Nový potah, design aparátu

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Yakobos

Nový potah, design aparátu

Příspěvek od Yakobos »

Zdravíčko,

přemýšlím, že bych jedno ošklivé kombo v šedém koberci jako používá Roďálovský nechal přečalounit a nějak designově upravit, aby se mi to opravdu líbilo. Jedná se o starý Carvin. Nevíte kdo by to šikovně udělal s úctou k aparátu a za přijatelnou cenu? Vůbec nevím kam bych s tím měl zajít. Díky
Custom made Les Paul - Fender stratocaster
Furch D-23 CR - Taylor 114e
mmjuz kombíčko
a další spousta hraček....
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Nový potah, design aparátu

Příspěvek od Nero »

Asi bych se poptal u lidí z tohoto seznamu - aparatury-f64/
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Koukam ze mas kombo od mmjuze, co ten?
minibb

Příspěvek od minibb »

Někdo psal, že si to nechal dělat v rockwellu u pana Vladyky.
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Zdravím

Dostane se ke mně kombo od MMJUZe ( http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... rder=datum ) výměnou za VOX AC15VR, To kombíčko od MMJUZe má takový poměrně nepěkný potah alá koberec, proto jsem se chtěl zeptat zda jste někdo nezkoušeli měnit potah komba svépomocí? A pokud se někdo takový najde, mohl by napsat, jaká úskalí skýtá taková výměna potahu, jak se vám to podařilo, popřípadě na čem jste ztroskotali?

PS Vím, že je to poměrně povrchní (doslova) záležitost, tak na vysvětlenou: Hraju v kapele která holt musí zaujmout především svým vzhledem a nikoli virzuozitou...

PPS Mimochodem, co si myslíte o výměně? Podle mě je to obchod snů ne?
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

No, co na to říct, Milana na tebe! Myslím, že strhnout ten koberec nebude nic jednoduchýho, překoženkovával jsem jeden box (původně taky s koženkou, ale už byla hrozná) a znova bych to dělat nechtěl.
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
José

Příspěvek od José »

To téda výměna jaxsviň!
Vždyť to není koberec, viděl si ho naživo? Mmjuz si (mimojiné) na pěkných potazích docela zakládá a pokud je origo, počkal bych si na osobní kontakt. A na na koncíku na něj můžeš vždy přišpendlit nějakou černou průzvučnou tkaninu ne?
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

nebo to dělej jako "profi" kapely, mmjuze nech nazvučenýho někde za závěsem a na podium si postav něco značkovější, třeba s velkým logem marshall
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jo, ideálně s Celestiony uvnitř. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
José

Příspěvek od José »

:D :D Viděl bych to spíš na kartónovou variantu. Ale ty celestiony bych tam pro mmjuze určitě upevnil..
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Stanley06: No jo, jestli ten textilní potah nejde dolů tak se asi holt budu muset smířit s tím, že nebudu mít aparát potažený krokodýlí kůží... Asi se budu muset spíš naučit hrát na kytaru, když neoslním publikum vizáží aparátu :D

Jinak doufám že jsem se nikoho nedotkl, to že mi ten potah připadá trochu fádní je samozřejmě naprosto subjektivní pocit.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

ajdam píše:Stanley06: No jo, jestli ten textilní potah nejde dolů tak se asi holt budu muset smířit s tím, že nebudu mít aparát potažený krokodýlí kůží... Asi se budu muset spíš naučit hrát na kytaru, když neoslním publikum vizáží aparátu :D

Jinak doufám že jsem se nikoho nedotkl, to že mi ten potah připadá trochu fádní je samozřejmě naprosto subjektivní pocit.
Uf, to jsou věci. Kašli na dotýkání, s tímhle Ty chceš opravdu koncertovat? Vždyť to je SE mrňe určené na domácí šmrdlání! Chápu, že to hraje nesrovnatelně lépe, než nějaký tranďák od VOXe, to jsi dobře vyměnil. Ale ten výkon! Budete asi zvláštní kapela, když Ti stačí 7W s poměrně málo citlivým reproduktorem a největší problém Ti dělá zlatavý textilní potah. Jistě, umělohmotná imitace krokodýlí kůže by jistě udělala své. Ale dospělý aparát z toho stejně nebude. Osobně bych to viděl tak leda na rythm and bluesovou kapelu, kde hraje bubeník metličkama, kontrabas akusticky a volume u tohoto komba tak na 2/3, kdy příjemně chraptí. V tom je tenhle prcek excelentní a tak nějak to původní majitel z Šumperka asi chtěl. Jak to ohulíš dál, tak už se to prostě chová jako všechna slaboučká komba, zkreslený zvuk tak nějak ztrácí tělo a stává se dost tenký. To už jsou holt fyzikální zákony.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Ne, mám v záloze ještě voxe ac30cc1 :) . To 7w kombo mám ve skutečnosti primárně na doma a jako lehký přenosný aparát na jamy.

Jinak toho voxe ac15vr jsem chtěl původně směnit za voxe ac4vr ( http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... rder=datum ), zájemce nabídnul MMJUZe tak jsem bral... Nikdy jsem s aparáty od MMJUZe neměl čest, ale představuju si, že s tim malym voxem by to mohlo mít něco společného. Zkrátka se nechám překvapit.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

S malým VOXem AC4, ani jinými současnými aparáty to moc společného nemá. Uvidíš sám. Jednak to je plnohodnotná celolampa s poctivou EZ80 ve zdroji, což má na zvuk dominantní vliv ve chvíli, kdy hraješ na vyšší hlasitost a druhak je tam osazeno solidní repro Matsushita rok výroby 1972 vykuchaná z japonské kopie Fender Blues Deluxe Blackface. Tohle repro se chová úplně jinak, než dnes běžně používané ampliony. Má výrazně vyrovnanější charakteristiku, proto Ti přijde, že to pocitově tolik neřve, netlačí a pod. Za to je zvuk barevnější a hlavně pevnější v basech. Působí to dost plnotučně a opravdu staře. Na tomhle kombu jsem se dost vyřádil, jsou tam tři přepínače, kterými se různě mění charakteristika zvuku. Snad kluk chtěl větší variabilitu, nebo co mě to tehdy napadlo, už si nepamatuji, co mě k tomu vedlo. Ale stejně mám pocit, že čudlíky navíc nic nepřináší, ovšem dají se vypnout. Uvidíš sám. Každopádně je to aparátek min. o třídu výše, než nějaká AC4, tím si jsem jist. Pokud to tedy předešlý majitel nějak "netunil".
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“