Skládám v Cubase, elektronickou hudbu a podle ohlasů okolí celkem slušně. Potíž je v tom, že skládám zatím pouze s klávesnicí a myší. Jsem ale jináč ''profesionální klavírista'', tedy mám konzervatoř. Kdyby to někoho zajímalo, tak na youtube, třeba: Sempre - With Heart. Zpět ale k tématu.
Absolutně, ale absolutně netuším, co vše je potřeba k tomu, abych už konečně nemusel klikat myší a mohl si to zahrát na klávesách. Ještě jsem si navíc sehnal program Finale, což asi mnozí znají a tam se mi klikat myší opravdu nechce. To, co zahraji za minutu tam píši asi hodinu.
V první řadě do toho nechci investovat peníze a se zvukovkou to není vůbec žádná sláva - mám pouze integrovanou v notebooku (který je sice herní, ale integrace je integrace = jen in a out).
Obecně by mi stačili nějaké dětské klávesy za 500 Kč, u kterých jak jsem koukal je také USB. Jenže - rozumím tomu jak koza petrželi a nevím co a jak.
Byl bych moc rád za radu a klidně i třeba za odkaz s popisem - kup si tuhle dětskou hračku, máš k tomu USBko, to spoj s PC, nainstluj ten a ten program, v Cubase/Finale si to nastav tak a tak a můžeš hrát.
Jde to vůbec ? Předem díky!