gibson sg standard 1977
Pravidla fóra
gibson sg standard 1977
čau všichni, nevíte někdo náhodou jaký kobylkový snímač byl v tomto modelu? nějaký prase tam namontovalo di marzio z umělý hmoty a já bych to chtěl vyměnit. originál asi už neseženu ,ale něco se stejným vzhledem a parametry . díky
Re: gibson sg standard 1977
Pokud jsem googlil a četl správně, tak by to měl být "Gibson Tar Back". Ale ať mě raději opraví někdo znalejší.
Taky jsem vyzjistil to samé: Super Humbuckers (Tar-backs) - od Billa Lawrence
Drtivá většina snímačů je částečně z plastu, ne? Tohle moc nechápu..pars69 píše:..nějaký prase tam namontovalo di marzio z umělý hmoty..
Taky moc nechápu. Výměna snímačů je úplně běžná věc a dělá se i na mnohem víc "vintage" kytarách. Nazývat někoho, komu tam seděl víc DiMarzio než snímač, který tam byl předtím, hned prasetem ... 
Jiná "prasata",a je a bylo jich hodně, si sundávala ze snímačů kovový kryt, i když asi ne kvůli líbivému vzhledu plastu na cívkách. I když pamatuju si, z mladých let, že i tohle někdo řešil ani ne tak kvůli vlivu kovového krytu na zvuk, jako spíš, že kryt dole bylo víc "metal" (asi něco jako "myslel si, že je to známka punku"
).
Jiná "prasata",a je a bylo jich hodně, si sundávala ze snímačů kovový kryt, i když asi ne kvůli líbivému vzhledu plastu na cívkách. I když pamatuju si, z mladých let, že i tohle někdo řešil ani ne tak kvůli vlivu kovového krytu na zvuk, jako spíš, že kryt dole bylo víc "metal" (asi něco jako "myslel si, že je to známka punku"