Můžu hrát na el. kytaru v dešti?
Pravidla fóra
- jeleniste
Re: Můžu hrát na el. kytaru v dešti?
Tak ještě jsem neviděl teda aparát s outdorovou zástrčkou a to nemluvim o adptérech k efektum apod. To všechno napíchaný v prapodivnym chumlu rozdvojek a prodlužek. Mezi tim dráty vod PA, vod světel, kovová konstrukce podia a mokro. Šlápneš do louže...
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Honzo, ty si fakt myslíš, že jsou to přístroje do vlhkého nebo mokrého prostředí?martina72 píše: Takže zmoklý Marshall nebrat?
Ty je nesmíš používat ani v BLÍZKOSTI tohoto prostředí. Přečti si pořádně návod k jakémukoliv aparátu - http://kytary.cz/resources/p/r/50822551.pdf
S el. sekačkou taky sekáš trávu za deště?
Hele, chrániče, ochrany, filtry, jističe, bleskojistky, ...jsou hezké věci, ale když ti naprší do baráku, tak možná tak stihneš zavolat hasiče.
Nepodceňovat to, ale hlavně to taky nepřeceňovat. Kulatý razítko od revizáka mělo plno lidí a pak se nestačili divit. Najdi si videa, co udělá blesk, když se mu do cesty postaví ochrana proti přepětí (blesku). Vybuchne to jak granát a rozprskne to tekutý hořící kov a plasty.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ochrana proti přepětí totiž není ochrana proti blesku
. Tou se počítá až komplexní vybavení objektu jímači, správným uzemněním, jiskřišti, svodiči bleskových proudů, svodiči přepětí... Teprve pak je šance, že se nic nechtěného nestane
.
Vždy mě pobaví, jak tu na fóru nováček položí dotaz, všichni se tu mohou zbláznit vymýšlením odpovědí, všemožných hypotéz, rozvíjením a upřesňováním původního dotazu, a tazatel se tu už stejně neobjeví, aby dotaz upřesnil
.
Má přímá odpověď na původní otázku "Je možné hrát na kytaru v dešti?": ANO.
Dovětek 1: Všechny houby jsou jedlé.
Dovětek 2: Některé jen jednou.
Vždy mě pobaví, jak tu na fóru nováček položí dotaz, všichni se tu mohou zbláznit vymýšlením odpovědí, všemožných hypotéz, rozvíjením a upřesňováním původního dotazu, a tazatel se tu už stejně neobjeví, aby dotaz upřesnil
Má přímá odpověď na původní otázku "Je možné hrát na kytaru v dešti?": ANO.
Dovětek 1: Všechny houby jsou jedlé.
Dovětek 2: Některé jen jednou.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Ono staci nektere danykovy pokusy, kdy pousti do ruznych soucastek razy z baterie obrovskych kondenzatoru pres ruzny MOTy a podobne. To se rozprskavaj sice mensi soucastky, ale uz taky nikdy neprijdes, co to byloNajdi si videa, co udělá blesk, když se mu do cesty postaví ochrana proti přepětí (blesku). Vybuchne to jak granát a rozprskne to tekutý hořící kov a plasty.
Hodně budem někde...
Hendrek: Napsal jsem to špatně. Svodič přepětí slouží ke svedení naindukovaného proudu z přímého nebo nepřímého blesku.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Milane, já to pochopil
.
Letos jsem byl na exkurzi v Rajchu ve firmě Dehn+Söhne. Ve VN kobce jsme si demonstrovali, co se stane s různými zařízeními po průchodu zkušební bleskové proudové vlny 10/350μs z impulsního generátoru při napětí cca 100kV (hodnotu náboje už si bohužel nepamatuji).
Pěkná podívaná - při správném použití všech potřebných stupňů ochran chráněné zařízení přežilo bez úhony. Ale já se vás zeptám pánové, kdopak z vás to má? (myslím všechny stupně)
V opačném případě to skutečně lítalo jak po výbuchu granátu
.
Letos jsem byl na exkurzi v Rajchu ve firmě Dehn+Söhne. Ve VN kobce jsme si demonstrovali, co se stane s různými zařízeními po průchodu zkušební bleskové proudové vlny 10/350μs z impulsního generátoru při napětí cca 100kV (hodnotu náboje už si bohužel nepamatuji).
Pěkná podívaná - při správném použití všech potřebných stupňů ochran chráněné zařízení přežilo bez úhony. Ale já se vás zeptám pánové, kdopak z vás to má? (myslím všechny stupně)
V opačném případě to skutečně lítalo jak po výbuchu granátu
Nějak ti to nevychází.SUK 8.1.2014 píše:Prijde treba zitraNe kazdej u toho sedi od rana do vecera
Mám svrbění, že tohle vlákno je něco podobného jako to o mozolech z hraní na kytaru a používání iPodu.Registrován:6.01.2014 20:31
Poslední návštěva:6.01.2014 20:34
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
S tím rozdílem, že tam se tazatel periodicky objevoval a lezly mu perly z klávesátoru jak z ústřic 
Pre hranie vo vani treba založiť novú tému?
Kurzweil PC3LE6 V2, Roland Fantom X6
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Myslim, ze neni treba. Ani pro bazen neni potreba zakladat dalsi. Inspiracni video:
Hodně budem někde...
Metla teď v Praze hrála na dešti.