EZDrummer

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: EZDrummer

Příspěvek od pupack »

no právě. když to bude rozhašené i v jiném DAW víš že to DAWem není :lol: a můžeš zkoumat dál.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
daf666

Příspěvek od daf666 »

No právě že to dělá v X1 aj sonaru 7 což by se mělo chovat jako ve 2 různých DAWech, tak by někde měl být problém v EZD. Jen tak mě napadá jak je to u EZD s licencí? při instalaci to nechtělo žadný key.
EZD mě kdysi instaloval týpek při nahrávání a mám pocit že ho při instalaci dával. Bylo to na XP a po přechodu na 7 jsem to instaloval a nic to po mě nechtělo a běželo to ok a až do teď.
Jinak zkusil jsem si stahnout portable REAPER a to abych laboroval jak se v tom dělá, zkusim ještě CUBASE tam na tom budu třeba lépe :)
daf666

Příspěvek od daf666 »

daf666 píše:No právě že to dělá v X1 aj sonaru 7 což by se mělo chovat jako ve 2 různých DAWech, tak by někde měl být problém v EZD. Jen tak mě napadá jak je to u EZD s licencí? při instalaci to nechtělo žadný key.
EZD mě kdysi instaloval týpek při nahrávání a mám pocit že ho při instalaci dával. Bylo to na XP a po přechodu na 7 jsem to instaloval a nic to po mě nechtělo a běželo to ok a až do teď.
Jinak zkusil jsem si stahnout portable REAPER a to abych laboroval jak se v tom dělá, zkusim ještě CUBASE tam na tom budu třeba lépe :)
Jinak ještě jsem zkoušel ten REAPER a nakonec jde EZD spustit a jde to přetahnout i do stopy :D
že mě to přetahlé ve stopě nehraje je na 100% nastavením Reaperu,
z toho pravděpodobně vyplívá, že je problém na straně sonaru7 a sonaru X1, ale kde :?:
daf666

Příspěvek od daf666 »

Tak problém vyřešen, celé to bylo tím že EZD nebyl aktivován, když jsem znovu instaloval tak to žádné s. číslo nechtělo a zřejmě to běželo v nějaké zkušební době (je zajímavé že v reaperu běžel stále), ale stačilo spustit X1 jako správce a hned po spuštění EZD se to ptalo po čísle, takže už to zas šlape :D :D
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

daf666 píše:Tak problém vyřešen, celé to bylo tím že EZD nebyl aktivován, když jsem znovu instaloval tak to žádné s. číslo nechtělo a zřejmě to běželo v nějaké zkušební době (je zajímavé že v reaperu běžel stále), ale stačilo spustit X1 jako správce a hned po spuštění EZD se to ptalo po čísle, takže už to zas šlape :D :D
tak hlavně že to běhá :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
mirka.tupa

Příspěvek od mirka.tupa »

Ahoj mam data od bicich na disku D. napr.: SL-CVMKII , SL-EvilDrums apod. - jsou v adresari: d:\Program Files\Toontrack\Superior\Superior Drummer 2.0\ . Kdyz nainstaluji znovu Superior Drummer na C: - tak data nevidi - jak je pripojim - umi nekdo poradit? Dekuji za odpoved. Mirka
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Důrazně tě musím opět upozornit, abys nezakládala duplicitní dotazy. Navíc v tématu, které s tvým dotazem nesouvisí. Při dalším porušení a ignorování moderátorských pokynů tě budu muset navrhnout na ban.

Ptej se pouze na jednom místě: studio-a-recording/superior-drummer-t17 ... ml#p626657
Kemot

Příspěvek od Kemot »

Ahoj, může mi někdo prosím poradit? Začínám v Ezdrummeru, mám CUbase LE4 a za boha nemůžu přijít na to, jak mám nahrávat. Bicí slyším, jenže když dám rec, tak mi políčko Instrument track(ezdrummer) zčervená a nic se nenahraje. Taky používám Alphu lexicon a ovladače Alpha Asio. ale ještě jsem to nezkoušel dohromady (mít ve VST devices Alphu jako input a do toho Ezdrummer) pro začátek mi postačí vědět, jak to mám donutit nahrávat.

zde je odkaz, jak to vypadá: http://img.fileup.cz/?di=1113889582113
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Potřebuješ MIDI klaviaturu nebo pady - případně do té stopy "naklikej" požadované noty (=údery) myší v Key editoru.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jako každý virtuální instrument, potřebuje i EZD vědět, co má hrát. K tomu slouží MIDI zápis. Jediná možnost jak MIDI nahrát, je mít odpovídající zvukovou kartu s MIDI IN vstupem. Lexicon Alpha nemá MIDI IN, takže ti MIDI klaviatura neposlouží a nahrávat nemůžeš.
Ovšem máš ještě další možnosti. Naklikej údery bicích buď přímo v Cubase v Drum Map nebo vytvoř midi stopu v jiném SW, který ti vyhovuje, a importuj ji do instrument tracku, kde máš spuštěný EZD.
Další a mnou oblíbená možnost je najít si v knihovně EZD vyhovující Groove a ten pak jednoduše zkopírovat do instrument track. Výslednou bicí linku lze zkombinovat z velkého množství Groovů, které EZD obsahuje, případně je i zeditovat do požadované podoby.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hendreku - a co USB MIDI? ;-) bacha na pokrytí všech možností 8) již drahně let není absence MIDI portů na zvukovce limitující...

P.

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Vím, vím. Vycházím ale z toho, že má pouze Alphu a nabízím řešení bez nutnosti něco dokupovat ;).
Mě by spíš zajímalo, co má Kemot do té Alphy zapojené, že to chce nahrát do instrumentální stopy. To už z principu věci nemůže fungovat.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

On podle mě neví základní princip. Ten jsme mu ale prozradili, takže může pracovat dál ;-)

P.S.: V zásadě jsem reagoval hlavně díky formulaci "...jediná možnost, jak MIDI nahrát, je ..." 8) Tak aby to prostě nemátlo.

P.

Kemot

Příspěvek od Kemot »

Tak teď jsem z toho jelen... napíšu postup, jak to dělám. Zapnu Cubase, vytvořím projekt, vytvořím Instrument track s tím, že jako instrument dám Ezdrummer. otevřu ezdrummer jak jde vidět na obrázku, kliknu na nahrávat a klikám myší na bubny... z bubnů jde zvuk ale nenahrává se...

Další dotaz, kde je drum map? Když v cubase kliknu na políčko no drum map, tak mám v nabídce GM map a setup. A v jakém HW jiném by to šlo udělat a pak importovat ? Děkuju... jsem trošku poleno, takže bych byl rád, kdyby mi to někdo napsal polopaticky..

Když mám zapojenou Alphu, tak v ní mám kytaru a kytaru normálně nahrávám do audio track. Jenže do toho chci vytvořit stopu bubnů. Přes ten instrument track.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Takže jak jsem si myslel, takhle ti to nahrávat nebude. Aby ti EZD něco přehrával, musí mít "noty". Ty mu buď naživo pošleš a nahraješ z kontroleru (MIDI klaviatura, atd.) nebo mu importuješ partituru v midi formátu (já někdy tvořím bicí např. v Guitar Pro 5). Bubenický part můžeš také nacvakat přímo v Cubase, ale to se mi do podrobností moc zabíhat nechce, když jsem v práci a nemám Cubase před očima.
Ty nejspíše pouštíš výše uvedené Groovy a chceš aby se ti do stopy nahrály po spuštění REC. Tak to ale nefunguje. Je to jednodušší. Přetáhni zvolený Groove (smyčku) z knihovny do Instrument Tracku a tam jej nakopíruj tolikrát za sebou, kolikrát potřebuješ, aby hrála. Tím zadáš do instrument tracku ty "noty". Když na ně dvakrát klikneš, tak se ti otevře právě ten Drum map a uvidíš, jak jsou ty údery zapsány.
Pak jen spusť PŘEhrávání v Cubase (ne v EZD) a EZD hraje dle zadaných not. Případně spusť REC na audio stopě kytary, kdy ti bude EZD přehrávat to, cos mu zadal, a ty budeš nahrávat kytaru.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ne, takhle to nefunguje. To by musel ten VST nástroj pomocí svého GUI (=rozhranní) produkovat MIDI eventy, což se neděje (namátkou jsem zkusil pár VST nástrojů a nedělá to žádný), takže musíš jinak. Použij virtuální klávesnici (Devices > Virtual Keyboard; Alt+K). Akorát nevím, jestli jí má LE verze taky.

P.

Kemot

Příspěvek od Kemot »

Tak jsem zkoušel postup Hendreka a funguje to, přetáhl jsem groove do stopy a je tam.. Akorát se mi s tou stopou vytvořily další dvě (což nechápu a nevím na co) a taky když dám play dole v panelu, tak nejde nic slyšet.. ale ta stopa tam je.. Jsem opět zmaten :D mrkněte na to http://imgup.cz/images/2014/01/06/ROKV.jpg...

Jo a ještě jsem zjistil, že pokaždý když tam přetáhnu další groove, tak se mi ty stopy násobí, takže když tam dám další groove, tak tam nemám 3 stopy, ale šest.. a groove je úplně v jiný stopě, než jsem chtěl.. Nezlobte se, asi jsou to banální věci ale já jsem z toho fakt jelen
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Na obrázku vidím, že EZD máš navázáno na stopu 1, ale Groove ve stopě 2. Přesuň jej do první stopy, kde máš EZD. Ty nové stopy průběžně maž, bude to asi nějaký bug a mám dojem, že mi to tak dělá taky.
A zvol na té 1. stopě nějaký Drum map (teď nevím, co ti to nabídne), jinak ty noty neuvidíš (jak vidím na tom obrázku, že ty noty nevidím). Mělo by to v té stopě vypadat jako tečky v místech úderů, vertikálně rozmístěné podle toho, na co se tluče (činely, tomy, hi-hat, snare, atd.) a horizontálně logicky podle časové osy. Když nemám Cubase otevřený před sebou, těžko se mi radí podrobněji.
Kemot

Příspěvek od Kemot »

No... tak jsem se dostal do té fáze, že když si rozkliknu ten groove ve stopě, tak tam můžu klikat a zadávat ty bubny.. jenže je to fakt divný, pokaždý když tam dám jiný groove tak se mi ty stopy násobí.. to je teda pěkně debilní bug.. navíc, když je chci vymazat, tak se mi smaže ten groove ve stopě a ne ty stopy, které přebývají. Můžeš mi napsat nějaký postup co mám dělat od zapnutí cubase? Klidně až budeš mít přístup ke Cubase.. nespěchá to. A z těch drum maps mám na výběr akorát GM map.. a když tam nedám žádnou, tak tam mám právě tu klaviaturu
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Musíš mazat stopu, ne ty vložené noty. Pokud mažeš tak, že zmáčkneš Delete, pak ti to smaže označený Groove (pochopitelně).
Označ nadbytečné stopy a levým klikem zvol z nabídky Remove tracks. To se ale dostáváme k návodu klikni na to, udělej to a ono, atd. Do toho se mi z časových důvodů nechce. Ne že bych ti nechtěl pomoct, ale doma mám rodinné povinnosti, sry.
Zkoušej, určitě na to přijdeš. Jde jen o to nalézt správný postup.

PS: GM map je ta správná, ne? Vidíš pak ty údery zapsány tak, jak jsem psal výše, ne?
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“