FADER NA KORG TRITON TR 61
Pravidla fóra
FADER NA KORG TRITON TR 61
Dobrý den,
můžete mi někdo, prosím, poradit, kde bych mohl sehnat fader na KORG TRITON TR? Je od půlky dolů nefunkční a nutně bych ho potřeboval. Děkuji mooooc.
můžete mi někdo, prosím, poradit, kde bych mohl sehnat fader na KORG TRITON TR? Je od půlky dolů nefunkční a nutně bych ho potřeboval. Děkuji mooooc.
Re: FADER NA KORG TRITON TR 61
Pokud je funkční v horní polovině, tak asi nebude problém s faderem.. Nebo jsem možná nepochopil dotaz
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Když ho "táhnu" od spodu nahoru, tak je do půlky hluchý, pak v něm trochu zachrastí a začne zesilovat.
Toto asi bude záležitosť pre Korg servis
poškodený potenciometer treba vymeniť. A doma s trafopájkou si toto nespravíš. Hlavne ak je tam viacejvrstvý plošák, tak by som to doporučil nechať na ľudí, čo to vedia robiť.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jen doplním, že to tak být nemusí; tyhle věci bývají obvykle konektorovány; samozřejmě se často "sgrupují", takže ano - jsou pájené do desky, ale ta bývá pak připojena konektorem do hlavní desky. Jen jsem chtěl naznačit, že takhle "odizolované" ovladače (a třeba i pitch a modulační kolečko) mohou být na samostatné desce případně zamostatně "prokabelované".
Takže samodomo může připadat v úvahu, ale vše se odvíjí od vnitřní konstrukce (a samozřejmě i záruky apod.).
P.
Takže samodomo může připadat v úvahu, ale vše se odvíjí od vnitřní konstrukce (a samozřejmě i záruky apod.).
P.
Ok,to je mi vše jasné, jen ho nemůžu nějak sehnat. Mám technika, který by mi to vyměnil - ale kde vzít ten fader?
Tak nech pozrie do stroja, čo to je presne za typ, a podľa toho nech sa zoženie náhrada. Pochybujem, že to dakto bude vedieť, čo nevlastnil tento stroj. A aj u vlastníkov je to otázne - ja napríklad tiež neviem, aký presný typ volume faderu je v mojom Kurzweile ...
Na nete som našiel toto -
http://www.syntaur.com/korg_tr.html
Na nete som našiel toto -
http://www.syntaur.com/korg_tr.html
Možno by sa dal kúpiť štandardný presne tej veľkosti. Keďže je to určené na Volume, bude to dvojitý so spojeným bežcom a s logaritmickým priebehom. Ale hodnotu odporu netuším ... tipoval by som 50-100kOhm, ale neviem určite.
Kdysi jsme tahové potenciometry "opravovali" pomocí Kontoxu ve spreji, většinou za závadu mohl prach,
což nemusí být tento případ. Aby byla "oprava" úspěšná, závisí na konstrukci potenciometru.
což nemusí být tento případ. Aby byla "oprava" úspěšná, závisí na konstrukci potenciometru.
Obávam sa, že toto asi nepomôže. Kontox by vedel pomôcť pri praskajúcich potenciometroch, ale keď je fader do polovice dráhy mŕtvy, asi už bude zodratá odporová vrstva, a tam už tento roztok nepomôže.
No Kontox pomohl i v případě, že na povrchu odporu byla zkorodovaná nevodivá vrstva.
Však nech vyskúša, nič by tým nemal pokaziť. Len bacha, aby nezatiekol tam, kam nemá.
Dík, tak už to mám vyřízené. V Belu elektronics mi navrhli náhradu, tak to zkusím a uvidím
My kontox v závode fasujeme a ja ho používam ako "virtuálne platidlo" za protislužby. Na potenciometer mi ešte nikdy nepomohol, akurát tam vznikol ešte väčší sajrajt. Ak sa dá rozobrať, tak ho treba vizuálne skontrolovať a ak je v poriadku, tak novou gumou na papier "prebrúsiť" odporovú (é) plochy. A v takomto stroji radšej vymeniť, najlepšie za serioznejší typ s protiprachovým prevedením.
Kurzweil PC3LE6 V2, Roland Fantom X6
- Potok
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/potok01
- Kontaktovat uživatele:
Kontox do nástroje nedoporučuji. Mně se osvědčil technický líh. Ten očistí a vyschne do mrtě, kontox zanechá s****y.
Už ani Kontox není co býval.