Jaká je náhrada za Roland V Synt GT?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
petermikuláš

Jaká je náhrada za Roland V Synt GT?

Příspěvek od petermikuláš »

Nazdar přátelé,
potřebuju poradit: neskutečne se mi zalíbil Roland V synt GT jenomže sem samozŕejme zistil, že se už nevyrábí a též neprodává. Poraďte prosím jaká je teď nejaká podobná náhrada za nej. Já sem zatím byl u Korgu a tak se moc v Rolandech nevyznám jak je to tam u nich s mašinami. Zvažuju koupe nového nástroje a mám za sebou hodiny a dny posloucháním a porovnávaním značek Korg, Yamaha, Roland a Kurzweil a nejlépe mi zatím seděl práve ten V Synt od Rolandu tak bych potŕeboval poradit co je tomu zvukově tak nejblíže, jaký nástroj.
V Rolandech se fakt nevyznám a nikdy sem je nesledoval, tak vubec nevím čím sou charakteristické jednotlivé řady Juno, Jupiter a tak dál. Poradil by někdo?
Kurzweil PC3 K7, Kurzweil Kore 64, Kurzweil PC2 Super Ribbon Controller, Korg N364
jung

Re: Jaká je náhrada za Roland V Synt GT?

Příspěvek od jung »

A co to zkusit přes USA - eBay, ovšemže musíš počítat, že je tento Roland poněkud dražší - minimálně
45 000,- CZK a poštovné cca 5 000,- CZK. Platba kartou nebo přes Pay Pal. Mají jich tam dost.

http://www.ebay.com/bhp/roland-v-synth-gt

Dodací lhůta - 14 dní.
Samozřejmě je z druhé ruky.
A asi budeš potřebovat nový napájecí zdroj (místo 60 Hz - evropský 50 Hz)
Ovšemže nový stál 85 200,- Kč
petermikuláš

Jungu, moc dík za info, hned sem to omrknul. Ješte bych se zeptal, kdybych chtel neco novýho /tedy ne z druhé ruky/, co se teď prodává, co by ste doporučili? Jak je to vlastne s tema Rolandama? V čem se liší jednotlivý řady Juno, Jupiter atd. Moc dík za odpovedi.
Kurzweil PC3 K7, Kurzweil Kore 64, Kurzweil PC2 Super Ribbon Controller, Korg N364
jung

Příspěvek od jung »

Co máš za Korga? Někdy si myslím, že Korg je lepší než Roland, ale to je jen subjektivní pocit.
Sám mám Rolanda - zvukový modul s 1125 zvuky.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

jung píše:A co to zkusit přes USA - eBay, ovšemže musíš počítat, že je tento Roland poněkud dražší - minimálně
45 000,- CZK a poštovné cca 5 000,- CZK. Platba kartou nebo přes Pay Pal. Mají jich tam dost.

http://www.ebay.com/bhp/roland-v-synth-gt

Dodací lhůta - 14 dní.
Samozřejmě je z druhé ruky.
A asi budeš potřebovat nový napájecí zdroj (místo 60 Hz - evropský 50 Hz)
Ovšemže nový stál 85 200,- Kč
Nezapomínat na CLO + DPH !

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
petermikuláš

jung píše:Co máš za Korga? Někdy si myslím, že Korg je lepší než Roland, ale to je jen subjektivní pocit.
Sám mám Rolanda - zvukový modul s 1125 zvuky.
Mám Korg N364, je fajn, sem s ním v pohode, jen je už lehounce zastaralý, ale zvuky má fajn. Jenomže na neho už nic není /žádné zvuky podpora a pod./. Korgovské zvuky mi vyhovují. Máme ho už dluho tak sem si řekl, že by si k nemu porídil ješte neco novejšího /pripojení cez usb, novejší displej atd./.

Priznám se, nejdriv sem /po letech nesledování novinek v klávesech/ mrknul co mají nového v Korgu. Musím se priznat, ze fakt sem to posledních deset let nesledoval. A musím priznat, ze kdyz sem videl Korg Kronos tak to me dostalo.

Pak sem pokracoval v pátrání. Mrknul sem Kurzweily, Yamahy i Rolandy. V Rolandech sem se nikdy nevyznal a povím pravdu /snad me neukamenujete/ "trochu sem vzdy hledel na ne cez prsty". Pak sem ale videl pár videi na youtube s V -Synt a tak sem zpozornel. To se mi hodne líbilo. A tak sem na Rolandy zmenil názor. Jenže včera sem se dozvedel, že maji problemy pri prenosu souboru primo z pocitace a taky ze nekomunikují s Win 7, tak to me celkem zastavilo, protože bych tu mašinu chtel provozovat nekdy i primo s pocitacem. Tak proto sem se ptal jestli existuje nejaky nástupce. /Jestli mám za to utratit nemálo penez, tak at to slape bezproblémove i s pocítacem/.

Tak ted sleduji vsechny mozné masiny a sem z toho trochu jelen. Cele dny ctu ruzne diskusni fora a tak, abych se trochu dostal do obrazu, ale moc se mi nedari. Vetsinou se zhodujou diskutujici v nazoru, ze nove masiny uz ani zdaleka nejsou to co ty stary, ale to mi moc nepomuze pri rozhodováni. Ale fakt je ten, ze v techto novych se nevyznám. Sem trochu z te strední generaci a znal sem Rolandy D5, D10, D 20, Yamahy DX 7, pak i SY 77 a SY 99, Kawai K1, K2, K4, Korgy T3, M1, Poly 800, Kurzweily K2000, Emax 1,2 a pod. /meli je ruzni znami, kteri se tim zivili. Pak sem trochu znal Korg Trinity, mel ho kamarát. A my sme v te dobe koupili Korg N364. Takze tak je to se mnou.

Ted mám takovy "comeback" do muziky, tak proto.
V podstate resim dve verze:
jednu finance narocnou: /tu se nachází v mém výberu: Korg Kronos, Yamaha Motif, Roland Jupiter 80, 50?
/moc se mi do této drahé verze nechce abych pravdu rekl/
druhá verze je finance nenárocnejsí a tam mám zatím: Korg Krome, Roland Juno Gi a Roland Juno Stage, Yamaho MOX F6. Tedy z toho, co se dá ted koupit jako nový stroj. Podmínka je 5 oktav /nechci méne/. Melo by to mít i synti zvuky a nemusí to mít dokonalá piana. Kdybych totiž chtel super piano, tak si nebudu kupovat synťák, ale koupím si el. piáno. Takže tak.
Hush

Příspěvek od Hush »

Ted mám takovy "comeback" do muziky, tak proto.
V podstate resim dve verze:
jednu finance narocnou: /tu se nachází v mém výberu: Korg Kronos, Yamaha Motif, Roland Jupiter 80, 50?
/moc se mi do této drahé verze nechce abych pravdu rekl/
druhá verze je finance nenárocnejsí a tam mám zatím: Korg Krome, Roland Juno Gi a Roland Juno Stage, Yamaho MOX F6. Tedy z toho, co se dá ted koupit jako nový stroj. Podmínka je 5 oktav /nechci méne/. Melo by to mít i synti zvuky a nemusí to mít dokonalá piana. Kdybych totiž chtel super piano, tak si nebudu kupovat synťák, ale koupím si el. piáno. Takže tak.
Chybí ti v tom výčtu "levnější varianty" Kurzweil PC3LE6/7! Řekl bych, že ty výše popsané nástroje převyšuje! Ale je to samozřejmě můj subjektivní názor. :-) (Konečně i do té "drahé" varianty bych započítal Kurzweil PC3K)
Predator

Příspěvek od Predator »

Kurzweil je naozaj kdesi ďalej ako zmienené stroje, povedal by som, že úplne iná liga! Aj zvukmi, aj klaviatúrou, aj spracovaním a materiálmi. Ale keď nie si "tech geek", tak zober pre istotu dačo iné, lebo efektívna práca s týmto druhom nástroja si žiada istú úroveň technických znalostí a s intuitívnym prístupom bez prečítania a pochopenia návodu tu príliš ďaleko nezájdeš.
No ale keď to s ním vieš, tak za tú miernejšiu cenu získaš robustne konštruovaný a do detailov konfigurovateľný stroj so zvukmi z vrcholnej triedy synťákov, skvelý na živé hranie ... to snáď za trochu učenia a adaptácie stojí, no nie?
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
petermikuláš

Hush, Predator - díky chlapi za podnety. Fakt dík. A v čem podle Vás sou Kurzweily uplne jiná liga. Já vím, že mi řeknete, že to proste treba slyšet, ale přesto, skuste napsat o tom víc jak je to podle Vás. Jestli Vás tím neunavuju. Jinak myslel sem, ze LE sou prilis oklestene verze predesli serie. A v cem sou tak oklestene?
Predator

Příspěvek od Predator »

PC3LE majú ten samý zvukový chip, tie samé zvuky a také isté klaviatúry Fatar ako vlajková loď PC3K. Hlavné obmedzenia sú v polovičnej polyfónii (64 hlasov oproti 128 na top verzii), nemožnosť expanzie kartou Kore, absencia samplera, portu pre ribbon, a chýba tiež sada ťahových potenciometrov. To naozaj nie sú až tak drastické obmedzenia. Nedá sa to porovnať s inými značkami, kde je citeľný skok v kvalite zvuku a funkciách medzi top sériou a strednou triedou.
No a v čom vynikajú Kurzweily oproti konkurencii? Hlavne svojím typickým zvukom, ktorý disponuje hutnosťou a vie sa prekúsať aj cez husté aranže a výrazné nástroje. Zvuky sú skôr "vintage" a majú v sebe istú živosť a akoby akustický či analógový charakter. Práve ku analógu by sa dala prirovnať schopnosť Kurzweila presadiť sa nekompromisne v mixe, samozrejme pri zachovaní všetkých výhod digitálneho stroja.

Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

No já nevím, ale V-Synth mi příjde jako úplně jiná kategorie oproti těmhle, co tu dáváte. Každopádně bych zase ty Kurzweily tak nechválil, přijde mi, že jsou podle vás nejlepší a nic jiného pro vás neexistuje :D.. Rolandy jsem tak nějak letmo zkoušel, použitelnost zvuků je celkem mizerná a to i na nejlepším Fantomu G, takže i u těch slabších verzích to bude nejspíš podobně, pokud se tam nepřidají nějaké karty.
Tohle ale neplatí u V-Synthu, tam se spíš soustředí na vytvoření vlastního zvuku a proto je taky ten nástroj vytvořen.

Kurzweily jsem zkoušel, hrají dobře, musím s vámi souhlasit, že i lépe než ostatní v cenové relaci, což je Krome a MOX6, akorát mi přišlo, že použitelnost zvuků je celkem jinde, než bych si já třeba představoval.

Podíval bych se spíš po bazarových.. Klidně i ten V-Synth, pokud se ti líbí zrovna verze 1, tak ta se dá sehnat levněji než za 45k. Jinak Korg M3 nebo vyšší řady ostatních výrobců.
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Predator

Příspěvek od Predator »

Tu musím podotknúť, že táto poznámka ohľadom použitia Kurzweilov je vskutku na mieste. Treba si totiž uvedomiť, kde je ťažisko zvukov týchto syntezátorov. Sú veľmi vhodné tam, kde sa žiadajú zvuky skôr tradičnejšieho zamerania - teda klavír, orchestre, hammondy, emulácie klasických analógov. Teda Kurzweil je viacmenej postavený na tradícii a vintage zvukoch. Ideálne nástroje pre revivaly, rock, jazz, symfonický metal, filmové a muzikálové soundtracky atď. Na nové zvuky sa síce Kurzweily hodia tiež, nanešťastie ale VAST je dosť komplikovaná syntéza, ich užívateľské rozhranie zasa dosť strohé a technokratické, a tak sa väčšinou užívatelia uspokoja s presetovými zvukmi. Pre hľadačov úplne nových zvukov sú aj komfortnejšie alternatívy s ďaleko intuitívnejšou cestou k nim. Kurzweil sa preto hodí buď pre konzervatívnejších hráčov túžiacich po novom nástroji so starými osvedčenými zvukmi, alebo pre programátorsky zameraných alchymistov. Nie je to univerzál vhodný pre každého.

Predator

Příspěvek od Predator »

Ešte k V-Synth GT ... kamarát ho má a skúsil som si na neho brnknúť. A rozdiel medzi ním a Kurzweilom je asi taký, že pri prechádzaní presetov si človek hovorí - wau, toto som ešte nikde nepočul. U Kurzweila je to presne opačne, tam má zasa človek pocit, že väčšinu zvukov dôverne pozná a počul ich už veľakrát.

petermikuláš

No tak hoši, hodiny a dny sem studoval na netu informace od výrobcu, koukal propagacní videa i ukázkové videa na youtube a dospel sem ted k bodu, kdy musím vyrazit do obchodu. Vemu den volna a vycestuju. Stanovil sem si cíl, že musím "osahat" Roland Juno Gi, Roland Juno Stage /to bude asi +/- to samí/, Jupiter 50. Pak chci slyšet Yamahu MOX F, Korg Krome /jestli jsou ty Korgy teď úplne jinde jak ten muj, nebo je to dost stejný/ a přidal sem Kurzweil PC3 Le /to mají na triku Hush A Predator - samozrejme v tom nejlepším/.
Tak sem zatím zvolil prosondovat tu "strední třídu". Uvidíme co to bude za dojmy u mne vyvolávat.
Pak sem napíšu aspoň své pocity.
Predator

Příspěvek od Predator »

Tak želám hodne času, dobré uši a šťastnú ruku pri výbere nástroja!

Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Tady někdo prodává V-Synth 2.0 http://www.midi.cz/inzerat/131713/rolan ... kc-45-000/
Jen už je to jiná cena oproti ostatním..
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
petermikuláš

Nazdar pánové, ješte jeden dotaz na kurzweilisti. Prosím chci se zeptat Kurzweily PC3 se už neprodávají?
Tedy už sou k dostání jedom K - serie a LE - serie? Protože všude v prodejnách vidím jenom K, nebo Le serie. PC3 mají ukončeny prodej? Nebo jak je to?
Jinak ve stredu du na porovnávací jízdu. Už mám mašiny, které chci videt nachystané v prodejne, tak pak dám vedet. už se celkem teším.
Dík za odpoved.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pokud se nepletu, tak PC3 byl nahrazen PC3K sérií.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
petermikuláš

Nero, moc dík za vysvetlení. Myslel sem si to.
petermikuláš

Tak chlapi, už som tu, klávesy poskúšané, napíšem pár dojmov. Idem písať teraz slovensky /ľahšie tak vyjadrím emócie/. No poskúšal a vypočul som Yamahu MOX F, Korg Krome, Rolandy Di, /nakoľko Gi nebolo/ a tiež Roland Jupiter 50, a Kurzweil. Strávil som tým asi 6 hodín /obetoval 2 dni dovolenky/, teda len samotným skúšaním a počúvaním a musím povedať, že mám toho plnú hlavu. Musím povedať, že Predator a Hush mi skomplikovali život od chvíle čo mi tam zaradili aj Kurzweil. No skrátka dojmy: prosím vopred podotýkam, že sú to len moje názory a mnohí s tým nemusia súhlasiť. Asi najviac ma sklamala tá MOX F Yamaha. Skrátka som zistil, že Yamahácke zvuky mi nesedia. Nech mi všetci yamaháci prepáčia, mne to nesadlo, zneli mi fakt z tých testovaných nástrojov tak najviac nepoužiteľne, chvíľami až samohrajkovo, tak nevýrazne, žiadny poriadny sound. Ale ešte raz hovorím toto je moje cítenie, nijako sa tým nechcem dotknúť kvality yamahy.Skrátka mne to nesadlo. Ale musím ešte niečo povedať k tej MOX F. Kto ste na to naživo siahli, je to fakt prúser /teda myslím krabica lacný plast, tlačidlá hrúza a klávesnica strašná /pre mňa/. Toto bolo pre mNa také asi najväčšie sklamanie. Neporovnateľne lepšie /znova pre mńa/ je na tom Korg Krome. Zvuky neskutočne super, hlavne klavíre, ktoré tam tvoria 3,2 GB sú fakt prebraté z Kronosu a sú neuveriteľne dobré. U Krome sa mi zdala jeho sila hlavne v dobrých akustických samploch, inak som zistil, že je to také korgácke ale dôraz dali myslím práve na akustické zvuky /na rozdiel od mojej N364, kde mi mnohé zvuky, ktoré má N364 vyhovujú oveľa viac a ktoré v Krome ani zďaleka nie sú/. Ale N364 je zvukovo oveľa špecificky zameraná, Krome je oveľa širšie myslím uplatnením zvukov a rôznych hudobných štýlov. Ďalej musím povedať, že ma celkom príjemne /čo som vopred nečakal/ prekvapil Jupiter 50. Jeho zvuky mi celkom sadli, podľa mńa je nadupaný kvalitnými zvukmi, hoci tie farebná tlačítka fakt trochu odrádzajú, ale keď ho zapnete myslím, že má fakt kopec kvalitných zvukov. Viem si ho kľudne predstaviť ako doplnok ku korgáckym zvukom. No a na záver Kurzweil. Je to fakt iná kategória se vším všude a musím potrdiť všetko čo napísali Predator a Hush. Teraz na nich spomínam, aké to mohlo byť celkom jednoduché keby mi tam nezakomponovali do môjho výberu ten kurz. Skrátka by som si zobral buď Krome, alebo ten Jupiter /je síce fakt, že Jupiter nie je workstation ale performance syntezátor/. Ale teraz dumem nonstop aj o Kurzweily.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“