Problemy s Fender Princeton: Hlasitost

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
sexpert

Problemy s Fender Princeton: Hlasitost

Příspěvek od sexpert »

Zdravim,
mám kombo Fender Princeton 65 DSP a poslední dobou mě zlobí tak, že jsem naslanej k nepříčetnosti. :evil:
Kdyz ho zapnu, chvili hraje dobre, ale potom se zvuk buď úplně stlumí nebo jen trochu. Každopádně po pul hodine zapnutí to prestane delat a hraje zase dobre. Nikdy driv to nedelalo a nevim cim to je. Nejaky navrhy?
obcas do nej zapojim i basu, ale vzdycky mam hlasitost do 3/10 (posledni dobou hraju jen doma).
Problem prestane kdyz vypojim a zapojim kabel od kytary nebo prepnu kanál (to jen nekdy), ale za chvili se to vrati.
Zadny praskani nebo tak... proste se to jen stlumuje.
torchie!

Re: Problemy s kombem: Hlasitost

Příspěvek od torchie! »

Podle mě to je lampama v koncáku, možná odcházejí. Kdy jsi to naposled přelampovával?
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Nejsem technický typ, takže netuším, v čem to je. Ale řekl bych, že lampy se mu na tom kombu budou hledat dost blbě.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Ach jo, já jsem vůl. Nějak jsem si neuvědomil že je to SS. Pardon. :oops: Svedl bych to na nevyspalost, ale... no nic.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Jsme jen lidi. :wink:

Technický typ se ze mě za těch pár minut nestal, ale něco mě napadlo. Zkus to doma píchnout do jiné zásuvky. Mně se prakticky totožně chovalo kombo a bylo to nakonec zásuvkou. Možná to nebude ono, ale je to jednoduché a rychlé, tak to za pokus stojí.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
José

Příspěvek od José »

sexpert píše:...Problem prestane kdyz vypojim a zapojim kabel od kytary....
Jinej kabel si zkoušel? Zní to jako nalomenej kabel nebo jako špatnej kontakt na vstupním jacku, ale spíš ten kabel..
sexpert

Re: Problemy s Fender Princeton: Hlasitost

Příspěvek od sexpert »

Diky vsem za tipy, ale porad nic:
José píše:Jinej kabel si zkoušel? Zní to jako nalomenej kabel nebo jako špatnej kontakt na vstupním jacku, ale spíš ten kabel..
Kabel jsem mel dokonce i uplne novej a neni to tim. Mohlo by to bejt treba tim jackem v kombu (jak to tam picham)? Ale porad mi to nedava smysl, proc to dela jen chvili po zapnuti. Spatnej kontakt kdekoliv je prece spatnej porad ne?
Sajmon píše:Zkus to doma píchnout do jiné zásuvky.
Zkusil jsem a nic.
torchie! píše:Podle mě to je lampama v koncáku, možná odcházejí. Kdy jsi to naposled přelampovával?
Lampy nikdy, jsou tam naky?
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

sexpert píše:Lampy nikdy, jsou tam naky?
Nejsou, je to tranzistorové kombo.
sexpert

Příspěvek od sexpert »

Dokonce i kdyz vypojim kytaru (jen necham zasunuty kabel), tak slysim, jak mistama prestava to sumeni.... takze je problem skoro urcite v kombu.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

pokial sa v tom aspoň trocha vyznáš , rozober a pozri , keď nie tak jedine , že ti to niekto kukne , može to byt hocičo , rozobrať a skúšat , ináč to nevyriešiš
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
sexpert

Příspěvek od sexpert »

mirostrat píše:pokial sa v tom aspoň trocha vyznáš , rozober a pozri , keď nie tak jedine , že ti to niekto kukne , može to byt hocičo , rozobrať a skúšat , ináč to nevyriešiš
Toho jsem se bal :shock:
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

ale zase netreba sa bát , ked má človek základné znalosti , pri vypnutom zosiku , vytiahnutej šnúre a vybití kondenzátorov , je to obyčajný HW , može tam byt niečo uvolnené , drotik na poťáku , rozheganá samica , studený spoj na plošáku , hocičo , ja som takto kúpil lampák kopia hi-watt a nešiel , bola odtrhnutá nožička na kondíku , pripájkoval som to a išiel , ale takéto veci by mal robit človek čo sa aspoň trocha vyzná , nech ho to nezabije , hlavne na to nehraj , kým nebude závada odstránená , nech to nezobere ešte niečo sebou :)
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“