kombo bzučí
Pravidla fóra
Re: kombo bzučí
Napadla mě lampa, ale po osmi měsících, kdy jsem ho měl jen ve zkušebně a hrál na něj jednou týdně plus koncerty?
Btw. je to http://kytary.cz/fender-super-champ-xd/HN097759/
Btw. je to http://kytary.cz/fender-super-champ-xd/HN097759/
No kdyby si měl nějakou nahrávku tak by to bylo lepší takhle bez podkladů se radí blbě. Ale jako první bych zkoušel asi najít nějaký repro co ten zesilovač zvládne a vyzkoušet jestli to náhodou není zesíkem. Jestli to bude reprem tak tyhle problémy jsou často způsobený ohlým formerem nebo špatnou cívkou. Co jsem koukal tak díra v repru zní jinak (v porovnání s mojí nahrávkou).
Ahoj,mám problém a potřeboval bych radu
Muj zesilovač H&K Statesman L 34. začal neunostně bzučet.Na clean kanále to je celkem v pohodě
ale druhým kanále už to začíná dost hučet a (Jump) to už je extrém.Zkoušel jsem měnit kabely,kytary,
boxy,zásuvky a beze změn.
Vzhledem k tomu,že už jsem dva roky neměnil lampy,tak mě napadlo jestly nemůže být problém v tom.
Děkuji za př. reakce
Muj zesilovač H&K Statesman L 34. začal neunostně bzučet.Na clean kanále to je celkem v pohodě
ale druhým kanále už to začíná dost hučet a (Jump) to už je extrém.Zkoušel jsem měnit kabely,kytary,
boxy,zásuvky a beze změn.
Vzhledem k tomu,že už jsem dva roky neměnil lampy,tak mě napadlo jestly nemůže být problém v tom.
Děkuji za př. reakce
Godin Session,Squier Vintage Modified,Hughes-Kettner TubeMeister 36 Head,Laney LH 50.repro:Tubemeister 112 ,Ampeg 112,Harley Benton G212
peavey express - bzuci
zdravicko,
mam problem stim ze my kombo po zapnuti bzuci - nemusim mit vubec nic pripojeneho. stav stejny jako na tomto videu - http://www.youtube.com/watch?v=8hMfRELrvuw. Napadaji me elity hned u usmernovace.. jsou tam 2200uf/50V. Pokud vite presne co to zpusobuje prosim dejte vedet - mam uz v kombu i filtraci aby to nebralo vsechen ten "bordel" ze site - s filtraci i bez filtrace to dela porad to same- dost me to stve. Jeste prosim o radu co s problemem ze mi obcas pri vypinani lupne v repru. Abych nezapomnel kdyz tocim potakem reverb bzuceni meni jakoby vysku - dela i s odpojenym reverbem - to samy u potenciometru vysek na cistim kanale. potenciometry sou meneny - delalo to i predtim (menil sem protoze chrastily - meli upadly kus odporove drahy)
mam problem stim ze my kombo po zapnuti bzuci - nemusim mit vubec nic pripojeneho. stav stejny jako na tomto videu - http://www.youtube.com/watch?v=8hMfRELrvuw. Napadaji me elity hned u usmernovace.. jsou tam 2200uf/50V. Pokud vite presne co to zpusobuje prosim dejte vedet - mam uz v kombu i filtraci aby to nebralo vsechen ten "bordel" ze site - s filtraci i bez filtrace to dela porad to same- dost me to stve. Jeste prosim o radu co s problemem ze mi obcas pri vypinani lupne v repru. Abych nezapomnel kdyz tocim potakem reverb bzuceni meni jakoby vysku - dela i s odpojenym reverbem - to samy u potenciometru vysek na cistim kanale. potenciometry sou meneny - delalo to i predtim (menil sem protoze chrastily - meli upadly kus odporove drahy)
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 5.10.2013 7:47, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno do sběrného tématu.
Důvod: Sloučeno do sběrného tématu.
tak filtracni kondiky sem vymenil a nepomohlo to.... nejak se mi dostava asi napeti prez reverb na reprak pac kdyz vytocim potak na max tak je relativne ticho.....
No jestli to bzučí jako na videu tak bych řekl že je to naprosto normální, to samé s tím lupnutím při vypnutí to se mi stává taky. Žádné kombo nebude 100% potichu. Ale pokud se vám to nějak extra nezdá tak bych zkusil ještě kouknout na trafa, u starších se stává, že bzučej.
zesilovac nesmi bzucet bez toho aniz by k nemu bylo neco pripojeny .... to je hrozna kravina ... myslel sem ze je to filtraci to se vsak nepotvrdilo ale jakmi tocim potakem reverbu tak to pomalu mizi... na peavey foru psali cosi o tranzistoru Q1 ale jako jak ho mam najit kdyz nemam schema 
No podle tvojí teorie jsem tedy ještě neměl tu čest s fungujícím aparátem
...nehledej problém tam kde není
pokud to neomezuje hru tak bych to neřešil..
kdyby to bzucelo akora pri zkresleni nereknu ani slovo... nebo kdyz bych to mel vytaveny na 3/4 ale tady to bzuci bez ohledu na volume potak a kdyz das vic volume bzuci este vic
Já bych pořád řekl, že to je v normálu
panove takze... hraju hraju mam zaplej reverb a najednou lup a misto reverbu to jen chrci ....
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Předpokládám, že tam máš asi pružinový reverb, tudíž je možné, že bude něco špatně v signálové cestě do reverb tanku.
kluci nemate nekdo doma peavey express 112? Potreboval bych vyfotit spodni stranu desky plosnych spoju... me ulitnuly kondiky a nevim kam je je pripajet zpatky....
Vy jste se zase kochal, že jo, pane doktore?
Nic mi do toho není, ale jak se to stalo? Woodův kov?
Nic mi do toho není, ale jak se to stalo? Woodův kov?
presneji - ze spod desky byli naletovany kondenzatory ktery tam byli ocividne pripajeny daleko pozdeji tak me zajima jestli tam teda vuebec maj byt nebo ne... nepasuje mi to zkrz to proc by primo v peavey davali kondiky zespodu a nemeli je v navrhu desky... fotku potrebuju protoze maji dva upadene nozicky a nevim kam maj teda prijit (pokud tam patri)