kteří chodí jen do sekcí, které je zajímají, tudíž je pravděpodobnější, že ti v tom druhém tématu odpoví více uživatelů akustikářů.
Tady se tvůj dotaz pravděpodobně utopí v příspěvcích věnovaných strunám na elektriku.
=GM=Junker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od =GM=Junker »

:evil: jedine D'Addario-EXP alebo Elixir :evil:
Junkers

Příspěvek od Junkers »

Drop C - SIT Richard Zven Kruspe 009 - 050
Drop D, Standard E - SIT Richard Zven Kruspe 010 - 046
ESP LTD M300FM
ESP LTD M401
ESP LTD M100FM Custom, 1x EMG81, zrcadlový pickguard
Squier Stratocaster SSS

! R+ !
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Má někdo zkušenosti z rozměrem 11-54 ? Konkrétně Beefy Slinky (Ernie Ball)? Používám 10-52 a příjde mi to už málo...
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Maximálně pro ně budeš muset trochu protáhnout drážky v nulťáku. Jinak to prostě bude o něco silnější, než co máš teď, netuším, co jiného tě zajímá.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

No, jde o to, že to jsou hybridy(prostě to není jakoby regulerní rozměr) a v některých recenzích jsem četl, že G (0.22) je až příliš tlusté atp. :(

EDIT: Jde mi dost i to, jestli pak nebude vadit, když půjdu zpět na předchozí rozměr (když se mi to nebude zamlouvat samozřejmě) ...

JInak hraju v standart E, podlazuji maximálně o půltón
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nic vadit nebude, je to maximálně o seřízení krku.

Nicméně na standard E mi to přijde jako už docela silné. Měl jsem to tak chvilku na Ibanezce a přestože na hraní doprovodů na basových strunách super, melodické struny zejména při bendech už moc příjemné pro moje ruce nebyly.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

No, u toho, co mám teď na melodických strunách .010,.013,.017 jsem v pohodě a vytáhnu klidně i o 2 tóny (no, úplně klidně ne), ale hraji jen 2 roky, tak si myslím, že zvyknout si nebude takový problém.

Na druhou stranu, ty .011,.015,.022 je už asi fakt rozdíl, hlavně v té ohybnosti, jak v citově... no ... uvidíme, za zkoušku snad nic nedám .
Malfeitor

Příspěvek od Malfeitor »

Já mám nejradši Gallistrings Rock Star :wink:
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Obrázek

Ladění standard C (C-F-Bb-Eb-G-C) - měkota. Vzal jsem je, protože neměli moje oblíbené GHS. Řekl bych, že to jsou normální struny - moc necinkají, hrát se na ně dá, zvuk a na dotyk dobré.
JohnnyN

Struny z LIDLu

Příspěvek od JohnnyN »

Ahoj,
Dneska jsem objevil vedle okurek u nás v LIDLu tyhle struny: Obrázek na vyzkoušení jsem jeden set koupil. Jsou to jakési noname struny vyráběné asi přímo pro ten obchod, po pečlivějším prozkoumání jsem zjistil, že jako výrobce je napsána jakási firma Vision Music. 5 balíčku strun stálo 150,- což mě trochu překvapilo, stejně jako zvuk po natažení na mojí elektriku - nepřipadal mi vůbec špatný (to bude ale spíš mým hluchem).

Nebudu se ptát na to, jestli to jsou kvalitní struny, spíš mě zajímá jak je možné, že se kus dá kus ovinutýho drátu koupit normálně o víc jak 500% dráž. Přitom jsem myslel, že struny mají na zvuk nástroje spíše minimální vliv.

Jestli máte taky někdo nějaké hudební příslušenství z LIDLu, rád si přečtu vaše zlušenosti.
arcilucifer

Re: Struny z LIDLu

Příspěvek od arcilucifer »

Struny nemaji na zvuk minimální vliv
JInak v čine ti ty struny nastrihaji za par supu, spis co ty draty budou delat za tyden
Jestli zacnou praskat a kdy se premenej na vazaci drat.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

pls tie struny boli aj v letáku ? od kedy do kedy ? dik ja som raz zo zvedavosti kúpil struny Stagg , no na to sa nedalo poriadne hrať , tón držali asi 3 sekundy , vobec nezneli , absolútne žiadny zvuk , pritom stáli asi 3.50 E , ale Lídl má kvalitné veci , najprv som myslel , že to je obchod pre najmenej majetných , ale mýlil som sa , majú kopec kvalitných potravín aj vecí , odporúčam origo biely rum z cukrovej trstiny , stoji asi 6 E :)
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

No nedávno jsem viděl, že prodávaj i akustický kytary, byly tam naskládány na paletě ..typ černá a typ světlá.
Ale ty struny by nemusely být marný, teď koukám, že ze spodu je malým písmen Elixir for Lidl.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

to na tom obrázku nevidím , či ty máš tie struny ?
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

Ja v lidlu delam,je to akce tak jednou za rok.Vloni jsme měli jen devítky,tak za tu cenu jsem si je koupil,je tam pet sad,tak co by clovek chtěl ze :D Na devítky to bylo dost tvrdy,letos jsme měli dešitky,ale jelikož jsem zacal hrat s kapelou která pouziva ladeni do H,desitky se ocitly mimo muj zajem.Jinak na ty devítky jsem i něco odehral a za ty prachy není na co si stezovat :D
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

pls není se naco stežovat , alebo je to fakt Elixir for Lidl ? no sú aspoň priemerné ?
Stanley Glazoff

Nevim,jednak zbyle 4 sady jsem venoval kamaradovi,ktery hraje v normalnim ladeni,a jednak na elexiry jsem nikdy nehral.Ale byl jsem leta spokojeny s Dean Markley trojsadou,mivali to v Aleximu,ale to uz je dost let.Takze vyhodne baleni muze byt dobry :D
JohnnyN

Příspěvek od JohnnyN »

Na těch mých nic o Elixiru nevidim, ale vážně mi nepřijdou špatný, jde o životnost, ale i kdyby vydržely čtvrtinu toho co normální struny, furt se to vyplatí.
Stanley Glazoff

Hral jsem na to dost dlouho,takze v tom bych problém nevidel.Na bezne pouzivani staci,do studia třeba by někdo volil něco jiného,ale za tu cenu i kdyby vydrzely petinu toho co jiné,tak je to dobry :D
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“