Rozhodl jsem se že si postavím FS k Valvekingu.. na jednom foru jsem našel takový schéma : http://www.postmortem.wz.cz/extra/fsschema.gif .. je to prý předělanej soundking , ale paralelně zapojej u VK nefungoval jak měl, je prý třeba ho zapojit sériově.. já žídnej fs nemám, takže začínám od začítku a chtěl bych se zeptat..:
Jakou velikost odporů? Vždyť ale (třeba u toho schematu) musim přihlížet jestli to je seriově nebo paralelně ne?
Jaký ty ledky ? 2V?
mohlo by to tak nějak fungovat?
Já osobně bych to dělal podle 1. schématu, podle té úpravy... odpory se vypočají podle napětí, takže nejlíp vzít měřák a změřit to a vypočítat, např. podle tohoto: http://elektrolab.wz.cz/?elektronika=vy ... istoru_led, ale nechci kecat, možná je to jinak...
Díky za odpověď, ale furt to nějak nechápu Uz je 9V baterie ne? napětí a proud na diodě záleží na odporu ne? a já pořád nějak nevim jak velký odpory Změřit to nějak nemám jak, a ten výpočet mi moc nejde do hlavny Original a upraveny bude chtit každý jiný odpory ne ?
Zdravím, nechávám si u známého dělat footswitch, ale řekl mi, že se mu nikde nepodařilo sehnat mikrospínače, které se používají na každé druhé efektové krabičce nebo footswichi, dá se to někde u nás sehnat? Nakonec použil klasický spínač, kterým se rožíná světlo v pokoji
Zdar chtěl bych si přidělat na footswitch diody ... kanály jsou spínané přez relé tak ty diody budu napájet 9v baterkou ..ae nevim jestli by to mochlo fungovat.
666valec666 píše:No pokud vím tak v těch kablech je jen maly proud ne ?? a nedokazal by ozsvitit ty diody.
To schéma nedávám.
Naopak, pokud je něco přepínáno v aparátu relátky, je tam k dispozici dost proudu i napětí. Změř napětí na jacku pro footswitch v poloze vypnuto i zapnuto. Já tam třeba mám 24V, tak musím před LED dát rezistor ??cca 10k. Proud LEDkou je relativně malý, takže ona svítí, ale na sepnutí relé to nestačí. Když LED+rezistor zkratuju, poteče proud větší, a relé se sepne.
Naposledy upravil(a) kmensik dne 19.11.2013 17:29, celkem upraveno 1 x.
pokud je tam proud který sepne relé, tak téměř jistě i rozsvítí LED, nechá se udělat nějaké takové zapojení:
jen je třeba poladit tu hodnotu odporu aby to fungovalo jak má
Má někdo tušení, jestli je možné na Bugera footswitchi změnit funkci tlačítek pouhým přepájením drátků?
Čekal bych, že jeden z pěti drátů bude zem a zbytek tlačítka. Bohužel jsem přehodil dva dráty a footswitch přestal fungovat úplně.
Jde mi o to, že reverb se zapíná/vypíná společně s kanálem, zatímco smyčka je nezávislá a upřímně řečeno se mi dost často hodí moci vypnout delay společně s přechodem z čistého na zkreslený zvuk, takže bych rád prohodil reverb a FX loop, aby smyčka byla vedle Lead a dalo se na ně dupnout současně.
Díky.
Případné fotky, jak to tam vypadá dodám později
EDIT2: Po přehození zpátky footswitch běhá, takže mám podezření, že to je navrženo jako celistvý systém, nikoliv 4 samostatné a jakoukoliv úpravou to prostě přestane fungovat
Díky za link. Francouzsky neumím ani bonjour, nicméně po schroustání translatorem jsem došel k závěru, že je to docela komplikované a musel bych toho předělat fakt hodně, takže na to kašlu, protože to nechci zas překopávat úplně totálně.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Prosím o radu. Ve smyčce comba mám plastový booster Behringer, který používám jako solo jump. Abych nemusel tahat další 2 kabely dopředu, mám ho jen položený na combu, přiletoval jsem si kontakty z tlačítka Behringeru na cinch na efektu a připojuji tam jen kabel z Footswitche comba. Jedem spínač přepíná combo, druhé je tlačítko, které je po kabelu (4 vodiče) připojeno do toho Cinche, takže spíná booster na dálku. Jenže ten vodič je asi 2.5 m dlouhý, spínání je nespojehlivé, jednou ano, podruhé ne.
1.šlo by přidat nějaký "předzesilovač" , který by ten signál posílil, zároveň neodpálil Behringera?
2. existuje nějaké relátko, ideálně napájitelné těmi 9V z efektu, přidat ho do krabičky, abych spínal ten silový proud a vlastní sepnutí se dělo uvnitř?
Dík, omlouvám se za laickou terminologii.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Mrkni po schématu toho beheingera, dej odkaz,mrknem na to
Asi bych použil optočleny místo relé, uvidíme
Možná máš jen slabé vodiče v tom kabelu, můžeš zkusit provizorně použít něco kolem 1mm2?
Samostatné dvojice kroucené žíly
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Takhle: V současnosti používám jejich Superfuzz s břepnutím na boost. Ale zrovna kupuju EQ700 a chtěl bych to zamontovat do něj. Schema na bassverzi je zde, počítám, že v tom nebude zásadní rozdíl. https://www.freestompboxes.org/viewtopic.php?t=26302
Ten silnější kabel asi zkusit můžu, ale do zkušebny se dostanu až ve čtvrtek. Ale v reálu bych s tim kabelem asi nic víc nevymyslel. Jsem rád, že jsem vůbec doma našel tu 4 linku. Ano, je dost tenká, ale víc asi neseženu. Koukal jsem i po ehopech a tohle nikde v rozumné verzi nevidím. Taky aby to šlo přiletovat do 5-ti kolíku.