Kytary Martin

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
džetro
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytary Martin

Příspěvek od džetro »

shoooter píše:
džetro píše:
pbla4024 píše:Tvrdit, že opravdu lepší akustika než Santa Cruz neexistuje, je poněkud přehnané.
Taky mi to přijde přehnané, vsadím se že na moje bluesové hraní by se absolutně nehodila,
To je ale tím, že nehraješ tu nejlepší muziku ... :lol:
Ale hraju :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

džetro píše:
pbla4024 píše:Tvrdit, že opravdu lepší akustika než Santa Cruz neexistuje, je poněkud přehnané.
Taky mi to přijde přehnané, vsadím se že na moje bluesové hraní by se absolutně nehodila, stejně jako můj parlor na bluegras nebo country. :D
http://www.santacruzguitar.com/instruments/1929-oo/

Co tato?
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

...EDGE... píše:
džetro píše:
Taky mi to přijde přehnané, vsadím se že na moje bluesové hraní by se absolutně nehodila, stejně jako můj parlor na bluegras nebo country. :D
http://www.santacruzguitar.com/instruments/1929-oo/

Co tato?
Hezká, ale určitě ne nejlepší na světě a pro většinu z nás nad naše finanční možnosti. Vpodstatě stejný tvar a materiál jako moje Sigma která však stojí zlomek ceny a naprosto mi postačuje. :D
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Klub Klamovka, Podbělohorská 3, Praha 5 a Humlmusic pořádá 14. 11. 2013 ve spolupráci s C. F. Martin a 3D Music prezentaci legendárních akustických kytar C. F. Martin!

Nabízíme jedinečnou možnost dozvědět se proč tyto legendární kytary mají tak výjimečný zvuk. Na prezentaci těchto nástrojů bude poodhaleno ambasadorem firmy Martin Mrs. Diane Ponzio, např. systém žebrování u různých modelových řad, historie firmy a další... A hlavně, ty kytary si vyzkoušíte!

Začátek v 19.00.

Vstup zdarma.

Rezervace NENÍ nutná!
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Ol'Dawg píše:Klub Klamovka, Podbělohorská 3, Praha 5 a Humlmusic pořádá 14. 11. 2013 ve spolupráci s C. F. Martin a 3D Music prezentaci legendárních akustických kytar C. F. Martin!

Nabízíme jedinečnou možnost dozvědět se proč tyto legendární kytary mají tak výjimečný zvuk. Na prezentaci těchto nástrojů bude poodhaleno ambasadorem firmy Martin Mrs. Diane Ponzio, např. systém žebrování u různých modelových řad, historie firmy a další... A hlavně, ty kytary si vyzkoušíte!

Začátek v 19.00.

Vstup zdarma.

Rezervace NENÍ nutná!
Bude to v češtině?
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
pbla4024

Příspěvek od pbla4024 »

Zrovna dneska jsem viděl v zastavárně 000-28 EC za 1600 EUR. To jde :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Nikdo se nebyl zeptat 180 letých odborníků např. na zaručeně destruktivni vliv vyrezu na zvuk ? ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

A je to tu zas...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

hyeniku, je mi jasný, že by to byla tvoje první otázka. Pokud by se nestihl zeptat někdo před tebou a na tebe nezbyl jen nudnější dotaz na vliv laku :-D
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

to byla jenom jizliva poznamka, protoze den predtim v HK se na to prej ptali ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

A? :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

odpoved byla, ze nema :) to same soundport ("Na zvuk to vliv nema, jinak zajimava vec. Vyrobili jsme pro veletrhy nejake kytary se soundportem ale moc se to nechytlo. Martin veri, ze nejlepsi soundport je samotna rezonancni dira :)" coz jsem pochopil tak, ze jejich zakazniky to proste nezajima). Jinak to byla klasicka reklamni roadshow v americkem stylu,ale ta Q&A byla fajn a pani Ponzio ochotne na vsechno odpovidala + za kazdou otazku rozdavala .12 struny Martin :) Rozebiralo se treba i to exportni embargo na kytary z brazilskeho palisandru, to shrnula do vety "stupid goverment", ten zakon proste nedava dle jejiho vykladu moc smysl. Hodne me pobavilo jeji pojmenovani "Sausage guitars" pro ty levne Martinky z tech vrstvenych drev - podano samozrejme ve stylu "podivejte, tuhle kytaru vyrabime z naseho odpadu a presto hraje skvele! a co teprv kytary z normalniho dreva". Ty kytary ale fakt hraly hezky, nicmene ta cena je imho prepalena (uz jsem to rozebiral minule v threadu "prave jsem hral na...").

Moc se mi libilo vystoupeni Slavka Hanzlika, vazne hral krasne. Z kytar me tentokrat prekvapila D28, minule jsem asi hral na nejaky mrtvy kus - tahle hrala suprove (i kdyz za ty penize mam v teto kategorii kytar jine favority).
Ol'Dawg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Kinx píše:odpoved byla, ze nema :) to same soundport ("Na zvuk to vliv nema, jinak zajimava vec. Vyrobili jsme pro veletrhy nejake kytary se soundportem ale moc se to nechytlo. Martin veri, ze nejlepsi soundport je samotna rezonancni dira :)" coz jsem pochopil tak, ze jejich zakazniky to proste nezajima). Jinak to byla klasicka reklamni roadshow v americkem stylu,ale ta Q&A byla fajn a pani Ponzio ochotne na vsechno odpovidala + za kazdou otazku rozdavala .12 struny Martin :) Rozebiralo se treba i to exportni embargo na kytary z brazilskeho palisandru, to shrnula do vety "stupid goverment", ten zakon proste nedava dle jejiho vykladu moc smysl. Hodne me pobavilo jeji pojmenovani "Sausage guitars" pro ty levne Martinky z tech vrstvenych drev - podano samozrejme ve stylu "podivejte, tuhle kytaru vyrabime z naseho odpadu a presto hraje skvele! a co teprv kytary z normalniho dreva". Ty kytary ale fakt hraly hezky, nicmene ta cena je imho prepalena (uz jsem to rozebiral minule v threadu "prave jsem hral na...").

Moc se mi libilo vystoupeni Slavka Hanzlika, vazne hral krasne. Z kytar me tentokrat prekvapila D28, minule jsem asi hral na nejaky mrtvy kus - tahle hrala suprove (i kdyz za ty penize mam v teto kategorii kytar jine favority).
Hezký bericht, v Praze to bylo prakticky stejné. Šel jsem tam s úmyslem poptat se na richlite na kytarách řady Grand Performer a podobné Martinovic materiálové "inovace", ale když jsem slyšet Diane mluvit o "Sausage guitars" (Slávek to překládal jako "buřtové kytary", docela jsem se zasmál), raději jsem to nechal být, bylo jasné, že si o tom myslí totéž, co já... Zklamalo mě těch pouhých 8 "obyčejných" kytar, co tam měli k předvedení. Čekal jsem, že Martin uvede při příležitosti svého 180. výročí nějakou novinku - nestalo se. Neměli tam ani žádnou kytaru řady GP, kterou jsem si chtěl osahat. Ze zvláštností tam byla pouze signatura JDP, tak jsem se na ni poptal - má větší ozvučný otvor, ačkoli má tělo OM, má hloubku jako dreadnought, má jiný úhel mezi krkem a hlavou - je víc "zalomená". Zahrál jsem si na ní, ale moc mě nezaujala, středová mahagonka není moje krevní skupina a 2350 ojro za ní je prostě moc.
Kinx: mě by zajímala ta "mrtvá D28" - jestli bys nemohl uvést víc detailů, v jakém byla stavu, struny apod. Já mám s tímhle typem kytary jen dobré zkušenosti, měl jsem jich v ruce spoustu a pokud tam nejsou "chcíplé" struny nebo není problém se sedlem, bývají jedna jako druhá. Ta, co tam měli, hrála taky dobře, ale mám pocit, že moje D28 vymazlená kytarářem hraje líp :D
AER Alpha
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Ta hlucha d28 byla nova na hradec music show - nevyrazny uzky zvuk, nic moc sustain a pritom tam nebyly nejake odpadni struny. Tahle hrala hezky.
tom.blaza

Příspěvek od tom.blaza »

Mel bych dotaz - pořád nekde pátrám po srovnáni Martin 00015-m a té nové Sigmy S000m-15
(Celomasiv mahagon obojí) Martinku jsem slyšel a mel v ruce, ale nema nekdo nekde nejake rozumne srovnani ? S tou Sigmou to na youtube motaji s polomasivem atd,
a i Dzetrova videa z Hudebniho sveta jsou jaksi nicnerikajici (sorry) Demo od Sigmy je s nejakou zpevackou, zvuk videa na honvajs... A do Ostravy mam daleko :) Vim ze i celomahagon (lower cost) ted nabizi treba Faith v UK...
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Já na tu celomasívku hraju (ty videa neber moc vážně, přišel jsem do obchodu, řekli mi že za 10 minut budu natáčet, tak to tak vypadá) jsem maximálně spokojený, došlo na moje slova, mahagonky se prodávají hodně dobře zvlášť SDM-15 Na 15 Martina jsem hrál OM s výřezem a elektronikou jenže ne ve stejný čas jako na Sigmu tak nemám relevantní srovnání. Vzhledem k ceně je ta Sigma fakt moc dobrá (po letech hledání teď netoužím po jiné kytaře) :D
White

Příspěvek od White »

Pánové, hrál někdo z vás na mnou uváděnou Santa Cruz? Předpokládám, že jste ji viděli jen na obrázku, proto si troufám tvrdit, že pro bluegrass, potažmo příbuzné žánry je tato kytara top.On totiž jeden z nejlepších kytaristů v tomto žánru, p.Rice, asi ví, proč na ni pracoval 30 let. Když si tak čtu ty vaše poznámky, tvrdit, že Sigma se vyrovná každé kytaře??? Úsměvné, Sigm jsem měl v ruce možná 100, jedna, dvě stály tak za průměr, všechny hrály, je to jako s auty, Trabanty taky jezdily :-)..... Vyzkoušejte si tuto jedinečnou kytaru a pak mi napiště váš pocit. Ono totiž zrovna u SC platí i pravidlo, že vysoká cena= vysoké kvalitě. Nu a pak je ještě jedna věcl, ruce :-), ve Státech jsem viděl černocha jak hrál na klacek, na tom měl barel od oleje, jeden kus drátu= bomba, takže i to je trošku zapotřebí zhodnotit. Někomu hoří voda, někomu neblafne ani benzín :-)...zdar vše nejlepší s nejlepšími kytarami v novém roce 2014 !!!
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Kde jsi prosím četl že Sigma se vyrovná každé kytaře? Kde a kdy jsi měl v ruce 100 kytar Sigma? Ten kdo jezdí na skútru nemusí být nutně horší řidič než ten co má Harleye a totéž (možná ještě víc) platí o kyarách a kytaristech. Drahá (byť sebelepší) kytara ze mě lepšího kytaristu neudělá a cifru za kterou bych skoro opravil horní patro domku bych do kytary nikdy nevrazil a tak si budu drnkat svých 50 koncertů ročně na Sigmy a ty Rolls Royce mezi kytarami přenechám těm co hrají pravidelněji. :D
Ol'Dawg
Kontaktovat uživatele:

Martin D-45 za 200 dolarů?

Příspěvek od Ol'Dawg »

Pokud vám stačí čínská kopie, pak ano, seženete. Samozřejmě platí stejná rizika, jako u ostatních kytar čínské výroby. Z čeho je to vyrobené ví asi jen výrobce a možná ani ten ne, každá kytara bude jiná, ale najdou se kousky s martinovským zvukem. Více zde: http://www.kytara.net/prezentace-kytar/ ... 200-dolaru
AER Alpha
White

Příspěvek od White »

Představ si, že jsem těch 100, možná i více Sigem v ruce měl, jsou to dobré kytary, ale jsou to hybridy, polomasivy s masivy, naopak člověk by čekal, že např. kopie Sigmy s Marinkou D42 bude masiv a ejhle polomasiv!! Navíc,Sigma bohužel tím, že ji pak vyráběli samí Asiati ztratila kredit, ani nynější návrat do Německa ji kredit hned nevrátí. Proto s klidem mohu tvrdit, že pro akustické hraní ( nejen bluegrass) je firma Santa Cruz nejlepší, společně s Martinem, snaží se i Gibson a Tylor, to je pravda, ale všichni hráči - světoví hrají právě buď na Martin nebo SC, na Sigmu jsem Džetro nikoho neviděl hrát, a asi ani bohudík neuvidím. Když pominu tyto dvě světové značky, pak bych asi uvažoval o koupi kytary od fy Holoubek, Ondra je dělá velmi zdařile, navíc kytaru stále dohlíží a servisuje, postaví ti ji na ruku, vč. materiálu, zdobení atd. prostě ušije ti kabát na míru.Hrál jsem na několik Holoubkových kytar a všechny byly super, cena je ovšem téměř srovnatelná se SC nebo M. Ostatně jak jsem psal minule hrát se dá v podstatě na všechno.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“