Konzervatoř
Pravidla fóra
Re: Konzervatoř
Jsem v 5. ročníku Zuš a chodím do 8. třídy Zš. Myslím si že jsem dobrá, všichni mi říkají, že mám talent, ale stejně si myslím že bych talentovky nedala . Hudební sluch sice mám, ale nemyslím si že je nějaký vyjímečný. Mým snem je být učitelka kytary. Dá se vystudovat např. gymnázium, a pak nějaká Vš, po které bych mohla být učitelkou zuš? Nebo zkusit rovnou konzervatoř? Děkuji moc za odpovědi
-
chroustjazz
na učitelku hudební výchovy musíš mít VŠ pedagogickou, pro učitelku zuš je rozhodně lepší mít konzervatoř
jinak - ty si myslíš, že jsi dobrá..sluch máš..a přesto se bojíš talentovek? tady něco nehraje..
spíše mi to přijde, že o sobě víš, že nejsi dobrá, i když ti to neustále někdo říká - zkus ty talentovky a dozvíš se víc
jinak - ty si myslíš, že jsi dobrá..sluch máš..a přesto se bojíš talentovek? tady něco nehraje..
spíše mi to přijde, že o sobě víš, že nejsi dobrá, i když ti to neustále někdo říká - zkus ty talentovky a dozvíš se víc
free jazz, volná improvizace, soudobá hudba
No jednou mi řekl ředitel Zuš že bych se hodila na konzervatoř, ale učitelka mi řekla. že se na to nehodím, teď mám však jiného učitele a ještě mi nic o konzervě neříkal, jestli bych to měla zkusit. Jinak díky za odpověďchroustjazz píše:ty si myslíš, že jsi dobrá..sluch máš..a přesto se bojíš talentovek? tady něco nehraje..
Na ZUSku ti staci uplne obycajna pedagogicka VS hudobna vychova so zameranim na hudobny nastroj, chvilu som to studoval (cca 2,5 roka), byvaly spoluzak uci na ZUSke - klavir, takze to takto v pohode funguje
Inak co sa tyka konzervatore, vela ludi ma sluch a talent na hudbu, to uz musis ty vediet, ci by si to dala alebo nie.
Inak co sa tyka konzervatore, vela ludi ma sluch a talent na hudbu, to uz musis ty vediet, ci by si to dala alebo nie.
A musím umět na klavír, abych se dostala na Vš hudebky ? Nekdo mi rikal ze jo.
To se podívej na stránky katedry hudební výchovy a podle zvoleného oboru si najdi požadavky při příjímacím řízení:
http://www.katedrahudebnivychovy.estran ... ci-rizeni/
Co jsem koukal, tak kromě hlasové výchovy je klavír nutný u všeho.
http://www.katedrahudebnivychovy.estran ... ci-rizeni/
Co jsem koukal, tak kromě hlasové výchovy je klavír nutný u všeho.
no tam kde som ja chodil, nebolo treba umet. lebo tam bol klavir ako obligatny nastroj - ucili ho od zakladov, (poviny predmet...mal som napriklad aj dirigovanie, zborovy, solovy spev atd...Katru7 píše:A musím umět na klavír, abych se dostala na Vš hudebky ? Nekdo mi rikal ze jo.
-
boycalledtrash
Kdo jste na KJJ na skladbě, jak prosím vypadá sluchová analýza u přijímaček? Na stránkách se píše "sluchová analýza základních a odvozených intervalů". Je to tak, že zkoušející zahraje interval a já ho budu muset určit nebo třeba zahraje tón a řekne zazpívej malou septimu? A jestli bude interval sám hrát, tak harmonicky nebo po sobě?
Pokud jde o teoretickou část, jakou knihu byste doporučili, která bude pro přijímací test dostačující? Bude stačit např. ABC hudební nauky od Zenkla nebo si mám pořídit radši Kofroně?
Děkuju
Pokud jde o teoretickou část, jakou knihu byste doporučili, která bude pro přijímací test dostačující? Bude stačit např. ABC hudební nauky od Zenkla nebo si mám pořídit radši Kofroně?
Děkuju
Ahojte, nabudúci rok sa chcem hlásiť na konzervatórium do Bratislavy alebo Nitry.. Odbor hudba-gitara.. Na oficiálnych stránkach týchto škôl som našiel že si musím pripraviť stupnice, 3 rôzne etudy (napr. Carulli, Carcassi, Giuliani) a 3 malé prednesové skladby rôzneho štýlu.. Tak sa chcem spýtať aké konkrétne etudy by ste mi odporučili ? A u tých prednesových by som tiež rád vedel váš názor
Pretože si celkom nie som istý tým aké náročné by mali byť atď. Za radu vopred ďakujem 
A ešte k tým etudám.. viem túto http://www.youtube.com/watch?v=YgrUzS4LeIk myslíte že je to vhodné ? alebo je to až príliš jednoduché ?
A ešte k tým etudám.. viem túto http://www.youtube.com/watch?v=YgrUzS4LeIk myslíte že je to vhodné ? alebo je to až príliš jednoduché ?
Ahoj,
rád bych oživil tohle téma.
Jdu na VŠ, pravděpodobně do Olomouce nebo Brna, a přemýšlím nad nějakou konzervatoří, kterou bych s VŠ paralelně studoval. Hra na kytaru se stala tzv. částí mého života
, a dokonce mě baví hudební teorie i hudební dějiny. Chci se zkrátka v budoucnu do hudby angažovat - nemyslím si, že konzervatoř je k tomu nutností, nicméně určitě to je něco navíc.
Má někdo zkušenosti se studiem konzervatoře současně s VŠ?
Co se týče konkrétní konzervatoře, elektrická kytara se, dle mých informací, vyučuje jen v Praze a nejsem si jist, jestli ji mnou požadovanou formou studovat vůbec lze (dojíždět mezi Prahou a Olomoucí není zrovna ideální). Na klasiku nehraji, ale bylo by s ní jednodušší najít ideální konzervatoř. Otázka je, do jaké míry se mi konzervatoř na klasickou kytaru vyplatí v hraní na elektrickou....
Byl bych rád za jakoukoli reakci, klidně mi to i rozmluvte.
rád bych oživil tohle téma.
Jdu na VŠ, pravděpodobně do Olomouce nebo Brna, a přemýšlím nad nějakou konzervatoří, kterou bych s VŠ paralelně studoval. Hra na kytaru se stala tzv. částí mého života
Má někdo zkušenosti se studiem konzervatoře současně s VŠ?
Co se týče konkrétní konzervatoře, elektrická kytara se, dle mých informací, vyučuje jen v Praze a nejsem si jist, jestli ji mnou požadovanou formou studovat vůbec lze (dojíždět mezi Prahou a Olomoucí není zrovna ideální). Na klasiku nehraji, ale bylo by s ní jednodušší najít ideální konzervatoř. Otázka je, do jaké míry se mi konzervatoř na klasickou kytaru vyplatí v hraní na elektrickou....
Byl bych rád za jakoukoli reakci, klidně mi to i rozmluvte.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Za mne jednoznačně konservatoř ano - znám mlaďocha, který to přesně takhle má (ale na jiný nástroj) a mimoto mají rozjetou (avydělávající a CD natáčející) kapelu. Udělej si všechno, zvládni to, dokud seš mladej. Za deset let už to tak nepůjde a budeš litovat.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Konzervatoř
Klasika se vyplatí i při hraní na elekriku. Teorii převedeš do praxe. Je to pořád jenom 6 strun
Sent from my iPhone using Tapatalk
Klidne to zkus, je to teda z velky casti jinej svet. Ja sel nakonec misto konzervy na VS a nelituju, spis je tomu cim dal tim vic naopak 
V lednu jsem dělal talentovky na Ježkárnu,rocková kytara. Hrál jsem Glasgow kiss od Petrucciho a What lies beneath od Jamese. Hraju na kytaru 11 let, tak asi něco umím,ale nepřijdu si,že bych hrál nějak extra. Do Zušky jsem v životě nechodil,takže jsem se všechnu teorii učil sám doma,učil jsem se to půl roku v kuse. Intonace to samý. Písemnej test je jen teorie - noty,akordy,stupnice,intervaly. Na ústní chtějí zazpívat lidovou písničku,pak zopakovat tóny, zazpívat zahranou melodii,poznat interval a obraty kvintakordů. Pak se zeptají na něco z teorie, třeba stupnice nebo akordy a je to. A na praktický chtěli zahrát stupnici, dur a k ní moll paralelní, kadenci, pak dvě přednesový skladby, hraní z not a akordovejch značej a pak jam s backing trackem a po mě ještě chtěli zahrát melodii,co mi učitel zahrál na klavír. Přijali mě, takže se toho nebojte. Pokud máte motivaci a dost silnou vůli, abyste se na to pořádně připravili, tak to dopadne dobře. Ale je smůla,že na kytaru hraje každej druhej,takže já soupeřil s 40 dalšíma kytaristama a vzali 3. Třeba na trubku se hlásili 3 a všechny vzali.
Zdravím, zajímám se o studium konzervatoře a reaguji na vaši odpověď, která je nejaktuálnější.
Uvažujeme se synem o studiu na konzervatoři po ZŠ jde teď do 8 tř. Syn hraje na několik hudebních nástrojů, ale nejvíce se věnuje kytaře na tu chodí do hud. školy Yamaha a na klavír chodí jen tak pro zábavu k učitelce. Na flétnu hrál od 1.tř. teď už hraje jen pro zábavu a je schopný hrát bez not jen podle sluchu a zahraje i a ukulele. Učitelka ho chválí, že je šikovný a někdy si sám skládá hudbu. Na vysvědčení měl ale tři trojky tak nevím jestli by mělo smysl o konzervatoři vůbec uvažovat.
Hlavně taky nevím jak je toto studium finančně náročné.
Musel by do Prahy bydlíme 30km od ní. Děkuji a budu ráda za jakoukoliv radu.
ŽÍŽA.
No a co? Známky o ničem nevypovídají. Za celý gympl nikoho ani nenapadlo dát mi z matematiky jinou známku než za tři. Úspěšně studuji matfyz.ŽÍŽA píše: Na vysvědčení měl ale tři trojky
- bazdesh
- last.fm: bazdesh
- Bandzone: bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
hlavne se opravdu poradne rozhodnout, jestli ho chces dat na statni... statni konzervu studovali dva mi kamaradi, oba po roce odesli, jeden je ted na jezkarne a druhej na famu. oba odesli z casti kvuli tomu, jakym zpusobem se tam uci, jak se tam jedna s lidma a tak dal... muzu sehnat podrobnejsi info, pokud te to zajima, ale vic radsi v sz
Po týdnu na Ježkárně nemůžu říct, jestli je ta škola dobrá nebo ne, ale lidi tam jsou zatím super. A ne, známky opravdu nic neznamenají. Spíš chce zvážit to, jestli chcete hudební nástroj přesunout z koníčku na povinnost a práci. Záleží jak to daného člověka baví a kolik času tomu chce věnovat. Já jsem nikdy do Zušky nechodil, všechno jsem se naučil sám doma s tím, že na kytaru cvičím několik hodin denně. A podle mě na konzervatoři vás akorát nasměrují správným směrem, poradí, ukážou, pomůžou, ale jak dobří budete záleží na vás, kolik hodin denně budete cvičit a jak poctivě.
EDIT: A škola finančně náročná není, jen pár učebnic. Finančně náročná je spíš Praha. Ubytování, jídlo, pití...
EDIT: A škola finančně náročná není, jen pár učebnic. Finančně náročná je spíš Praha. Ubytování, jídlo, pití...
Jak tady padlo, známky nic neznamenají, obzvlášť u uměleckých škol. Tam záleží zejména na talentovkách.
No jenom na talentovkách, na ničem jiným. Nejvíc lidí se hlásí na kytaru a zpěv. Na zpěv je víc kol a na kytaru většinou jedno, kde je prostě 3/4 lidí odpad (rozuměj ne, že by neuměli hrát, ale učitelé v nich nejspíš neviděj to, co potřebujou) a pak se z toho zbytku vybírají tak 2-3. A ve třídě jsme teď kytaristi, baskytaristi a kontrabasáci a je nás v prvním ročníku 13