Kombo na doma
Pravidla fóra
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kombo na doma
Nó ještěnež s tím poběžíš na opravnu.. Je zapojený kabel z konce do repráků?
všechno bylo v pohodě, ale kombo nehrálo.. dnes jsem s ním byl v prodejně, všichni byli v pohodě, vyměnili za nový a je to o.k..
chyba byla, že jsem kombo zkoušel v prodejně, ale domů si vzal nerozbalený kus ze skladu.. tak jsem dneska, než jsem si vzal do druhý, nejdřív v krámě kombo odzkoušel
poučení pro příště 
-
Lacodekany
Tak po chvilce užívání musim říct, že je celkem naprd a vyplatí se přišetřit na něco pořádnýho. Zkreslenej kanál zní hrozně, čistej je úplně obyčejnej a crunch je takovej nic moc, je tam slyšet trochu toho hnusáka zkreslenýho a je to takový zvláštní. Doporučil bych tyto levné řady VHT nebrat.
Re: Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)
Ahoj,
potřeboval bych poradit s výběrem komba na převážně domácí hrání. Mám Line 6 Spider III 15 W, ale už delší dobu mě štve příliš "chemický" zvuk. Spidery jsou tím vyhlášené... a proto uvažuji o novém aparátu. Hraju převážně styl bez velkého zkreslení a líbil by se mi zvuk jaký měli Beatles (zvuk šedesátých let
), ale nechci do aparátu investovat víc než 5 tis. Klidně bych šel i do bazarového. Vím, že Beatles používali lampové zesilovače, ale ty jsou převážně v jiné cenové kategorii....Prosím o rady, který aparát byste mi doporučili:-D Díky!
potřeboval bych poradit s výběrem komba na převážně domácí hrání. Mám Line 6 Spider III 15 W, ale už delší dobu mě štve příliš "chemický" zvuk. Spidery jsou tím vyhlášené... a proto uvažuji o novém aparátu. Hraju převážně styl bez velkého zkreslení a líbil by se mi zvuk jaký měli Beatles (zvuk šedesátých let
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 8.01.2014 8:33, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do vhodnějšího tématu.
Důvod: Přesunuto do vhodnějšího tématu.
No, možná v začátcích. Na přelomu 60.-70. let už hráli na tranzistorové zesilovače Vox ... Ale myslím, že neuděláš až tak velkou chybu s nějakým modelingovým kombem Vox s technologií Valve Reactor, případně s některým Rolandem ze série Cube, nebo Fenderem ze série Mustang.Diamant píše:Ahoj,
Vím, že Beatles používali lampové zesilovače, ale ty jsou převážně v jiné cenové kategorii....
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Do 5 tisíc (navíc když se nebráníš bazaru) se dají vybrat dobrá komba na doma (jak lampová, tak tranzistorová a modelingová).
Pokud ti jde primárně o lampu, můžeš hledat odpovědi přímo v tomto vlákně komba-zesilovace-reproboxy/kombo-na-dom ... 21963.html.
Pokud ti jde primárně o lampu, můžeš hledat odpovědi přímo v tomto vlákně komba-zesilovace-reproboxy/kombo-na-dom ... 21963.html.
Diamant: taky si myslím, že by ti (vzhledem k tomu, co hledáš za zvuk) mohl sedět Vox, ať už DA5/10/20 nebo AD s lampou v předzesáku. Zmiňovaný Mustang od Fenderu taky není pro tvoje potřeby k zahození. U Cube už si tak jistý nejsem, na něm se mi líbí clean a higain, to mezi tím moc ne.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Tak pokud jde o málo zkreslené zvuky, tak si myslím, že není problém sehnat nějakou nízkovýkonovou lampu. Vox AC4, Blackheart BH5 nebo BH1 (super sleva btw.http://www.houdek.cz/kytary/komba-zesil ... prodej.htm ) nebo i VHT special. Dneska je těm malých lamp plno a hrají rozhodně líp, než ty zmiňované digitály, do pěti tisíc se vlezou vklidu.
Díky za návrhy:-)
díval jsem se na nějaké ty Voxy, ten DA10 se mi docela líbí, ale díval jsem se na různé recenze a moc to zase nevychvalují...máte zkušenosti i jinou řadou vox aparátů..klidně i třeba pár let starou, ale stále podařenou?
Ty Mustangy hrajou docela pěkně, ale imho mají příliš efektů (já vím, je to modeling a k tomu to prostě patří:-D), upřímně na tom svém Spiderovi jsem za těch pár let většinu hejblat nevyužil:-)
S lampovými komby nemám zkušenost...jak je to s poruchovostí a jak často je potřeba lampy měnit atd.? Vzhledem k tomu, že spíše bych koupil kombo z bazaru, tak mám strach, jestli je lampové ta nejlepší volba...
A jak by na mých požadavcích obstály Marshally? Díky všem za rady:-)
díval jsem se na nějaké ty Voxy, ten DA10 se mi docela líbí, ale díval jsem se na různé recenze a moc to zase nevychvalují...máte zkušenosti i jinou řadou vox aparátů..klidně i třeba pár let starou, ale stále podařenou?
Ty Mustangy hrajou docela pěkně, ale imho mají příliš efektů (já vím, je to modeling a k tomu to prostě patří:-D), upřímně na tom svém Spiderovi jsem za těch pár let většinu hejblat nevyužil:-)
S lampovými komby nemám zkušenost...jak je to s poruchovostí a jak často je potřeba lampy měnit atd.? Vzhledem k tomu, že spíše bych koupil kombo z bazaru, tak mám strach, jestli je lampové ta nejlepší volba...
A jak by na mých požadavcích obstály Marshally? Díky všem za rady:-)
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Co se týče lampových aparátů - poruchovost je řek bych stejná jako u každého jiného aparátu, stejně tak můžeš natrefit na blbý kus i u tranzistoru
Životnost lamp - toho že bys musel každých půl roku kupovat nové se neboj, ono to neni až tak horký, zvlášť u těch domácích aparátů, vydrží klidně pár let
Marshally? no nevím kterého lampového koupíš do 5t
Životnost lamp - toho že bys musel každých půl roku kupovat nové se neboj, ono to neni až tak horký, zvlášť u těch domácích aparátů, vydrží klidně pár let
Marshally? no nevím kterého lampového koupíš do 5t
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jestli používali nějaké tranzistorové aparáty na přelomu 60.-70. let, ale hlavně toho v té době už opravdu moc nenahráli. A když už, tak na Fendery Blackface a ty určitě tranzistorové nebyly. http://www.dailymotion.com/video/xtrooe ... sion_musicFořt píše:No, možná v začátcích. Na přelomu 60.-70. let už hráli na tranzistorové zesilovače Vox ... Ale myslím, že neuděláš až tak velkou chybu s nějakým modelingovým kombem Vox s technologií Valve Reactor, případně s některým Rolandem ze série Cube, nebo Fenderem ze série Mustang.Diamant píše:Ahoj,
Vím, že Beatles používali lampové zesilovače, ale ty jsou převážně v jiné cenové kategorii....
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Za to bych se přimluvil, přesně tyto aparáty jsem chtěl doporučit, možná bych jako alternativu přidal ještě Laney CUB.Latam píše:Tak pokud jde o málo zkreslené zvuky, tak si myslím, že není problém sehnat nějakou nízkovýkonovou lampu. Vox AC4, Blackheart BH5 nebo BH1 (super sleva btw.http://www.houdek.cz/kytary/komba-zesil ... prodej.htm ) nebo i VHT special. Dneska je těm malých lamp plno a hrají rozhodně líp, než ty zmiňované digitály, do pěti tisíc se vlezou vklidu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Prosím, přestaňme tady rozebírat, jakou aparaturu používali Beatles....Je jisté že Beatles normálně vystupovali jen do roku 1966...pak už jen Rooftop....a do roku 1966 právě spíš používali lampy Vox AC-30, 100, Vox T-60, Super Beatle atd atd...ale používali i např. Fender Showman, Fender Blackface Deluxe apod.mmjuz píše:Nevím, jestli používali nějaké tranzistorové aparáty na přelomu 60.-70. let, ale hlavně toho v té době už opravdu moc nenahráli. A když už, tak na Fendery Blackface a ty určitě tranzistorové nebyly. http://www.dailymotion.com/video/xtrooe ... sion_musicFořt píše:No, možná v začátcích. Na přelomu 60.-70. let už hráli na tranzistorové zesilovače Vox ... Ale myslím, že neuděláš až tak velkou chybu s nějakým modelingovým kombem Vox s technologií Valve Reactor, případně s některým Rolandem ze série Cube, nebo Fenderem ze série Mustang.Diamant píše:Ahoj,
Ale moje otázka spíš zněla, kterým z novodobých komb se člověk může přiblížit zvuku jako měli Beatles v letech 1963-1965. Zároveň ale netoužím po nějakém modelingu, který bude mít k tomu ještě 20 zvuků dalších aparátů v sobě
Díky, Nero, za doporučení....ten Laney CUB se mi docela zamlouvá, hlavně model Laney CUB -12R, ale mírně mě zaráží cena viz. http://kytary.muziker.cz/kytarova-komba ... ey-CUB-12RNero píše:Za to bych se přimluvil, přesně tyto aparáty jsem chtěl doporučit, možná bych jako alternativu přidal ještě Laney CUB.Latam píše:Tak pokud jde o málo zkreslené zvuky, tak si myslím, že není problém sehnat nějakou nízkovýkonovou lampu. Vox AC4, Blackheart BH5 nebo BH1 (super sleva btw.http://www.houdek.cz/kytary/komba-zesil ... prodej.htm ) nebo i VHT special. Dneska je těm malých lamp plno a hrají rozhodně líp, než ty zmiňované digitály, do pěti tisíc se vlezou vklidu.
Naposledy upravil(a) Bejk dne 8.01.2014 20:22, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Opraven odkaz na funkční.
Důvod: Opraven odkaz na funkční.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Sleduj bazar, tyhle aparáty se tam poměrně točí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
V muzikeru jsou totiž pěkný k**** tady ho mají za 6,5K http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id=6388
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Orange Rocker 30 head
A v kytary.cz taky tak - http://kytary.cz/laney-cub12r/HN112718/
To je fakt, ty ceny se dost liší... jestli, tak já bych stejně radši šel do bazarového....dneska je kombo zboží stejné jako ostatní...jeho cena padá velmi rychle a nejvíce právě při koupi nového....dneska člověk takovou věc koupí a zítra si už může strhnout s ceny pár stovek...Ladas66 píše:V muzikeru jsou totiž pěkný k**** tady ho mají za 6,5K http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id=6388
Má někdo osobní zkušenosti s tím Laneyem CUB?
Měl jsem Cuba osmičku z druhé ruky, malá příjemná celolampa. Ale krátce po tom co jsem ho prodal mu začal odcházet volume pot (po cca 4 letech..).
Sorry za špatné vyjádření se a ten posun cca 3 let, nejsem žádný znalec Beatles. Ale Vox T-60 a Super Beatle nejsou lampové, ale tranzistorové zesilovače. Ale samozřejmě fakt je ten, že takhle hrající tranzistorový zesilovač dnes asi za rozumnou cenu neseženeš.Diamant píše:Prosím, přestaňme tady rozebírat, jakou aparaturu používali Beatles....Je jisté že Beatles normálně vystupovali jen do roku 1966...pak už jen Rooftop....a do roku 1966 právě spíš používali lampy Vox AC-30, 100, Vox T-60, Super Beatle atd atd...ale používali i např. Fender Showman, Fender Blackface Deluxe apod.
Ale moje otázka spíš zněla, kterým z novodobých komb se člověk může přiblížit zvuku jako měli Beatles v letech 1963-1965. Zároveň ale netoužím po nějakém modelingu, který bude mít k tomu ještě 20 zvuků dalších aparátů v sobě