EL KYTARA - Jsem začátečník, do 5000,-

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
lodyha

Re: EL KYTARA - Jsem začátečník, do 5000,-

Příspěvek od lodyha »

Já bych jen dodal, že to floyd rose ti kytaru dělá univerzálnějším a používat ho nemusíš. Asi ho uplně na začátku používat fakt nebudeš, ale pak uvidíš Hammeta na youtube jak tam s něčim mele tak to budeš chtít zkusit taky.
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

I té Ibáňy to podle obrázků to vypadá na S370. 5k je slušná cena.

U Cortů bývá zpracování v pořádku, i když poladit se toho na nich taky dá dost. Když bys do nich šel, ber ty s pevnou kobylou. Jsou to levné kytary a čím víc hardwaru náchylného k oběhání, tím hůř.

Ty ostatní Ibanezky mají jednozvraty, kde stačí přitáhnout pružiny a máš v podstatě pevnou kobylku, takže těch bych se taky nebál.

Kdybych si já měl vybrat, půjdu do té Ibanez S370. Máš to blízko a kdyby sis ji nechal seřídit, tak na to pak v postatě nemusíš sáhnout a časem se to naučíš. Jinak bych šel do té KX-5 (je i na bazaru: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... rder=datum).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Shrek

Příspěvek od Shrek »

O problémech s těmi tremoly jsem četl. Ale třeba kamarád má tu GRG 270B a říkal, že s rozlaďováním nemá problémy.
Je opravdu tak složité to tremolo seřídit? Je to jenom o zručnosti a trpělivosti, nebo je v tom ještě nějaký háček? S imbusem a šroubovákem dělám denně. Chápu, že pro mě jako začátečníka to nebude žádný med a pohodlnější by pro mě byla pevná kobylka, ale jestli je ta bazarová Ibanez S370 opravdu dobrá kytara tak bych jí chtěl. Navíc Zlín je blízko a často tam jezdím.
Tě Cort KX5 v bazaru jsem si taky všiml, ale Klatovy už jsou hodně daleko. Teď jsem ještě objevil, že na kytarách je ve slevě Washburn s pevnou kobylkou
http://kytary.cz/washburn-rx50-fbsb/HN120956/

Tak by mě zajímalo jaký je ve srovnání s tou Cort KX5 a k čemu se spíš přiklonit. Jestli nový Cort nebo Washburn. Nebo zkusit tu bazarovou Ibanez S370 a prostě se naučit to tremolo seřídit, nebo si ho nechat seřídit. Nebo něco úplně jiného?

lodyha: Hammeta nemusím sledovat na YT. Metallicu mám dobře naposlouchanou. Na jejich hudbě jsem vyrůstal a patří mezi mé nejoblíbenější kapely. Některé z jejich prvních alb bych našel doma ve sbírce LPček.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Dokud se neoběhají nože a trny, tak s rozlaďováním takový problém nebude. Taky záleží na tom, jak moc to tremolo používá nebo jestli ho dokonce nemá zablokované.

Seřizuje se to blbě. Já jsem teda dřevo, ale pral jsem se s tím u sebe na kytaře dost. Když máš grif, tak to určitě jde dobře, ale když ne, bude tě štvát, jak tam všechno ovlivní všechno. Uvolníš strunu, všechny ostatní se napnou. Povolíš pružiny, všechno se podladí a zároveň se zvedne dohmat. Snižuješ dohmat šroubováním trnů do těla, kobylka se zvedne, struny nadladí a musíš štelovat pružiny. A když už to všechno máš, zjistíš, že ti to drnčí, bo se trochu jinak prohnul krk. :D

Ta S370 nemá klasickou variaci na Floyda, tak tam by to mělo jít snáz (ale nic se ZR tremolem nevlastním, tak možná kecám; na to jsou tu jiní odborníci :)).

O tom Washburnu nic nevím.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

lodyha

Příspěvek od lodyha »

Seřízení FR neni nic až tak těžkýho, ale je to piplačka a potřebuješ trpělivost (všechny FR jsou v podstatě stejný, cena určuje většinou jen kvalitu=životnost tremola), hlavně dneska většinou jsou ty kytary seřízeny a ta ibanez S320 by byla 100% nejlepší. Jinak cort vs. washburn, levný washburny neznám, ale cort je podle mě nejlepší značka na levný kytary, rukama mi prošly 2 kx5 bez floyd rose a čuměl jsem jak moc je to za ty prachy dobrá kytara. Ano snímače nejsou žádná sláva, ale hrát se na to dá. Pak jsem vybíral pro bratrance něco kolem 3000kč a vybral jsem G210 ve srovnání se squierem bullet strat je to uplně něco jinýho. Líp vypada, hardware je o dost lepší (hlavně co se týče ladících mechanik), snímače jsou lepší.
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)
lodyha

Příspěvek od lodyha »

Bummer píše:Dokud se neoběhají nože a trny, tak s rozlaďováním takový problém nebude. Taky záleží na tom, jak moc to tremolo používá nebo jestli ho dokonce nemá zablokované.

Seřizuje se to blbě. Já jsem teda dřevo, ale pral jsem se s tím u sebe na kytaře dost. Když máš grif, tak to určitě jde dobře, ale když ne, bude tě štvát, jak tam všechno ovlivní všechno. Uvolníš strunu, všechny ostatní se napnou. Povolíš pružiny, všechno se podladí a zároveň se zvedne dohmat. Snižuješ dohmat šroubováním trnů do těla, kobylka se zvedne, struny nadladí a musíš štelovat pružiny. A když už to všechno máš, zjistíš, že ti to drnčí, bo se trochu jinak prohnul krk. :D

Ta S370 nemá klasickou variaci na Floyda, tak tam by to mělo jít snáz (ale nic se ZR tremolem nevlastním, tak možná kecám; na to jsou tu jiní odborníci :)).

O tom Washburnu nic nevím.
Mě příjde že tam je normální ibanezovský FR.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ty jo, máš pravdu. Já blbec mám pořád v hlavě S470. Tak teda nic, beru zpět. :)

lodyha

Příspěvek od lodyha »

neni tu superstrat, ale tahle kytara za 6k se musel ten chlap zbláznit http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... =25&order= já osobně tenhle tvar nesnáším, ale kdybych ty prachy měl asi bych se mu ozval.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To jo, no. Kdybych věděl, co si s ní počít, tak už jí mám doma. :D

lodyha

Příspěvek od lodyha »

kdybych nemusel platit opravu auta tak bych jí klidně za 6k nechal vyset jen na zdi :D
Shrek

Příspěvek od Shrek »

Díky za rady. Uvidím co mi napíše na tu Ibanezku a jaká bude naživo. Jinak bych šel do toho Cort KX5.
lodyha

Příspěvek od lodyha »

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jo, jo! Jdi do ní. Ta ti vydrží léta!

Shrek

Příspěvek od Shrek »

Nooo, asi mě přemluvíte a udělám si výlet do Brna.
Toka

Příspěvek od Toka »

Ať nemusím zakládat nový vlákno, potřebuju doporučit nějakou elektrickou kytaru do 3 - 4 tisíc na styl Rock, Pop Rock jako třeba Chinaski. Ze značek to vidím na Ibanez, Cort a Squier a rozložení snímačů HSS / SSS (?), le mezi nimi je až moc velký výběr a nevím, podle čeho filtrovat dál :) Díky
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Toka píše:Ať nemusím zakládat nový vlákno,...
No to tě chválím, od toho tu ta existující vlákna jsou ;).

V téhle cenové relaci nejlépe vyfiltruješ, když vyrazíš do obchodu a ty kytary vyzkoušíš, která ti sedne nejlíp.
Rovněž koukni na bazar, zda nemáš něco v rozumné vzdálenosti od bydliště, co by se dalo vyzkoušet.
http://hudebnibazar.cz/index.php?katego ... dohodou=on
Toka

Příspěvek od Toka »

No já hlavně ani nevím, jestli jsem ty snímače otypoval dobře na SSS/HSS. Na kytaru až tak dobře neumím a hlavně nemam vytrénovanej sluch na to, abych poznal rozdíly a kamaráda asi nemam. Nicméně to vidím na

Cort (HSS):
http://kytary.cz/cort-g110-bks/HN103324/
http://kytary.cz/cort-g210-bk/HN102532/

Cort (SSS):
http://kytary.cz/cort-g-200-bk/HN102530/

Squier (rozdíl jenom ve snímačích):
http://kytary.cz/fender-squier-bullet-s ... /HN108564/
http://kytary.cz/fender-squier-bullet-s ... /HN082768/

Jediná od Ibanez:
http://kytary.cz/ibanez-grx-40-bkn/HN106224/

Mezi těmi vybírám, výsledek se bude odvíjet asi podle rozložení snímačů a ceny. Nicméně co z těhlech by jste volili vy?
jastud

Příspěvek od jastud »

Za ty ±4000 bych volil tohle: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... dohodou=on

Na začátek to bude slušná kytara se slušným zvukem i hratelností.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

jastud píše:Za ty ±4000 bych volil tohle: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... dohodou=on

Na začátek to bude slušná kytara se slušným zvukem i hratelností.
+1
Na tu jsem se zrovna díval, když jsem zmiňoval ten bazar.
Ale asi nebude vyhovovat, není černá :mrgreen: .

A proč jsi zvolil od Squieru Bullet sérii, když ty ostatní kytary máš o třídu výše (a o tisícovku dráž)? Spíš koukej po Affinity sérii, to už je celkem slušné začátečnické kytary.
Toka

Příspěvek od Toka »

Affinity jsou už moc drahý na mě. Tak ty černý mi přijdou nejhezčí, sunburst taky ujde. Já totiž bazarový věci nemam rád, nemám k tomu naprosto žádnou důvěru. Nicméně tohle vypadá vskutku lákavě, Yamaha je moje srdcová hudební značka.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“