EL KYTARA - Jsem začátečník, do 5000,-
Pravidla fóra
Re: EL KYTARA - Jsem začátečník, do 5000,-
Pokud prodejce nekecá a dá ti k tomu původní doklad tak budeš mít ještě cca. rok záruku. Ty pacificy jsou údajně povedený nástroje. Ještě jsem neslyšel, že by si na ně někdo stěžoval. A za cca. stejnou cenu jako jsou ty Corty, budeš mít o třídu lepší nástroj. Mimochodem už jsi uvažoval přes co budeš hrát?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
To je taky pravda, napíšu mu. Prozatím přes notebook. Na kombo budou peníze tak za další dva tři měsíce, tak jaký kombo koupit, to asi budu řešit až to bude aktuální, popravdě jsem na to zatím vůbec nekoukal. Nebo bych měl?
EDIT: Důvod prodeje je dle jeho slov kvůli tomu, že stejně hrál převážně na akustiku a ta Yamaha se mu válela v koutě. Jsem z ČB a Jihlava je docela blízko, asi to stojí za vyzkoušení.
EDIT: Důvod prodeje je dle jeho slov kvůli tomu, že stejně hrál převážně na akustiku a ta Yamaha se mu válela v koutě. Jsem z ČB a Jihlava je docela blízko, asi to stojí za vyzkoušení.
No, přes notebook to může a nemusí být OK. Ale obecně to asi půjde i když je dost velká výhoda zvukovka s vysokoimpedačním vstupem. Slušné kombo na doma do začátku se dá pořídit za dva tisíce.
Tohle je třeba fajn: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... dohodou=on
Jinak myslím, že cesta z ČB do Jihlavy se ti vyplatí.
Tohle je třeba fajn: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... dohodou=on
Jinak myslím, že cesta z ČB do Jihlavy se ti vyplatí.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
Mam pozlacený konektory, což nebývá úplně u notebooků zvykem, takže snad je to dobrý znamení i pro kvalitnější zvukovku. Přecijen se tím výrobce chlubí, že je kvalitní zvuk.
Výběr jsem zúžil, vyřadil jsem SSS kvůli neuniverzálnosti, Squiery jsem vyřadil, protože jsou o dost levnější, zbyly Cortky a Ibanezka, víc mi ale sedí značka Cort, už jsem toho o ní slyšel dost. Takže pokud z nějakýho důvodu nevyjde bazarová Yamaha, půjdu do téhle:
http://kytary.cz/cort-g210-2t/HN103250/ (nebo černé
)
Výběr jsem zúžil, vyřadil jsem SSS kvůli neuniverzálnosti, Squiery jsem vyřadil, protože jsou o dost levnější, zbyly Cortky a Ibanezka, víc mi ale sedí značka Cort, už jsem toho o ní slyšel dost. Takže pokud z nějakýho důvodu nevyjde bazarová Yamaha, půjdu do téhle:
http://kytary.cz/cort-g210-2t/HN103250/ (nebo černé
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
OT zmizen do Popelnice. Levné domácí hraní řešte v patřičných threadech v sekci aparatur.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak tu SZR 520 mi někdo vyfoukl před nosem
a jelikož jsem dával včera zpravovat auto tak se nákup kytary odkládá o měsíc. Jen pro to kombo Crate FW15R si jedu ve středu. To bude náročný měsíc, doma kombo a nemít nic co bych na něj napojil.
Můžu zapůjčit ABX strata SSS, pokud by sis pro něho sjel ve čtvrtek na Pernou
(dřív ho tam z OV nedostanu)
Kdyžtak po SZ.
Kdyžtak po SZ.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
El. kytara pro začátečníka + ozvučení.
Dobrý, vskutku luxusní den přeji,
Chtěl bych si pořídit el. kytaru. Mám vyhlídlou jednu lepší použitou. Jedná se nejspíš o Cort x-11. Majitel nepíše jaký model to je, ale Cort x-11 má jako jediný superstrat cort žíhovaný lak (nebo jak bych to popsal...). Kytara stojí 4 900,- a má odehrané 3 koncerty. Jsou na ní 2 humbuckery a jeden single- coil snímač uprostřed. Má to 5ti polohový přepínač. Majitel jí prodává z důvodů nevyužití. Kapelník si koupil o třídu vyšší a nepotřebuje náhradní, kdyby mu praskla struna. Má zámečky a k tomu vibra páku. Ke kytaře je popruh a látkový futrál (není to kufr). Struny na ní jsou nové, ale rok staré (takže vyměnit?). K tomu nevím co za combo, nebo menší kabinet (reprobox) a mini hlava. Docela se mi zalíbil Roland Cube 20w za 5 300,- na kytarách.cz. Ale když jsem se tam ještě koukal tak jsem narazil na reprobox Orange PPC 108 - 8" 20w reproduktor za 2k (litry). a k tomu za 3 200,- Orange Micro terror hlavu. Amp má 20w a je to pololampa. Z YouTube videí se mi víc líbí ten Orange komplet za stejný prachy jako tranzistorové kombíčko cube 20. To zase má víc efektů a nastavení (zase nevím jak bych to odborně řekl). Zvuk mi teda u něj přijde přece jen horší. Má zase 2ch takže můžu pedálem měnit gainově zdrsněnej a čistej zvuk. To u orange nemůžu? Je to single chanel. Co na to říkáte Vy? Ten Orange micro terror prý utáhne Marshalla 4x12" cab. Můžu do toho zapojit efektové krabičky? Bude to fachat?
Myslíte, že ta kytara je dobrá? Jo a rád bych asi superstrat, protože to má relativně dobrý čistý zvuk (ne tolik jako třeba telecaster a stratocaster). Ale když bych si měl vybírat oblíbený žánr tak to bude asi něco tvrdšího. Také nepohrdnu třeba hendrixem (ale to si myslím single coil snímač zvládne)
.
Ještě bych se chtěl zeptat... Můj děda (bydlí pod náma (máme dvoupatrový dům)) má doma klávesové kombo Behringer Ultratone K1800FX 180W. Mohl bych ho použít pro kytaru (dočasně?) zatím jen na čistý zvuk (gain to samosřejmě nemá). Pak mi děda přenechal Tesla Studiosolo 132 100W tranzistorový zesilovač. Také by šel použít? A pak ještě Delicia Music 150S -150W reprobox. Řekl bych, že z tohohle všeho asi bude nejlepší ten Behringer, že?
Předem díky za odpověd/i.
Chtěl bych si pořídit el. kytaru. Mám vyhlídlou jednu lepší použitou. Jedná se nejspíš o Cort x-11. Majitel nepíše jaký model to je, ale Cort x-11 má jako jediný superstrat cort žíhovaný lak (nebo jak bych to popsal...). Kytara stojí 4 900,- a má odehrané 3 koncerty. Jsou na ní 2 humbuckery a jeden single- coil snímač uprostřed. Má to 5ti polohový přepínač. Majitel jí prodává z důvodů nevyužití. Kapelník si koupil o třídu vyšší a nepotřebuje náhradní, kdyby mu praskla struna. Má zámečky a k tomu vibra páku. Ke kytaře je popruh a látkový futrál (není to kufr). Struny na ní jsou nové, ale rok staré (takže vyměnit?). K tomu nevím co za combo, nebo menší kabinet (reprobox) a mini hlava. Docela se mi zalíbil Roland Cube 20w za 5 300,- na kytarách.cz. Ale když jsem se tam ještě koukal tak jsem narazil na reprobox Orange PPC 108 - 8" 20w reproduktor za 2k (litry). a k tomu za 3 200,- Orange Micro terror hlavu. Amp má 20w a je to pololampa. Z YouTube videí se mi víc líbí ten Orange komplet za stejný prachy jako tranzistorové kombíčko cube 20. To zase má víc efektů a nastavení (zase nevím jak bych to odborně řekl). Zvuk mi teda u něj přijde přece jen horší. Má zase 2ch takže můžu pedálem měnit gainově zdrsněnej a čistej zvuk. To u orange nemůžu? Je to single chanel. Co na to říkáte Vy? Ten Orange micro terror prý utáhne Marshalla 4x12" cab. Můžu do toho zapojit efektové krabičky? Bude to fachat?
Myslíte, že ta kytara je dobrá? Jo a rád bych asi superstrat, protože to má relativně dobrý čistý zvuk (ne tolik jako třeba telecaster a stratocaster). Ale když bych si měl vybírat oblíbený žánr tak to bude asi něco tvrdšího. Také nepohrdnu třeba hendrixem (ale to si myslím single coil snímač zvládne)
Ještě bych se chtěl zeptat... Můj děda (bydlí pod náma (máme dvoupatrový dům)) má doma klávesové kombo Behringer Ultratone K1800FX 180W. Mohl bych ho použít pro kytaru (dočasně?) zatím jen na čistý zvuk (gain to samosřejmě nemá). Pak mi děda přenechal Tesla Studiosolo 132 100W tranzistorový zesilovač. Také by šel použít? A pak ještě Delicia Music 150S -150W reprobox. Řekl bych, že z tohohle všeho asi bude nejlepší ten Behringer, že?
Předem díky za odpověd/i.
Hudbou za mír. Mírem za hudbu.
Re: El. kytara pro začátečníka + ozvučení.
Kytary od Cortu byvaji do zacatku vetsinou dobra volba, ale ja osobne bych se do zacatku vyhnul kytare s FloydRosem (dvouzvratnym tremolem).
Roland Cube je fajn volba nejen na cviceni doma vzhledem k tomu co vsecho umi. Docilis opravdu ruznych zvuku a diky tomu si najit ten "svuj" zvuk.
Superstraty at uz HSH nebo HSS jsou univerzalni kytary.
K posledni otazce, nerad bych se pletl, ale nic z toho tusim nema predzesilovac vhodny pro elektricke kytary.
Roland Cube je fajn volba nejen na cviceni doma vzhledem k tomu co vsecho umi. Docilis opravdu ruznych zvuku a diky tomu si najit ten "svuj" zvuk.
Superstraty at uz HSH nebo HSS jsou univerzalni kytary.
K posledni otazce, nerad bych se pletl, ale nic z toho tusim nema predzesilovac vhodny pro elektricke kytary.
Proč bych se měl vyhnout dvouzvratnemu tremolu? A ten Orange PPC 108 s Micro terror pololampou? Přijde mi, že to má o dost lepší zvuk, jak tranzistorovej cube. Vím, že ty komba a ty věci co máme doma nejsou dělané na kytaru, ale šlo by to použít?
Tak vzhledem k tomu, že Hendrix hrál především na strata se single coily, tak si myslím, že by to opravdu mohl zvládnout:-)Trejvis píše:Také nepohrdnu třeba hendrixem, ale to si myslím single coil snímač zvládne.![]()
No doporucuju si o floydu neco precist zajimava je treba tahle diskuze viewtopic.php?f=17&t=2190&start=0&view=viewpoll
Ten micro terror je podle me do zacatku zbytecny, radsi bych se podival treba po bazaru na Roland Cube, nebo Mustang I od Fenderu k temhle kombum tu najdes na foru dost diskuzi.
Celkove asi doporucim vice hledat v tematech co tu uz jsou
Ten micro terror je podle me do zacatku zbytecny, radsi bych se podival treba po bazaru na Roland Cube, nebo Mustang I od Fenderu k temhle kombum tu najdes na foru dost diskuzi.
Celkove asi doporucim vice hledat v tematech co tu uz jsou
No na začátečníka je pololampa vyšší lvl, ale zase ten Orange komplet amp a reprobox stojí stejně, jako cube (samosřejmě nový) Akorád, že ten micro terror co jsem se díval na youtube a na recenze je schopný "docela" obstojně konkurovat třeba dark terroru, který stojí 10 000 je tím pádem 3,125 X dražší. Samosřejmě i jiným hlavám a je dokonce v čistotě zvuku lepší, jak nejlepší tranzistorový randall za 7 000 (teda alespoň podle mého subjektivního názoru). Samosřejmě má randall více kanálů a více nastavení, ale mě jde spíš o čistotu tónu a ne zas tolik o efekty atd. popř. si můžu dokoupit krabičky, které potřebujuRadon píše:
Ten micro terror je podle me do zacatku zbytecny.
Můžeš, líp to asi bude znít na ten singl, případně mezipolohy.Trejvis píše:... má doma klávesové kombo Behringer Ultratone K1800FX 180W. Mohl bych ho použít pro kytaru (dočasně?) zatím jen na čistý zvuk (gain to samosřejmě nemá).
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Behringer použít můžeš. Šmankote cokoliv, hlavně hraj! Aj na Teslu sa hrálo:-). Na magnetofon Sonet B3 se hrálo (nahrávání+pauza), na rádio...
- Štábní Generál
- Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco
Kde je tady "LAJK BUTÓN"jenyceg píše:Behringer použít můžeš. Šmankote cokoliv, hlavně hraj! Aj na Teslu sa hrálo:-). Na magnetofon Sonet B3 se hrálo (nahrávání+pauza), na rádio...
cvičit se dá i na televizi

Sice začátečník nejsem, ale v tomto segmentu ano... neměl byste někdo nějaký tip na levného BÍLÉHO stratocastera?
Ano, ta BÍLÁ je hlavní požadavek 15-leté holky. Můj nepodstatný doplňkový požadavek je, aby na to pádlo šlo hrát a bylo seřiditelné. Koukal jsem v obchodu na nejlevnější Squiery a až mě překvapilo, jaký jsou strašný sh*t, fakt hnus, už jen ty nezačištěné ostré pražce mě znechutily. Nevíte o něčem, co je levně k mání od jiných značek i neznaček, zkoušel jste někdo něco rozumného poměrem cena/kvalita?
Kdybyste na něco rozumného narazili, hoďte mi sem link, prosím, nebo příp. i rovnou mně do SZ. Díky.
(bazar samozřejmě budu sledovat)
Kdybyste na něco rozumného narazili, hoďte mi sem link, prosím, nebo příp. i rovnou mně do SZ. Díky.
(bazar samozřejmě budu sledovat)
| Cruel YT | Cruel sptf
Zkus značku Jay Turser - mají v kytarách cézet...
Kouknul bych se ještě po kytarách Vintage, Fokus a Bach.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Požadavek na bílou barvu značně omezuje možnost vyzkoušet si v obchodě kytaru, která tento požadavek splňuje. A že v této cenové relaci na osobním vyzkoušení skutečně záleží asi nemusím zdůrazňovat. Značku až tak řešit netřeba.
PS: Dost mě zarazilo označení Squiera za sh*t. V tom případě IMHO nečekej od jiných značek víc. Nebo, že by se za těch pár let, co mám standard strata od Squieru tak zhoršili?
PS: Dost mě zarazilo označení Squiera za sh*t. V tom případě IMHO nečekej od jiných značek víc. Nebo, že by se za těch pár let, co mám standard strata od Squieru tak zhoršili?