Výměna snímačů

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
MilanT

Re: Výměna snímačů

Příspěvek od MilanT »

To ti nikdo nevyčítá, učit se budeš celý život jako každý druhý. :D
Jde o to informace umět sám aktivně vyhledat a ptát se na správném místě. :wink:
DenisEr

Příspěvek od DenisEr »

Vždyť jo v pohodě :D, já jsem tady něco podobnýho nakonec našel, ale stejně díky za reakce... a to o snímačích už mam taky celkem nastudovaný... ale ještě se na něco zeptám - uvažuju, že si na tý epině nechám vyměnit kobylkovej snímač (hraju rock, hardrock typu AC/DC, ale taky Lordi, pak se sem tam objeví i ten metal typu Black Sabbath, Metallica a Ozzy a pak ještě Punk rock typu Green Day)... kdybych měl vybrat jakejkoliv co se na to hodí, tak by to problém nebyl, ale já bych chtěl aby to vypadalo jako s tím snímačem co tam mam teď - ten se stříbrným krytem (může bejt teda i zlatej, ale kdyby byl stříbrnej, tak by to bylo fajn) a to už nikde nemůžu najít... nebo jako můžu, ale jsou už dost drahý (můžu utratit max 3000)... a musí mít 4 kablíky, protože mam u poťáků volume funkci push pull (to rozdělení HB na SC)... nejlepší by byla alternativa k tomuhle http://kytary.cz/seymour-duncan-sh-6b-blk/HN086400/ - hned bych ho bral kdyby měl ten stříbrnej kryt... prosím dejte mi kdyžtak nějakej typ :) díky moc
GIBSON SG Special Faded MH 2016 T Satin Cherry
Epiphone SG G-400 PRO Cherry + Gibson 498T
Marshall DSL 5C
Fender Frontman 212r + Boss DS-1
trsátka BRAIN 0,88mm, Marshall MS-4ZW, struny Special Alloy Humbucker SA11, rozebranej Epiphone Les Paul Special II VS

Jsem vášnivý Doomař a milovník jitrnic
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Pokud chceš poradit vhodnou kombinaci SD, tak bych tě, s dovolením, nasměroval třeba sem - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... 20901.html
Tady tohle vlákno je spíš o technologii výměny, schématech a variantách zapojení...
Jinak ten snímač, co jsi postoval, je podle mě ke kobylce. :wink:
DenisEr

Příspěvek od DenisEr »

Dobře příště si znovu přečtu obsah tématu :) jinak ten snímač je kobylkovej - mají to tam v popisu... ještě můžu poprosit admina aby přesunul můj předchozí příspěvek do správný sekce ? díky :)
GIBSON SG Special Faded MH 2016 T Satin Cherry
Epiphone SG G-400 PRO Cherry + Gibson 498T
Marshall DSL 5C
Fender Frontman 212r + Boss DS-1
trsátka BRAIN 0,88mm, Marshall MS-4ZW, struny Special Alloy Humbucker SA11, rozebranej Epiphone Les Paul Special II VS

Jsem vášnivý Doomař a milovník jitrnic
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Spíš si tam napiš nový dotaz, tady to nech být, zbytečně by se to muselo upravovat a dávat do srozumitelné podoby, když bychom to nějak přesunuli.
respectdejff

Příspěvek od respectdejff »

Zdravim mam par otazek a prosil bych o pomoc. Omlouvam se pokud je to ve spatne sekci, jde o snimace, o zvuk a budoucnost meho hrani. Jak jsem tu jiz resil koupil sem ke kobyle na cort G254 humbucker Seymour Duncan sh-4 zapojil jsem ho tak aby sel rozepnout. Humbucker reze slusne. Kdyz rozepnu hraje ten single slabe, tak jako kovove, a ma i kratky sustain, kdyz prepnu na prostredni polohu kde je cortackej single tak to hraje mnohem vic nahlas a silnejc, tak nevim zda je tospravne, nebo mam chybu zapojeni. Dalsi vec je zvuk, hrat sloky power akordama je super, ve vyssich polohach kolem 12 prazce super jeste krasne zni bendy a tahnou, kolem 17 - 21 prazce vejsky pomalu piskaj, rezou pres usi az cloveku zalejhaj. Hraju na toho corta a Laney lg35r (koukal jsem i na youtubu vsem to hraje dobre) premyslim zda zato nemuze digitalni efekt digitech RP55. Sprominutim s**e me, ze jsem do toho nasypal jako student dost penez (20 litru spolehlive) a porad ten zvuk je nechutnej. Dale chci radu jak nebo jakych pisnickach trenovat legato v solech a podobne. Mam pocit, ze jsem uvizl na mrtvem bode. Zvuk na nic, penize v ..., hraju furt to samy, sola nejdou, zacina me to silne odrazovat, ale nechci to vzdat. Vsem dekuju za nakopnuti. David
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Prodej aparát i ten multiefekt a kup si něco pořádného. A ani u kytary této ceny bohužel nemůžeš čekat, že bude hrát skvěle i na posledních pražcích. Můžeš ji nechat zkontrolovat u kytaráře jestli nemá špatně zarovnané pražce.

Ten singl by neměl být o mnoho slabší než když jsou zapojené obě cívky.

Nevzdávej to. Neznáš nikoho, kdo taky hraje a má třeba i pořádný aparát? Slušná aparatura udělá opravdu hodně. Že bys tu kytaru vyzkoušel na ní.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Vidím to stejně jako Bummer. S tímhle aparátem a mulťákem nejde čekat zázračný zvuk. Plus to samozřejmě chce umět si zvuk nastavit, bez toho ti to nebude hrát na žádné výbavě.

Ohledně hraní se ptej v sekci Hraní. O legatech tam určitě thread bude.
Tohle je vlákno o výměně snímačů, o hledání a nastavování zvuku nalezneš vhodnější témata.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Sp[A]ce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sp[A]ce »

Hoj lidi.
Chtěl bych po skoro 3 letech vyměnit snímače v mý Ibanezce RGR321 EX (lípa-masiv),ty co tam sou už mě fakt nebaví... Zatím jen u kobyly,jako študý chudent nemám na rozhazování :D. Pokukuju po nějakým SD, buď sh-4 JB, nebo sh-5 Custom ( ten se mi zdá poněkud živější).
Otázka zní, bude si to rozumět s tímhle kusem dřeva:)? Má někdo zkušenost? Nápad?
Děkuju moc za radu a za váš čas.
P.S. Hraju na Laneyho Cub12R.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Určitě půjdou do tvé kytary zapojit.
A jestli si budou rozumět s tvojí kytarou, tak to si přečti o čem psal administrátor hned nad tvým příspěvkem (o čem tohle vlákno je).

Na výběr konkrétního typu snímače tu jsou jiná témata, např.
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/j ... t7432.html
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/j ... 25037.html
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... 20901.html
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

SH 4 je i muj oblibeny snimac,na lipu jsem však dal di marzio super distortion,a ta změna oproti původnímu Vecku je znat.Duncanu se u Ibanezu bojim,a kamarad když to zkusil,tak v solech pry to porad zpivalo jak jsme u duncanu zvykli,ale riffy zacaly postrádat konkretnost,proste i z vyroby na ty drazsi ibanezy se di marzia asi nedavaji jen tak.Ale neumim to logicky vysvětlit,proste tak to citim,a pak třeba jsme schopni i poslouchat ocima :D
Sp[A]ce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sp[A]ce »

MilanT píše:Určitě půjdou do tvé kytary zapojit.
A jestli si budou rozumět s tvojí kytarou, tak to si přečti o čem psal administrátor hned nad tvým příspěvkem (o čem tohle vlákno je).

Na výběr konkrétního typu snímače tu jsou jiná témata, např.
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/j ... t7432.html
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/j ... 25037.html
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... 20901.html

Díky za rychlou odpověď a omlouvám se za (již nejspíš mnohokrát položený)dotaz..

Stanley Glazoff píše:SH 4 je i muj oblibeny snimac,na lipu jsem však dal di marzio super distortion,a ta změna oproti původnímu Vecku je znat.Duncanu se u Ibanezu bojim,a kamarad když to zkusil,tak v solech pry to porad zpivalo jak jsme u duncanu zvykli,ale riffy zacaly postrádat konkretnost,proste i z vyroby na ty drazsi ibanezy se di marzia asi nedavaji jen tak.Ale neumim to logicky vysvětlit,proste tak to citim,a pak třeba jsme schopni i poslouchat ocima :D
Hm.. Něco na tom asi bude,proč tam dávají DiMarzia. Díky za radu !
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

Nemas zac,stejne to je irelevantni názor,a az se probere někdo z moderatoru,tak si me urcite poda :D V podstate není zadny důvod,proc na ibanezu nedavat duncany,proste jsem to tam nedal,i když je mam nejradši.Ale když budes shanet di marcia,tak mrkni sem,sice to jsou méně zname modely,ale da se vybrat :wink: http://www.hpmusic-eshop.cz/product/kyt ... marzio/260
Malajda

Výměna snímače u LP

Příspěvek od Malajda »

Zdravím všechny příznivce kytar a prosím o radu. Mám v plánu si koupit nové snímače na svoji LP kytaru. Uvažuji o tomhle setu http://kytary.muziker.cz/kytarove-snima ... -Rodded-HP , ale jelikož jsem si snímače nikdy nevyměňoval a nemám s tím žádné zkušenosti žádám o radu jak na to ? Na co si dát pozor co budu potřebovat krom pájky. Shlédl jsem pár videí a taky jsem koukl na schémata a zajímalo by mě jestli je potřeba vyměnit i potenciometry ? Díky
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 22.01.2014 7:58, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Od čeho máme v této sekci hned nahoře zdůležitněno sběrné téma "Výměna snímačů"? Slučuji.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Potenciometry ti budou stačit ty, co tam máš. Hodit se ti bude odsávačka a kovová pinzeta.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
MilanT

Re: Výměna snímače u LP

Příspěvek od MilanT »

Malajda píše:co budu potřebovat krom pájky.
Ještě doplním Bummera - to nejdůležitější, co budeš potřebovat, je páječka. :mrgreen:
Malajda

Příspěvek od Malajda »

Nevím si rady s tímhle schématem : http://www.seymourduncan.com/images/pro ... 05-110.pdf
1)Jaký použít kondík ? jaké kapacity ?
2) Jaké použít drátky na zemění ?
Díky moc za odpovědi.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, kondíky na obrázku zapojení (schema je totiž něco jiného) jsou keramické 47nF, mohou být na nejnižší napětí co seženeš např. 6,3V, ale nevadí budou-li třeba na 60V, pokud se tam rozměrově vejdou. Drát na zemnění můžeš použít jakýkoliv měděný nejlépe pocínovaný o průměru cca 0,5mm. Můžeš použít samozřejmě i slaněný vodič (licnu). V kytaře není nutné, aby byl zemní vodič nějakého velkého průřezu (průměru).
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
frenk54

Příspěvek od frenk54 »

Zdarec lidi, prosim potřeboval bych poradit ohledně snímačů z kytary Epiphone les paul studio ( http://kytary.cz/epiphone-les-paul-studio-eb/HN073613/ ). Snímače jsem koupil přes bazar a měli ustřihlou šňůru, ale to by mi nevadilo, spíš že ze snímačů vedou jen 2 drátky a to holý a bílý. Můj problém je v tom, že nikde nemůžu najít schéma zapojení pro 2 HUMBUCKERY, 1TONE, 1VOLUME a 3 WAY. Ještě mě napadlo snímače rozdělat a předělat na 4-drát, ale moc si na to se svojema zkušenostma netroufám :D Rád bych pak ještě na snímače umístil kovovou krytku a zajímá mě jestli krytka může nějak ovlivnit zvuk :D dík za každou radu
Ralan

Příspěvek od Ralan »

Nevím jestli to píšu správně, radši počkej na někoho jiného, abych nekecal, ale není rozdíl 2 / 4 drátů akorát v tom, že snímač se 4 dráty lze rozepínat?

V tom případě bys to zapojil klasicky takto http://www.rmpickups.cz/files/schemes/schm39.jpg akorát žádný žlutý a zelený tam nemáš, takže nic nebudeš spojovat.

Ohledně kovových krytek bys mohl najít odpověď zde dole - http://www.rmpickups.cz/faq---caste-dotazy/
Chtělo by to ale vyzkoušet, jestli v tom rozdíl uslyšíš, či ne.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“