Pearl Masters aneb Windy kaufy a postřehy
Pravidla fóra
Re: Nové javorové bicí - nevrtaný kopák
byl příteli, byl bubeník, Jim Marshall zemřel vloni
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Myslel jsem,že budou dražší,na to jak luxusně vypadají..
Zajímavá je tahle jasanová sestava.
http://www.biciaperkuse.cz/natalashkit
Dobrý je skouknout pro porovnání různých druhů dřevin tyhle videa:
http://www.youtube.com/watch?v=pET7314KfnU
Zajímavá je tahle jasanová sestava.
Dobrý je skouknout pro porovnání různých druhů dřevin tyhle videa:
http://www.youtube.com/watch?v=pET7314KfnU
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Ten hardware působí takovým luxusním ala-DW dojmem
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
přesně tak, jsou festovní, to jsou dospělé nástroje za zajímavou cenu
Myslím, že Pearl Masters Custom jsou přesně to, co jsem hledala. nevrtaný kopák, celojavor, lité ráfky, skvělý zvukMonikad píše:WINDY: Pearl Masters - bezpochyby úžasná volba a velice profi nástroj!! S tím vedle určitě nešlápneškaždopádně mít takovouhle soupravu jen na domácí hraní..... no neznám víc takových lidí jako jsi ty
![]()
taky se mi jako kolegům, líbí spíše v té hnědé barvě.... ta zlatá vypadá..... no nic moc a trochu dost retro.
Bohužel se asi ta varianta ve dřevě (z těch dvou odkazů které jsem dávala výše) už asi nevyrábí. Varianta s dřevěnou dýhou, která se momentálně nabízí se mi ale vůbec nelíbí. To mi připadá mnohem hezčí varianta té bronze glass. Já červené dřevo a ani nic červeného nechci. Oranžovo červená je pro mě příliš agresivní barva, nemohla bych mít takové bicí i kdyby to měly být ty SQ2
zzbar píše: Jo, Windy je jen jedna.
To je přesně argument který u mě nakonec převážil!konar píše:Mám hroznou radost, když vidím, že lidi uvažujou podobně jako já (Windy - proč ano/proč ne) - taky to pořád řeším a většinou zvítězí to nejsilnější "proč ano" - protože to prostě chci mít doma.
Ad "profi nástroj jen na doma" - řekl bych, že pokud na to člověk je schopen vydělat, je dobře se vybavit podle svých představ. Hraní je pak přece jenom o něco radostnější. A vzhledem k tomu, že to je třeba hlavní zdroj zábavy, tak se do toho IMHO vyplatí investovat. Takový bubny jako Pearl Masters podle mě můžou pro nás běžný amatéry posloužit do konce života. A bude to tudíž doživotní radost. Když se to řeší stylem "teď si vezmu horší, pak o něco lepší a nakonec stejně skončím u těch nejlepších", tak se do toho ve výsledku nasype mnohem víc peněz.
No, já osobně jsem si byla porovnat víc souprav a pokud mohu říct za sebe, tak když vezmu Pearl Vision a sonor select, tak jednoznačně vedou sonory.necibici píše:Nataly dělá Marshall,bo je to původně bubeník.Fakt jsem zvědavej čím nás nakonec Windy překvapí.Podle mne je pro ni nejlepší volba ty Sonory Select,protože dostane kompletní sestavu s HW (dokonce 2 šibenice) a tak se to dá i krásně prodat,ikdyž tak teď neuvažuje,tak nikdy nevíte kdy budete zas prodávat.Bazar je toho jasným příkladem a moc by mne zajímalo,kolik lidí teď prodalo sestavu bicích,myslím že to půjde spočítat na jedný ruce..
1) výrazně lepší kopák. Čistý, jasný tón. Zřetelný. Artikulovaný a i bez zatlumení dával ránu jak z děla ale přitom kultivovanou. V porovnání s tím byl Kopák od Pearlu takový zatlumený, jako když stojí vedle sebe dva lidé a mluví přičemž jeden z nich má sice hlubší hlas ale trošku rýmu.
2) tomy... i s tenkou obyč blánou zněly jasně, čistě a i když jsem si je přeladila na delší dozvuk, pořád byl ten tón teplý a vřelý. Na rozíl od kopáku nebyl mezi tomy u Pearlu a Sonoru takový rozdíl. Nicméně, už z výroby měly olejové blány, čili výrobce evidentně chtěl něco na tomech dohnat.
3) bubínky byly oba v pohodě. Tam jsem až tak velký rozdíl necítila. Respektive skoro žádný.
No a v porovnání s těmi sonory co mám doma? Uznávám, mám je skvěle naladěné...Při srovnání obě soupravy zněly hodně dobře, jenže nebyla to prostě taková pecka abych si z toho rozdílu sedla na zadek.
Takže Vision rozhodně ne a Sonor v tomhle také ne. Navíc - obě soupravy, respektive všechny v téhle kategorii mají vrtaný kopák a to je něco, co jsem si dala hned na začátku jako jednu z podmínek. Nevrtaný kopák!
Moc hezká a i barevné varianty jsou zajímavé. Nicméně, chci javor. Proto také z volby vypadly soupravy od Mapexu a soupravy od Sonoru v buku. Nechci žádný ořech, jasan, lípu, buk a dokonce ani břízu a ta je mi docela blízká - znám ji z lidušky... Prostě: necítím se v přítomnosti těch dřev zdaleka tak dobře jako u javoru.necibici píše: Zajímavá je tahle jasanová sestava.
Čili: všem moc děkuji za zajímavé návrhy a i za podnětné připomínky. Díky Vám jsem všechno pečlivě zvážila... tedy až na ten bubínek - no jo , holt jsem trošku ulítla ale je to pecka a už ho nedám z ruky
a ještě vsuvka: po dlouhém přemýšlení jsem se mimo jiné rozhodla pro rampu... protože mi umožní si dát tomy blíž a víc vlevo. Mám krátké nohy a abych dosáhla na pedál od kopáku i na hi- hat a vešel se mi bubínek mezi židli a kopák, musím sedět otočená trošku doleva a to mi vadí když chci hrát na kotel. Rampa tohle celé vyřeší! Jen ještě zvážím jak velkou - to mě asi čeká ještě pár horkých chvilek s měřením.
Pokud bych tedy mohla, zkusím udělat nákres jak bych si to celé představovala a požádám v rámci řešení nových bicí i o tip na hw.
P.S. už jsem zadala objednávku ale ještě čekám až se mi pán z obchodu ozve...
A ještě jednou všem ale opravdu všem moc děkuji za všechny nápady a náměty a nakonec i za trpělivost
- konar
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/konar0
Pokud padlo na ty Masters, tak gratuluji. Má je náš bubeník a znějí parádně.Windy píše: Čili - ano - rozhodnutí padlo!
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Dobrá volba;)Windy píše:...... Rampa tohle celé vyřeší! Jen ještě zvážím jak velkou - to mě asi čeká ještě pár horkých chvilek s měřením.![]()
Pokud bych tedy mohla, zkusím udělat nákres jak bych si to celé představovala a požádám v rámci řešení nových bicí i o tip na hw------.
Jinak pokud zvolíš pro svoje bubny rampu od Gibraltaru, není problém ti s tím pomoci takřka na klíč s přesným rozpisem komponent které budeš potřebovat dle nákresu;)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Padlokonar píše:Pokud padlo na ty Masters, tak gratuluji. Má je náš bubeník a znějí parádně.Windy píše: Čili - ano - rozhodnutí padlo!
Mimochodem, já jsem si je včera poslechla naživo. Je to přesně zvuk, který bych chtěla. Bohužel ty ruce... no ale to je už na dlaší téma
Moniko, moc děkuji za nabídku. Ještě to celé zvážím. A ono také dost záleží na tom, jak dlouho na ty bubny budu muset čekat. Pravděpodobně si je budu muset nechat vyrobit na objednávku. Takže to bude asi za dloooooooouhoMonikad píše:Dobrá volba;)
Jinak pokud zvolíš pro svoje bubny rampu od Gibraltaru, není problém ti s tím pomoci takřka na klíč s přesným rozpisem komponent které budeš potřebovat dle nákresu;)
- Monikad
- Rádce
KLídek... pohoda..... moje nabídka přece není časově omezená

Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Vážení a milí...
ALEA IACTA EST!
takže za půl roku , dá-li náhoda tak i dříve, se mi doma objeví tyhle:
http://www.drumcenter.cz/eshop/pearl-ma ... 79223.html
Vážila jsem pečlivě barvu a všechno a najednou se ve mě něco zlomilo a oslovila mě tahle kombinace. Prosím řekněte si "proti gustu žádný dišputát". I kdybyste mi napsali tisíckrát že ty dřevěné jsou hezčí... Mě se nakonec nejvíc líbí tyhle.

Jediné, co mě děsí je ta doba
a to, že pro Evropu se vyrábí jen ve čtyřech barvách.
ALEA IACTA EST!
takže za půl roku , dá-li náhoda tak i dříve, se mi doma objeví tyhle:
http://www.drumcenter.cz/eshop/pearl-ma ... 79223.html
Vážila jsem pečlivě barvu a všechno a najednou se ve mě něco zlomilo a oslovila mě tahle kombinace. Prosím řekněte si "proti gustu žádný dišputát". I kdybyste mi napsali tisíckrát že ty dřevěné jsou hezčí... Mě se nakonec nejvíc líbí tyhle.
Jediné, co mě děsí je ta doba
- Monikad
- Rádce
WINDY, gratuluji!!! tahle barva je na rozdíl od tý zlatý, opravdu hezká!! (y)
nebo alespoň i mě se líbí
Trošku ti ten nový nástroj budu i závidět.......
netušila jsem ale že se mastery dělají na zakázku a navíc že to i tak nějak relativně dlouho trvá.
Cena není sice malé, nicméně vzhledem k profi kvalitě nástroje zase není vůbec přehnaná!!
jak říkám, gratuluju a myslím že letošní vánoce sis dala parádní dáreček;)
nebo alespoň i mě se líbí
Trošku ti ten nový nástroj budu i závidět.......
netušila jsem ale že se mastery dělají na zakázku a navíc že to i tak nějak relativně dlouho trvá.
Cena není sice malé, nicméně vzhledem k profi kvalitě nástroje zase není vůbec přehnaná!!
jak říkám, gratuluju a myslím že letošní vánoce sis dala parádní dáreček;)
Moni, děkuji 
P.S.: Moni, já ti zase můžu závidět ruce
.
Ale musím říct, že ty bicí jsou ohromná motivace. A nechápu to, ale hraní mi jde tak nějak úplně suprově. Jako kdyby mi někdo přidal "level". Těším se na ně a najednou k tomu hraní přistupuji úplně jinak, tak nějak ne z trucu že se to naučím, ale "mám na cestě ke mě super bicí a jsem skvělá a až přijdou, tak to bude pecka"
Víš, ony se asi nedělají jakože přímo na zakázku, ale spíš na objednávku... i když, možná je to totéž
Prostě, zatím ty barvy, které jsem poptávala, nejsou vůbec v Evropě na skladě. Uvidím jak je na tom ta barevná kombinace, kterou jsem nakonec zvolila. To se ale asi dozvím až v lednu. Pokud nebude na skladě, budu mít dárek k narozeninám (letos kulaté fuj fuj, tak mě to aspoň nebude tak bolet
)
Jinak bych tu - pokud se to smí, chtěla moc pochválit hudebniny v Cítolibech. Pavel Plecháč se jmenuje pan prodavač a majitel a měl se mnou naprosto neskutečnou trpělivost. Věnoval mi několik dní svého drahocenného času a ani jedinkrát nedal najevo byť i maličkou známku nervozity nebo nelibosti. Neskutečně dobře jsem se tam cítila a musím návštěvu jeho obchůdku vřele doporučit!
Přiznávám, že původně jsem se chtěla po soupravách podívat v music-city a nebo v kytary.cz. Oba obchody jsou super, v obou už jsem toho nakoupila docela dost
Jak kluci od bicích v music city, tak kluci od kytar v showroomu kytrary.cz jsou skvělí a moc příjemní a svojí práci rozumí! Bohužel je pro mě Praha dost z ruky a jezdit týden obden do Prahy abych si zkoušela soupravy... to by mě asi doma nepochválili.
A ještě zpět k tématu: budu mít tedy nevrtaný kopák, ale hw budu řešit až v okamžiku kdy dorazí shellset. Uvidím jak velkou rezervu do té doby vytvořím...
a podle toho se rozhodnu co pořídím.
P.S.: Moni, já ti zase můžu závidět ruce
Ale musím říct, že ty bicí jsou ohromná motivace. A nechápu to, ale hraní mi jde tak nějak úplně suprově. Jako kdyby mi někdo přidal "level". Těším se na ně a najednou k tomu hraní přistupuji úplně jinak, tak nějak ne z trucu že se to naučím, ale "mám na cestě ke mě super bicí a jsem skvělá a až přijdou, tak to bude pecka"
Víš, ony se asi nedělají jakože přímo na zakázku, ale spíš na objednávku... i když, možná je to totéž
Prostě, zatím ty barvy, které jsem poptávala, nejsou vůbec v Evropě na skladě. Uvidím jak je na tom ta barevná kombinace, kterou jsem nakonec zvolila. To se ale asi dozvím až v lednu. Pokud nebude na skladě, budu mít dárek k narozeninám (letos kulaté fuj fuj, tak mě to aspoň nebude tak bolet
Jinak bych tu - pokud se to smí, chtěla moc pochválit hudebniny v Cítolibech. Pavel Plecháč se jmenuje pan prodavač a majitel a měl se mnou naprosto neskutečnou trpělivost. Věnoval mi několik dní svého drahocenného času a ani jedinkrát nedal najevo byť i maličkou známku nervozity nebo nelibosti. Neskutečně dobře jsem se tam cítila a musím návštěvu jeho obchůdku vřele doporučit!
Přiznávám, že původně jsem se chtěla po soupravách podívat v music-city a nebo v kytary.cz. Oba obchody jsou super, v obou už jsem toho nakoupila docela dost
Jak kluci od bicích v music city, tak kluci od kytar v showroomu kytrary.cz jsou skvělí a moc příjemní a svojí práci rozumí! Bohužel je pro mě Praha dost z ruky a jezdit týden obden do Prahy abych si zkoušela soupravy... to by mě asi doma nepochválili.
A ještě zpět k tématu: budu mít tedy nevrtaný kopák, ale hw budu řešit až v okamžiku kdy dorazí shellset. Uvidím jak velkou rezervu do té doby vytvořím...
Windy škopky ti samo závidím
, jediné co ne je ta dodací lhůta, to snad v dnešním globálním světě není možný, máš prostě unikát. Upřímně - tohle bych prostě nepřekousl.
Gratuluji
Gratuluji
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Nádherná barva,taky mám rád tyhle retro fólie.
Tak hezký Vánoce všem!
Tak hezký Vánoce všem!
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Windy: krása. Budou hrát skvěle, uvidíš. A dlouhá doba dodání tě trápit nemusí, protože zatím si můžeš v klidu hrát doma na Sonory. Hoď sem pak fotky... 
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
No mě to také překvapuje, nicméně, jsem pevně rozhodnutá a jiné nechci. Takže není jiná cesta. Ale ještě uvidím.pehve píše:Windy škopky ti samo závidím, jediné co ne je ta dodací lhůta, to snad v dnešním globálním světě není možný, máš prostě unikát. Upřímně - tohle bych prostě nepřekousl.
Gratuluji
Jinak tedy - beru to "závidím" jako schválení mého výběru, což sice není nijak významné, nicméně mě to potěšilo
I Tobě hezké vánoce. A já prostě nemohla jinak. To dřevo vypadalo krásně ale já mám raději tpřyt. Jiné nasvícení a hned bicí vypadají jinak.necibici píše:Nádherná barva,taky mám rád tyhle retro fólie.Tak hezký Vánoce všem!
Děkuji i tobě!zzbar píše:Windy: krása. Budou hrát skvěle, uvidíš. A dlouhá doba dodání tě trápit nemusí, protože zatím si můžeš v klidu hrát doma na Sonory. Hoď sem pak fotky...
Mimochodem, ani dnes jsem nevynechala, jen jsem to zkrátila na hodinu... Přišlo mi že o vánocích by mohli lidi v ulici chtít klid
Jinak co se týče zvuku, věřím tomu, že to byla dobrá volba. Rozhodně cokoliv dražšího nebo lepšího pro mě nemá význam. Už tohle je tak tak na hranici využitelnosti!
P.S.: nevíte někdo kontakt na centrální sklady Pearlu v Holandsku? že bych zkusila zavolat jestli je náhodou nemají...
ale jinak - jsem úplně klidná
Zdar. Nevěděl jsem kam to mám dát a nové téma by bylo zbytečné...
Trochu jsem se mezi svátkama potuloval po obchodech a slyšel jsem zvuk Sonoru Ascent z bukového dřeva. Ten zvuk byl pro mé ucho velmi líbivý.
Nic kupovat nebudu, na to nemám finančně ani hudebně.
Trochu jsem se mezi svátkama potuloval po obchodech a slyšel jsem zvuk Sonoru Ascent z bukového dřeva. Ten zvuk byl pro mé ucho velmi líbivý.
Nic kupovat nebudu, na to nemám finančně ani hudebně.
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
Mno, jak bych to jen řekla...
peklo zamrzlo a nebe se smilovalo
Mám je doma! Zatím jen shell set. Ale jsou nádherné, ten zvuk je absolutní paráda, kopák jako trouba do pekla! To je zatím vše, až je pořádně protáhnu, dám sem někam podrobný report
peklo zamrzlo a nebe se smilovalo
Mám je doma! Zatím jen shell set. Ale jsou nádherné, ten zvuk je absolutní paráda, kopák jako trouba do pekla! To je zatím vše, až je pořádně protáhnu, dám sem někam podrobný report
Jak dlouho jsi cekala? Je to normalne predem konfigurovana sestava nebo mas neco co jsi chtela sama?
Taky chci Masters, ale takovy rozmery, ze se bojim, ze budu cekat rok
Taky chci Masters, ale takovy rozmery, ze se bojim, ze budu cekat rok
Ahoj, jsou to rozměry 22/18 kopák 10x8 a 12x10 tomy a 14x14. Floor tom. Chtěla jsem speciálně tuhle fólii ale max to trvá půl roku. Jo ale když dáš objednávky na začátku měsíce, tak je to lepší. Prý je někdy v půlce berou od prodejců hromadně...