Vše o 7strunné kytaře...

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
bjjz

Re: Vše o 7strunné kytaře...

Příspěvek od bjjz »

ltdcko pryc, tedka du po tomhle nadhernajsu

Obrázek
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Za ty prachy bych se radši pídil po staré UV7 green dot, to jsou imho o dost líp investované peníze aneb proč platit za reissue, když můžu mít originál...
bjjz

Příspěvek od bjjz »

jo vidis postnul sem uv70p zrejme - ale vyckavam na uv7bk :)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

:) Jen drobná poznámka... vzhledem k tomu, že jsem 1990 prožil, tak mi dnešní comeback tenisek se svítivě zelenýma tkaničkama připadá trochu legrační. :wink: Čímž chci jen upozornit, že i tenhle '90-Vai-design je jen momentální trendy záležitost, stejně jako tenkrát a za pár let takovou kytaru bude málokdo chtít. Není to nic nadčasového, pouze momentální záležitost, kterou zákazníkům vnucují módní vrtichvostové, se kterými designéři od Ibanez drží krok. Myslím, že ze sedmistrunných Vaiovin má nejsilnější univerzálně-nadčasový potenciál UV777.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

no jo, ale zapominas ze existuji i kytaristi, kteri na podiu chteji byt videt (ne jako ty, pod cepici vzadu skrceny u RCF ;)
a v takovem pripade jsou svitici tkanicky znacka ideal ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
bjjz

Příspěvek od bjjz »

mam svoje dny - nekdy je mi sumak jak kytara vypada, pak se do nake na chvilu zalubim a pak je to zase jina,, akorat ted je to pouto kte zelene nejake silne :D dokonce uvazuju nad necim takovym

Obrázek
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

od doby, co jsem viděl Petrucciho klipu Lie je to moje ''most wanted'' 7-mi strunka
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Kuliman píše:Když se sedmi strunka ladí na AADDGBE, tak se 6. Ečková struna nadladí až na A a 5. Ačková na D? Mám možnost si půjčit 7mi strunku tak se ptám, abych nepraskl struny kdybych to nadlazoval (jestli teda pojem nadlazení vůbec existuje, netuším), podladit to na to by byla blbost ne?
Pokud chceš rozumnou odpověď, musíš se rozumně zeptat. Je třeba to přepsat do normální podoby, to tvoje podladit to na to mi nepomůže.
Nevím kde jsi vzal takové ladění, normálně se používá toto, plus různé variace s půltónovým rozdílem.
BEADGBE
AEADGBE
ADGCFAD
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

klobasnik píše:
Kuliman píše:Když se sedmi strunka ladí na AADDGBE, tak se 6. Ečková struna nadladí až na A a 5. Ačková na D? Mám možnost si půjčit 7mi strunku tak se ptám, abych nepraskl struny kdybych to nadlazoval (jestli teda pojem nadlazení vůbec existuje, netuším), podladit to na to by byla blbost ne?
Pokud chceš rozumnou odpověď, musíš se rozumně zeptat. Je třeba to přepsat do normální podoby, to tvoje podladit to na to mi nepomůže.
Nevím kde jsi vzal takové ladění, normálně se používá toto, plus různé variace s půltónovým rozdílem.
BEADGBE
AEADGBE
ADGCFAD
Nevím, jak to jinak popsat, ladění AADDGBE používají Muse u písně Citizen Erased .
V podstatě jsem se ptal jestli mám 5. a 6. strunu nadlaďovat či podlaďovat.
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Ok.
První struna je laděná do nízkého A, druhá je o oktávu výše, třetí i čtvrtá jsou obě laděné do D, poté následují normální GBE struny jako u standartní kytary.
Vrchní struny tedy necháš ve standartním ladění, nic nepodlaďuješ ani nenadlaďuješ.
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Ok, díky, já si nebyl jistej, jestli neprasknu 2. strunu, která je ve standardu v E, když ji zvýším až na A.
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Tipuji že praskneš, záleží na menzuře a kytaře. Se standartní sadou bych do toho nešel. Navíc nadlaďuješ i třetí strunu.
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Aha, no na to sem se ptal :D tak nic, musím zůstat u hodně podladěné 6ti strunky

EDIT: nechápu teda, jak to může tak naladit? o.O

Luke666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke666 »

Nero píše:
cherreda píše: jaký podivný manýr Carpentera dovedl k tomuhle umístění "krkového" snímače.
[domněnka] Že by ten zvuk byl už moc velké bahno / koule? [/domněnka]

Nedávno v nějakým videu mluvil o tom,že se mu ten prostřední snímač líbil na nějaké baskytaře a tak si ho dal i na tu svoji signature. Ale z 99,9 procent používá kobylkovej snímač.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

v tom rozhovoru rikal, ze tento styl rozmisteni snimacu videl na nejakem starem plakatu Adriana Vandenberga z Whitesnake - ma to tak proste proto, ze se mu to libi :) to same rika o EMG, libi se mu ty kryty a pry by mu pravdepodobne stejne dobre fungoval i nejaky pasiv :))
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

:) Njn... holt jakožto UG nýmand mám mírné tendence k předpokladům, že úspěšné persony na signovaných nástrojích promýšlejí tech. řešení a detaily s nějakým konkrétním unikátním záměrem. :roll: :) Taky jsou to jen lidi. :)
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Úspěšné persony nechodí na hudební fora a často neřeší umístění každé kyrytky, šroubku a pružinky. Prostě hrajou :D
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Doklwnik

Příspěvek od Doklwnik »

Ahoj, máte někdo zkušenosti s Ibanez ARZ 307 BK?
cherreda
Rádce

Re: Vše o 7 (a víc) strunné kytaře...

Příspěvek od cherreda »

Info pro ty nešťastníky, kterým už nestačí Fis a nutně potřebují Cis a tak definitivně suplovat baskytaru:
u thomanna už lze koupit Ibanez RG9. :wink:
http://www.thomann.de/cz/ibanez_rg9_bk.htm
Mají vyrábět i vyšší Prestige model, ale asi ještě není v běžném prodeji, nevím...

Obrázek

A dále tu máme - dle mého názoru - podstatně zajímavější záležitost!
Klasické nylonky v 7-strunné G207CWC a 8-strunné G208CWC verzi.

Obrázek

Sedma by měla být do konce července u thomanna. :)
http://www.thomann.de/cz/ibanez_g207cwc_nt.htm
Naposledy upravil(a) cherreda dne 1.07.2014 21:01, celkem upraveno 1 x.
Mejla

Příspěvek od Mejla »

Tak to je masakr. Osm strun bohatě stačí. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“