JOEYONTHECRACK píše:Samozřejmě ten co mám doma Gibson Les Paul Gary Moore BFG
DSC_0095.JPG
Pro mě naprosto geniální kombinace snímačů - humbucker/P90
Jakožto vlastník a zastánce BFG si dovoluji souhlasit, že jsou to parádní kytary, akorát levnější Gibson (maldší a měkkčí mahagon, jak jsem byl poučen u kytaráře).
mám černýho les paula studio, skoro 18 let starý...a to se mi fakt líbí:) hraje to nádherně, ale ta váha je fakt masakrální...jinak ten blejskavej sparkle LP...hm, palec nahoru...
To už by skoro stálo za zvážení, zda by tohle nemělo bejt trestný
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
musím se pochlubit, včera jsem koupil gibson les paul junior billie joe armstrong sunburst - green day teda nějak zvlášť nežeru, ale ta kytara je fakt skvělá - hardware super (bál jsem se kobylky - ladění oktáv, ale zbytečně...funguje to dokonale), skvělej krk - na mě hodně placatej, ale fakt příjemnej...zvuk hodně surovej, mohem víc než z mýho LP studia, má to i výrazně jinej charakter než třeba SG, prostě P90 vládnou...jen teď nějak zalepit díru v rodinnym rozpočtu - takže chudák LP studio bude muset pryč i svejma 5 a půl kily:)
jj, vypadá to jako levná kytara - taky to tak bylo zamýšlený. já jsem na tyhle jakože low end kytary zatíženej. líbí se mi vizuálně i zvukově víc než honosný standard verze LP a SG...zvuk P90 je hodně chrakteristickej - nedokážu to moc popsat: je jakoby chlupatej, vůbec ne uhlazenej, hodně průraznej, středovej, ale přeci jen má Junior basovější charakter než u SG (aspoň u specialů) myslim, že na videu, kde na hraje phil x je to hodně dobře poznat...
ps: a znova opakuju, jak tady často nový kytary Gibson nevycházej nejlíp co se týče zpracování, tak u tohohle Juniora je vše na 100% (...a stylovej leopardí hardshell case k tomu:) jdu hrát...
tak pokud by to někoho zajímalo - včera jsem kytaru konečně zapojil do velkýho aparátu Mesa hlava, Marshall bedna a tlačí to jak blázen - ještě zas úplně jinej zvuk než jsem čekal - kulatý basy a zároveň průrazný vyšší středy, P90 je fakt dost silná - hraju oldschool hc/punk s hodně rockandrollovým zvukem a na to je to prostě neocenitelná kytara (druhá nejlepší po SG:))...ale nejvíc jsem čuměl na čistej zvuk - to je prostě nádhera, krystalickej a zvonivej, kytara je obecně v kapele hodně slyšet...
Tak co gibsonisti už jste si zkontrolovali své miláčky jestli taky nemají 3 mm širokou nevyplněnou šachtu v kapse na krk. Za toto krásné foto vděčíme Benovi z Crimson guitars. Kterému zákazník přinesl Gibson LP za 1800 USD na vybroušení patky krku a instalaci FR tremola. Ben byl překvapen když při broušení patky našel tuhle nádheru.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshardKdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.