valla píše:to ano ale nemoze pri to ist do skratu anodove a zhvanie pisovina jak hovado jedi ne vystupak alebo lampy ale nie ze sa to zeskratuje
toš trocha brzdi a přemýšlaj:
Uvědom si že na lampách máš jinej poměr proudu a napětí než můžeš pustit do boxu. Jak to soudruzi vymysleli - prostě - transforátor (pozooor 8. třída základní školy(tercie 8mileťáku). Transformačnmí poměr Jo z toho sem měl jedničku...
( http://cs.wikipedia.org/wiki/Transform%C3%A1tor )
ohmův zákon: U = I x R
Pokud tedy odpojíš zátěž R=nekonečno, I=0
Napětí seč transformuje přímo uměrně, proud nepřímo. Čím větší je na jedný straně napětí, tím je menší na 2. ale taky je tam stejněkrát větší proud.
Bum bác podtrženo sečteno:
I na výstupu = 0
I na elektronkách = nekonečno
neručím na správnost, mé vzdělání je v této oblasti omezeno (všeobecné víceleté gymnázium se stará spíše biologii a dějepis). Nikde sem to nevzal na toto sem "úřišel sám" takže to klidně může být kktina
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
jojo to je pravda ale nemoze ti skratovat anodove a zhavenie ale neni ze kde to presne skratovalo ale kaslat na to ale ked mu to iba odpalito lampu preco si ju nevimeni sam????
valla píše:jojo to je pravda ale nemoze ti skratovat anodove a zhavenie ale neni ze kde to presne skratovalo ale kaslat na to ale ked mu to iba odpalito lampu preco si ju nevimeni sam????
Třeba proto, že při výměně lamp musíš nastavit bias a když nemáš potřebný vybavení, tak se leda můžeš kopat doprdele.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
valla píše:jojo to je pravda ale nemoze ti skratovat anodove a zhavenie ale neni ze kde to presne skratovalo ale kaslat na to ale ked mu to iba odpalito lampu preco si ju nevimeni sam????
nene žhavení to neodpálí samozřejmě.... Odpálí to Elektronku a občas i odpor (to se mi povedlo). Mě se povedlo zkratovat 1. a 2. mřížku takže mi to pak teklo uplně jinam po zesíku a nebyl to příjemnej pocit
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Mam vzadu na Marshallovský hlavě možnost 4ohm,8ohm,16ohm.Bednu mam 8ohm,takže je to jasný propojení,ale kdybych chtěl připojit další bednu,tak bych musel schánět bednu buť 4,nebo 16ohm?Nedává se třeba na ty 4ohm zapojit odposlech?Jinak propojení mezi hlavou a boxem mam taky obyčejnej nástrojovej kabel.Radši taky koupim silovej.Díky za upozornění
Kytara Jackson DXMG,Cort,Hlava Engl - Powerball 100 W, Reprobox Engl standard 4+12 celestion vintage 60,Efekt Boss super chorus CH1,Boss delay D6,mikrofón SHURE SM57
afektband píše:Tak přepisuju svůj předchozí příspěvek. Takhle jednoduchý to je, pouze pokud máš na hlavě díry pro měření biasu, když je nemáš, musíš si koupit nástavec (sokl) s drátama do měřící krabičky do kterýho se potom píchne lampa.
Není nic potřeba, vyndáš zesík ven píchneš měřák na zem a na patici zespoda, dáš si pozor aby tě to nezabilo a motáš trimrem dokud nejsi happy
Ale máš pravdu ais by se to nemělo doporučovat každému, ideál je to dát někomu kdo to opravdu umí...
Jeden lamáckej dotaz . josu tohle ty silový kabely na propojení boxu a zesáku? Napsaný ej tam silovej kabel, ale třeba ten popis u toho PW mě mate.. "nejlepší an propojení nástorje s aparaturou.." http://kytary.cz/zvukova-technika/snury ... 53A0%253A0
KIWI píše:Jeden lamáckej dotaz . josu tohle ty silový kabely na propojení boxu a zesáku? Napsaný ej tam silovej kabel, ale třeba ten popis u toho PW mě mate.. "nejlepší an propojení nástorje s aparaturou.." http://kytary.cz/zvukova-technika/snury ... 53A0%253A0
To proto, že u všech kabelů planet waves maj stejnej popisek. Asi.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Když hraju přes lampovýho Marshalla přes efekt v jednom kanálu a v druhém,tak by měl být ten zvuk úplně stejný,ne?Mě hraje v jednom kanále lepší a když přepnu foot...na druhej tak je slabší.Nebo,je dělanej každej kanál jinak?Předem díky
Kytara Jackson DXMG,Cort,Hlava Engl - Powerball 100 W, Reprobox Engl standard 4+12 celestion vintage 60,Efekt Boss super chorus CH1,Boss delay D6,mikrofón SHURE SM57
stita píše:Když hraju přes lampovýho Marshalla přes efekt v jednom kanálu a v druhém,tak by měl být ten zvuk úplně stejný,ne?Mě hraje v jednom kanále lepší a když přepnu foot...na druhej tak je slabší.Nebo,je dělanej každej kanál jinak?Předem díky
kldyby měli mít oba kanáli totožnej zvuk, kde by byl jejich význam?? to by sis mohl nazem položit přrpínač bez káblu a šlapat si prpo radost, leda bys využíval toho lupání...
pavel2 píše:No jo, já bych řek, že silovej kabel je jinými slovy výkonovej kabel, čili kabel mezi zesák a bednu.
Maj tam v popisu napsáno, že je slouží k propojení nástroje - to by se ale měl jmenovat nástrojovej...
Reproduktorovej kabel je jasnej - je to asi správnější pojmenování
Proste kvalitni 2,5m2 prurez, lanko Plnej kabel sem pro tohle pouziti asi jeste nevidel. Tohle uz utahne dost. Na dexonu se prodavaj a nejsou zrovna moc drahy. Tady se to da najit. Ikdyz nevim jestli nebudu lepsi si koupit rovnou i z koncovkama, jestlize nekdo neumi poradne pajet. http://eshop.dexon.cz/reproduktory.htm
Ja osobne si koncovku udelam sam a az budu mit vic penez tak si koupim speakon a bude
Půjde to? Box je 16 ohm, hlava tuším 4... elektrikář fakt nejsem a rozumim tomu asi jako prase hokeji. Taky jsem si všim že vzadu na hlavě jsou 2 výstupy a na tý bedně 2 vstupy. To mam pořídit jeden silovej kabel a píchnout ho jedný (který?) díry na hlavě a jedný (který?) na boxu a bude to hrát?
.:. NBE Stratocaster .:. Richwood Jazzbass .:. Španělka neznámého původu .:. Druhá španělka neznámého původu
Je tam jeden repro, takže dajeden jack je na propojení s dalším boxem.
Bedna má 16_Ohm , na ten AVT 50HX kup dvě ty bedny, a máš to na ten výstup OK = 4_OHmy ( taky záleží jak jso propojené )
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Já mám takový kabel (na něm je napsáno: Proel noiseless microphone cable low capacity low impendance - O.F.C. - CE - made in Italy - www.proelgroup.com).
Chci se tedy zeptat jestli ho můžu použít na propojení hlavy s boxem a jaké koncovky mám k nemu koupit... Dík za rady...