Zapojení a synchronizace - prosím o radu...
Pravidla fóra
Re: Zapojení a synchronizace - prosím o radu...
A ten Tascam to tedy zprevoduje jak potrebuju? Jak prosim tedy pripadne zapojit masiny s Tascamem? Opet se omlouvam za blby dotazy, ale fakt tomu nerozumim...nebo to chapu jinak nez to je...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mhm - pakliže jsi dokázal zapojit mašiny mezi sebou, umíš je zapojit i do Tascamu
4 mašiny = 4x MIDI In/Out kombinace. That`s all.
P.
P.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě.
P.
P.
OK, tak moc diky za trpelivost, musim jeste zjistit, jestli ten Tascam pojede pod Win 7, v manualu je XP ...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V pohodě, kdyžtak se ozvi
obecně platí, že pokud nepotřebuje zařízení nějaký "extra-kór-moc-speciální" ovladač (čili je typu "generic USB device"), tak by mělo být platformově nezávislé (=na Win tedy kompatibilita XP+). Pochopitelně ujištění výrobce je prvořadé a platné - minimálně pro rovinu následující technické podpory.
P.
P.
jeste me tak napadlo, ja vim, no, ale...kdyz bych sel z x-boardu midi out do midi in zvukovky, ze zvukovky midi out do midi in Nova, z Novy midi thru do midi in SX a z SX z midi thru do midi in microKorg...?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kdybys pořádně četl, tak ti z toho vyjde mnou 2x popsané kolečko
aneb MIDI zprávy se dostanou do všech zařízení, což nechceš.
Ale klidně zkoušej dál...
P.
Ale klidně zkoušej dál...
P.
Ahoj, prosimte, zatim jsem zkusil to tve zapojeni, ale to nejede. Mel jsem ji jako prvni v retezci, ze zvukovky midi out do Novy midi in, pak dal z thru di midi in SX z nej z thru do midi in microkorg , x-board do akai USB a to nejede. Me to castecne funguje v zapojeni: ze zvukovky z midi out do SX midi in, z thru do midi in microkorg - to mi funguje jak potrebuju -master je Ableton a ty dva korgy jsou synchronni, parada. Pokud jeste z microkorga poslu z thru do midi in Novy, tak proste Novu nemam jak hrat. Na ni hraju ted tak, ze z x-boardu z midi out vedu do midi in Novy, to je jasny, to pak hraje, ale bez synchronizace se zbytkem. Ja asi nechapu jakl ma ta Nova vedet, ze ji ovladam tim x-boardem, kdyz s n im neni primo spojena pres midi?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mhm...jde o to, jestli ta MIDI data něco (microkorg) nefiltruje; jako cokoli pošle ven sekvencer (ať už z MIDI stopy nebo z připojeného X-board), tak se dostane do VŠECH nástrojů, které jsou v tom IN/THRU řetězci. Jenomže budou hrát opravdu VŠECHNA, takže mačkáním klapek na X-board budou hrát Korgy i NOVA. Měl jsi kabel zapojen z microkorga zpět i do zvukovky?
P.
P.
Ano mel, ja si prave rikal, ze to nejdriv zkusim, jak jsi poradil , ze bych se s tim zatim nejak popral, jde mi opravdu jen o synchro, midi data nepotrebuju zapisovat. Zalezi na poradi v tom retezci? Nebo je to jedno? Jo a vsechny masiny jsem mel midi ext.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Na pořadí nezáleží. Za předpokladu, že není nic filtrováno, tak MIDI data projdou všemi z nich (MIDI Thru port jen "přeposílá" to, co dostane na MIDI In daného nástroje). Takže jak tak na to koukám, tak mi tady kecáš, protože to MIDI kolečko uzavřené nemáš (leda, že bys zapomněl z NOVY nakreslit zpět čáru do AKAI MIDI In) 
A X-board zatraceně vůbec do MIDI In nepřipojuj - chlape.!!!
P.
A X-board zatraceně vůbec do MIDI In nepřipojuj - chlape.!!!
P.
Nekecám , tohle je současný zapojení, který jak jsem psal tak nějak bez Novy funguje 
nemas neco jako skype? ze bych zavolal a online bych to propojil .)
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak mi příště nepiš na dotaz, zdali jsi "měl uzavřený okruh" (když ti to nefungovalo) odpověď "ano, měl" a v obrázku nakreslíš stav, žes neměl. Jako teoreticky by to nemělo bránit tomu, aby se až do NOVY nedostaly MIDI data, která sekvencer/X-board vyplodí. Ale čert nikdy nespí - zapoj to správně dokolečka a uvidíš.
Pak bych se zaměřil na to, zdali nejdou synchronizační data nějakým nástrojem filtrována (ano - i to může být reálné).
Jak ti píše i Martin na cubase.cz fóru - nejčistší řešení je MIDI převodník 4x4 a víc. Takhle budeš mít problémy a nedostatky pořád; synchronizace není jediný problém, který tohle řetězové zapojení ssebou nese.
P.
Skype mám (stačí číst podpis
) ale volat nemůžu, jen psát (práce).
Pak bych se zaměřil na to, zdali nejdou synchronizační data nějakým nástrojem filtrována (ano - i to může být reálné).
Jak ti píše i Martin na cubase.cz fóru - nejčistší řešení je MIDI převodník 4x4 a víc. Takhle budeš mít problémy a nedostatky pořád; synchronizace není jediný problém, který tohle řetězové zapojení ssebou nese.
P.
Skype mám (stačí číst podpis
Aha, no, nectu podpisy, pardon. Ted jsem to prepojil tak, ze vse zustava stejne az na to, ze z midi thru z microkorga jde do midi in Novy a z midi thru Novy do midi in zvukovka - nevim, jestli to nema jit z midi out z Novy: kazdopadne Nova nikterak nereaguje. SX a microkorg slapou s Abletonem, ale Nova nejede. x-board je propojen se zvukovkou USB, jinek kabel z nej nevede. Vsechny masiny jsou nastaveny na midi ext. Nova nabizi nastaveni midi na int a ext, SX a microkorg jeste na auto a int. Jinak co se tyce toho filtrovani dat, tak tam uz se uplne ztracim, Netusim o co jde akde to hledat, popripade odstranit 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Výborně, posun
ano, teď je to zapojeno správně (v řetězci je jen jedno zařízení - zvukovka - zapojená In/Out, což je dobře, vše ostatní je Thru).
Tak - a teď to tedy vypadá, že z uKORG asi filtruje; zkus ho prohodit s SX, čili pořadí (od zvukovky) by bylo: uKORG > SX > NOVA. Pokud v tomhle zapojení SX nebude dostávat synchrodata, je to jasné a nepouští je dál uKORG. V dalším kroku by se muselo zjistit, jestli to je tak správně (=vlastnost nástroje) nebo jestli je třeba v něm něco nastavit.
Pokud se i po prohození obou nástrojů nic nezmění, čili NOVA nebude stále dostávat data, je to prekérka a musel bych se zamyslet malinko hlouběji
Zatím tedy nebudu předpokládat 
P.
Tak - a teď to tedy vypadá, že z uKORG asi filtruje; zkus ho prohodit s SX, čili pořadí (od zvukovky) by bylo: uKORG > SX > NOVA. Pokud v tomhle zapojení SX nebude dostávat synchrodata, je to jasné a nepouští je dál uKORG. V dalším kroku by se muselo zjistit, jestli to je tak správně (=vlastnost nástroje) nebo jestli je třeba v něm něco nastavit.
Pokud se i po prohození obou nástrojů nic nezmění, čili NOVA nebude stále dostávat data, je to prekérka a musel bych se zamyslet malinko hlouběji
P.
Diky, hned jak vykoupu synka, zkusim to a napisu, ale to bude az kolem sedme...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pohoda - já jdu dneska spát zase až okolo 2, takže vlastně zítra 
P.
P.
tak vitej, mam to podobne