Kombo na doma

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Kombo na doma

Příspěvek od McKozias »

Nó ještěnež s tím poběžíš na opravnu.. Je zapojený kabel z konce do repráků?
švehle

Příspěvek od švehle »

všechno bylo v pohodě, ale kombo nehrálo.. dnes jsem s ním byl v prodejně, všichni byli v pohodě, vyměnili za nový a je to o.k.. :) chyba byla, že jsem kombo zkoušel v prodejně, ale domů si vzal nerozbalený kus ze skladu.. tak jsem dneska, než jsem si vzal do druhý, nejdřív v krámě kombo odzkoušel :) poučení pro příště :-)
Lacodekany

Příspěvek od Lacodekany »

Tak po chvilce užívání musim říct, že je celkem naprd a vyplatí se přišetřit na něco pořádnýho. Zkreslenej kanál zní hrozně, čistej je úplně obyčejnej a crunch je takovej nic moc, je tam slyšet trochu toho hnusáka zkreslenýho a je to takový zvláštní. Doporučil bych tyto levné řady VHT nebrat.
Diamant

Re: Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)

Příspěvek od Diamant »

Ahoj,
potřeboval bych poradit s výběrem komba na převážně domácí hrání. Mám Line 6 Spider III 15 W, ale už delší dobu mě štve příliš "chemický" zvuk. Spidery jsou tím vyhlášené... a proto uvažuji o novém aparátu. Hraju převážně styl bez velkého zkreslení a líbil by se mi zvuk jaký měli Beatles (zvuk šedesátých let :D ), ale nechci do aparátu investovat víc než 5 tis. Klidně bych šel i do bazarového. Vím, že Beatles používali lampové zesilovače, ale ty jsou převážně v jiné cenové kategorii....Prosím o rady, který aparát byste mi doporučili:-D Díky!
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 8.01.2014 8:33, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do vhodnějšího tématu.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Diamant píše:Ahoj,
Vím, že Beatles používali lampové zesilovače, ale ty jsou převážně v jiné cenové kategorii....
No, možná v začátcích. Na přelomu 60.-70. let už hráli na tranzistorové zesilovače Vox ... Ale myslím, že neuděláš až tak velkou chybu s nějakým modelingovým kombem Vox s technologií Valve Reactor, případně s některým Rolandem ze série Cube, nebo Fenderem ze série Mustang.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Do 5 tisíc (navíc když se nebráníš bazaru) se dají vybrat dobrá komba na doma (jak lampová, tak tranzistorová a modelingová).
Pokud ti jde primárně o lampu, můžeš hledat odpovědi přímo v tomto vlákně komba-zesilovace-reproboxy/kombo-na-dom ... 21963.html.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Diamant: taky si myslím, že by ti (vzhledem k tomu, co hledáš za zvuk) mohl sedět Vox, ať už DA5/10/20 nebo AD s lampou v předzesáku. Zmiňovaný Mustang od Fenderu taky není pro tvoje potřeby k zahození. U Cube už si tak jistý nejsem, na něm se mi líbí clean a higain, to mezi tím moc ne.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Tak pokud jde o málo zkreslené zvuky, tak si myslím, že není problém sehnat nějakou nízkovýkonovou lampu. Vox AC4, Blackheart BH5 nebo BH1 (super sleva btw.http://www.houdek.cz/kytary/komba-zesil ... prodej.htm ) nebo i VHT special. Dneska je těm malých lamp plno a hrají rozhodně líp, než ty zmiňované digitály, do pěti tisíc se vlezou vklidu.
Diamant

Příspěvek od Diamant »

Díky za návrhy:-)
díval jsem se na nějaké ty Voxy, ten DA10 se mi docela líbí, ale díval jsem se na různé recenze a moc to zase nevychvalují...máte zkušenosti i jinou řadou vox aparátů..klidně i třeba pár let starou, ale stále podařenou?
Ty Mustangy hrajou docela pěkně, ale imho mají příliš efektů (já vím, je to modeling a k tomu to prostě patří:-D), upřímně na tom svém Spiderovi jsem za těch pár let většinu hejblat nevyužil:-)
S lampovými komby nemám zkušenost...jak je to s poruchovostí a jak často je potřeba lampy měnit atd.? Vzhledem k tomu, že spíše bych koupil kombo z bazaru, tak mám strach, jestli je lampové ta nejlepší volba...
A jak by na mých požadavcích obstály Marshally? Díky všem za rady:-)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Co se týče lampových aparátů - poruchovost je řek bych stejná jako u každého jiného aparátu, stejně tak můžeš natrefit na blbý kus i u tranzistoru
Životnost lamp - toho že bys musel každých půl roku kupovat nové se neboj, ono to neni až tak horký, zvlášť u těch domácích aparátů, vydrží klidně pár let
Marshally? no nevím kterého lampového koupíš do 5t :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Fořt píše:
Vím, že Beatles používali lampové zesilovače, ale ty jsou převážně v jiné cenové kategorii....
No, možná v začátcích. Na přelomu 60.-70. let už hráli na tranzistorové zesilovače Vox ... Ale myslím, že neuděláš až tak velkou chybu s nějakým modelingovým kombem Vox s technologií Valve Reactor, případně s některým Rolandem ze série Cube, nebo Fenderem ze série Mustang.
Nevím, jestli používali nějaké tranzistorové aparáty na přelomu 60.-70. let, ale hlavně toho v té době už opravdu moc nenahráli. A když už, tak na Fendery Blackface a ty určitě tranzistorové nebyly. http://www.dailymotion.com/video/xtrooe ... sion_music
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Latam píše:Tak pokud jde o málo zkreslené zvuky, tak si myslím, že není problém sehnat nějakou nízkovýkonovou lampu. Vox AC4, Blackheart BH5 nebo BH1 (super sleva btw.http://www.houdek.cz/kytary/komba-zesil ... prodej.htm ) nebo i VHT special. Dneska je těm malých lamp plno a hrají rozhodně líp, než ty zmiňované digitály, do pěti tisíc se vlezou vklidu.
Za to bych se přimluvil, přesně tyto aparáty jsem chtěl doporučit, možná bych jako alternativu přidal ještě Laney CUB.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Diamant

Příspěvek od Diamant »

mmjuz píše:
Fořt píše:
Nevím, jestli používali nějaké tranzistorové aparáty na přelomu 60.-70. let, ale hlavně toho v té době už opravdu moc nenahráli. A když už, tak na Fendery Blackface a ty určitě tranzistorové nebyly. http://www.dailymotion.com/video/xtrooe ... sion_music
Prosím, přestaňme tady rozebírat, jakou aparaturu používali Beatles....Je jisté že Beatles normálně vystupovali jen do roku 1966...pak už jen Rooftop....a do roku 1966 právě spíš používali lampy Vox AC-30, 100, Vox T-60, Super Beatle atd atd...ale používali i např. Fender Showman, Fender Blackface Deluxe apod.
Ale moje otázka spíš zněla, kterým z novodobých komb se člověk může přiblížit zvuku jako měli Beatles v letech 1963-1965. Zároveň ale netoužím po nějakém modelingu, který bude mít k tomu ještě 20 zvuků dalších aparátů v sobě :D
Diamant

Příspěvek od Diamant »

Nero píše:
Latam píše:Tak pokud jde o málo zkreslené zvuky, tak si myslím, že není problém sehnat nějakou nízkovýkonovou lampu. Vox AC4, Blackheart BH5 nebo BH1 (super sleva btw.http://www.houdek.cz/kytary/komba-zesil ... prodej.htm ) nebo i VHT special. Dneska je těm malých lamp plno a hrají rozhodně líp, než ty zmiňované digitály, do pěti tisíc se vlezou vklidu.
Za to bych se přimluvil, přesně tyto aparáty jsem chtěl doporučit, možná bych jako alternativu přidal ještě Laney CUB.
Díky, Nero, za doporučení....ten Laney CUB se mi docela zamlouvá, hlavně model Laney CUB -12R, ale mírně mě zaráží cena viz. http://kytary.muziker.cz/kytarova-komba ... ey-CUB-12R
Naposledy upravil(a) Bejk dne 8.01.2014 20:22, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Opraven odkaz na funkční.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Sleduj bazar, tyhle aparáty se tam poměrně točí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

V muzikeru jsou totiž pěkný k**** tady ho mají za 6,5K http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id=6388
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Diamant

Příspěvek od Diamant »

Ladas66 píše:V muzikeru jsou totiž pěkný k**** tady ho mají za 6,5K http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id=6388
To je fakt, ty ceny se dost liší... jestli, tak já bych stejně radši šel do bazarového....dneska je kombo zboží stejné jako ostatní...jeho cena padá velmi rychle a nejvíce právě při koupi nového....dneska člověk takovou věc koupí a zítra si už může strhnout s ceny pár stovek... :(
Má někdo osobní zkušenosti s tím Laneyem CUB?
José

Příspěvek od José »

Měl jsem Cuba osmičku z druhé ruky, malá příjemná celolampa. Ale krátce po tom co jsem ho prodal mu začal odcházet volume pot (po cca 4 letech..).
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Diamant píše:Prosím, přestaňme tady rozebírat, jakou aparaturu používali Beatles....Je jisté že Beatles normálně vystupovali jen do roku 1966...pak už jen Rooftop....a do roku 1966 právě spíš používali lampy Vox AC-30, 100, Vox T-60, Super Beatle atd atd...ale používali i např. Fender Showman, Fender Blackface Deluxe apod.
Ale moje otázka spíš zněla, kterým z novodobých komb se člověk může přiblížit zvuku jako měli Beatles v letech 1963-1965. Zároveň ale netoužím po nějakém modelingu, který bude mít k tomu ještě 20 zvuků dalších aparátů v sobě :D
Sorry za špatné vyjádření se a ten posun cca 3 let, nejsem žádný znalec Beatles. Ale Vox T-60 a Super Beatle nejsou lampové, ale tranzistorové zesilovače. Ale samozřejmě fakt je ten, že takhle hrající tranzistorový zesilovač dnes asi za rozumnou cenu neseženeš.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“