Ozvučení akustické kytary - srovnání snímačů

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Ozvučení akustické kytary - srovnání snímačů

Příspěvek od martina72 »

Trog píše:Máte zkušenost stímto snímačem?Mám v plánu ho objednat v nejbližší době.

http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id ... ind=Shadow &name=Bezdratove-systemy-Mikrofony-bezdratove-a-vysilacky-nastrojove-Shadow-SH-330
Tento snímač mám a nepoužívám ho. Naprosto mi zvukově nevyhovuje. Mi se neosvědčil.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Když už reaguješ na půl roku starý post, tak by možná stálo za to myšlenku trochu rozvést a napsat, proč není dobrý.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Nero píše:Když už reaguješ na půl roku starý post, tak by možná stálo za to myšlenku trochu rozvést a napsat, proč není dobrý.
Jasně. Nemohu říci, že není dobrý, někomu poslouží, ale mi osobně nevyhovuje. Nepřenáší celé spektrum zvukových možností mého déčka, prostě tam něco chybí, je to jakoby děravé, jistě je to strunami, ale přecjen ... Nemá to basy ani výšky, nějaké tóny ze středu jsou zbytečně silné, jiné ne. Chybí veškeré alikvoty. Hráno na rockovou pololampu 12" 50 W Valvestate Marshall, na malý 15W 8" čínský transistor na doma, na akustický Marshall 2 x 8" AS50D, marnost, ten zvuk mi to nedalo. Struny Martin .011 - 0.52, fosforbronz. Nějak se to nepotkalo.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

hm, vidím, že testuješ přes samé referenční aparáty, co se zvučení akustické kytary týče :D
tom.blaza

Příspěvek od tom.blaza »

Omlouvam se pokud jiz bylo zodpovezeno, tezko se mi tu hleda, resp hledani
vykazuje 0 vysledek.

Rad bych ozvucil kopii Maccaferi (D otvor)
a zaroven ten samy snimac pouzival u kytar s plovouci kobylou..
(jazz-box, semi hollow) jsou to sice vsechno prumerne kytary,
ale rad bych pridal akusticky zvuk, ale ne jako podkobylkove piezo..

To co jsem zkousel -ruzne piezo-pecky samolepici- to nebylo ono...)

Tohle se castecne skripne pod kobylu..(K&K sound Dignity)
ale cast doporucuji jen volne, bez tlaku, asi aby to bralo dalsi vyssi frekvence dreva ?

Mikrofonni snimace uvnitr nechci..nejsou to rezonancni
dreva...jen by me to trapilo..;)

Dik
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Ty obludo, ty máš macaféru? Jé, já chci taky.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

tom.blaza píše:..(K&K sound Dignity)
To asi myslíš Definity System, že jo? Ukázky na netu neznějí vůbec blbě. Ale skoro bych vsadil konzumaci klobouku, proti tomu, že v ČR není ani kus. Asi nezbyde než to risknout. Koukám na ceny u Wonderwood v Německu (tam jsem koupil Pure Mini). 90 Eur není zase taková pecka. Jestli by ale nebylo lepší koupit rovnou i s preampem. Dalších 30 Euro bych na to asi "obětoval".
cherreda
Rádce

Re: Ozvučení akustické kytary

Příspěvek od cherreda »

Nevím, jestli se to tu už neobjevilo.

Čínská kopie DPA4099.
http://www.thomann.de/cz/the_tbone_ovid ... bundle.htm

Obrázek
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

neobjevilo, SUPER!
samozrejme kvalite DPA se to rovnat nebude (ani nemuze), ale na domací žvýkání parádička.
a hned mam zas na co setrit.

edit: akorát pozor, nejaky hacek se prece jenom objevil :) http://www.tyl-zvuk.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=250
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Díky, to je důležitá informace.
Přesně tenhle "háček" s odolností kablíku jsem tušil, číňani tam prostě frcli nějaký obyčejný a hotovo, šup s tím do prodeje, jak jinak ostatně. Od pohledu je jasné, že to je nejslabší prvek, ostatně když DPA poprvé vylezli s miniaturními 4060-61-62, tak dost zdůrazňovali, že mají tento kablík nějaký superodolný.
Diogenes
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od Diogenes »

Ale ta cena je hodně lákavá. Mám cukání so ten mikrofon u Thomana objednat.

Jak náročné by bylo ten pofiderní káblík vyměnit za kvalitnější?

Dá se starý kabel odletovat bez poškození mikrofonu?

Dá se nový tenký a kvalitní mikrofonní káblík (metráž) někde koupit?
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. :)
bosch

Příspěvek od bosch »

Podělím se o svou zkušenost hospodského hráče.
Vím, že si zde žádám tímto příspěvkem o ukamenování, ale budiž.
Tímto jsem ozvučil svoji dvanáctku Epiphonku:
http://kytary.muziker.cz/kytarove-snima ... ing-AN-001
Ač nejsou recenze nijak povzbudivé, řekl jsem si že dvě stovky nemaj cenu a koupil jsem. No, a jsem zvukem příjemně překvapen. Není to na žádné vaše koncertní profi hraní ale na obyčejné ozvučení hospodské a narozeninové country kapely si dovoliji tvrdit, že dostačující. Nevýhodou je trochu mechanická konstrukce.
Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem ufik kablík od kontrolerů a s prodloužením kabelu jsem řešil zabudování kolíkového jacku 6,3 přímo do kytary. Moje spokojenost.
Tak a teď do mne. :cry:
Čavli

Příspěvek od Čavli »

hyenik píše: edit: akorát pozor, nejaky hacek se prece jenom objevil :) http://www.tyl-zvuk.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=250
Ten slabý kablík je důvod, proč jsem si DPA před časem nepořídil.

U čínské náhrady potom problémy s kabely nejsou závada, ale vlastnost. Nevěřil bych ani těm plastovým držákům v příslušenství - špatná zkušenost s držáky mikrofonů u kolegů, co to kupují.
Navíc podobnost bude čistě a pouze vizuální, což je u mikrofonu pramálo podstatné.
Já bych do tohohle nešel. Životnost, odolnost, problémy, zpětná vazba ...

Jak jsem teď zjistil originál už stojí cca 14.000,-. To je teda raketa - když jsem se rozhodoval to koupit, bylo to myslím cca za 10 tis.

Když t.bone, tak jedině T-bone steak!
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jen podotýkám, že co se nekvality kablíků týká, tak se samozřejmě hovořilo o čínských kopiích.
U orig. DPA ty tenké kablíky totiž nejsou vůbec problematické, naopak jsou až neuvěřitelně odolné.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

cherreda píše:Jen podotýkám, že co se nekvality kablíků týká, tak se samozřejmě hovořilo o čínských kopiích.
U orig. DPA ty tenké kablíky totiž nejsou vůbec problematické, naopak jsou až neuvěřitelně odolné.
Mně to ale odradilo i u originálu, když si vezmeš kolikrát na podiu za to drbneš apod. Prostě mi to přišlo příliš málo robustní.
Vím, že s originálem problém není, a hrajou na to celé kapely.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Já DPA dlouhodobě nemám (bohužel :) ), pouze jsem měl několikrát půjčený 4061 a jednou 4099 s kytarovým klipem.
Napoprvé jsem se po rozbalení a zapojování taky bál té zjevné "křehkosti" (u 4061 dokonce "nicotnosti" :) ), ale později jsem docela změnil názor - i po referencích známého, který je má ve studiu. Výdrže kablíku se určitě nemusíš tolik bát, oni se dokonce v marketingu chlubí, jak jdou ty kablíky nějak až nesmyslně zatížit. Mají to nějak hi-tech vymakané, ostatně jako všechno. I plasty držáků jsou dost kvalitní. Koneckonců DPA se používají mezi profíky dost na to, aby se spolehlivosti dalo věřit. Ve studiu se ti s tím určitě nic nestane a na koncertech asi není problém si na to dát trochu pozor, protože ten tenký kablík jde jen z mikráku do canon adaptéru a ten má na sobě kovovou klipsnu na pásek, kapsu... prostě sám si kablík hlídáš "u těla", lze ho zkrátit/smotat do kapsy, neválí se po zemi.
A jestli se jedná o komerční zvučení, tak to se takový mikrák asi nepůjčuje kdekomu, ale jen osvědčeným muzikantům, kteří na to dají pozor. Myslím, že pořád platí praxe, že když zvukař vidí nějakého poskakujícího blázna, se kterým není rozumná řeč, holt ho ozvučí nějakou obouchanou čínou za 1000. :) Co taky s takovým borcem jiného.

Devalvace koruny s cenami bohužel hejbla. :/
Nicméně, přesto třeba u Thomanna jsou ceny podstatně příznivější, než v Audiopro, resp. Kreateku. Možná by se s Audiopro jedním mailem dala dohodnout sleva na thomann cenu, oni chtějí mít prodeje a dneska obchodníci nabízejí sami službu typu "Našli jste cenu levněji?".
http://www.thomann.de/cz/dpa_dvote_4099_guitar.htm
http://www.thomann.de/cz/dpa_imk_4061_set.htm
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Mám dotaz na znalce. Když si koupim iBeam pasivní http://www.houdek.cz/kytary/snimace-a-o ... -ibeam.htm, teda bez toho preampu v jacku. Bude to hodně blbý? Nebo to bude na živý hraní snesitelný? Když by sem to místo toho prampu pustil přes nějakou krabičku kytarovou (kompresor, třebas, jen abysem zesílil signál), bude výsledek nesnesitelně hnusnej, nebo to bude použitelný. Jde mě o to, že, že na jednu, dvě písničky budu potřebovat střídat kytaru a tak budu muset nazvučit kytaru, která původně měla bejt na aku hraní "na ven", takže do toho nechci moc investovat a nechci hlavně do toho montovat něco, co by mě tam pak překáželo. Rád bych se obešel bez řezání do lubů a v ideálním případě i bez elektroniky.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Myslím že to až takový průser nebude, od L.R Baggs jsem nic špatného zatím neslyšel a jestli to dělají v pasivní verzi tak to musí hrát. Myslím že pokud nepoužiješ 15 metrový nesymetrický kabel tak nebude problém ani se ztrátou signálu :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Hmhm, no, já mam právě obavu, jestli tahle "pasiv" verze nepočítá s nějakym tim Bagsim pedálovym preampem, fishmaní aurou apod. Respektive na bagsim webu jsem to nenašel. Hele, hledal jsem ibeam ukázky a našel jsem i z toho pasivu, akorát popis je v nějakym asijskym rozsypanym čaji, zvuk mě vyhovoval, ale nebylo jasný, přes co všechno to pouští, ty korejský paznaky já neumim přečíst.
Našel jsem to za velice dobrou cenu (za litr), asi do toho pudu.
Já totiž nechci piezo drát, ani elmag, chci něco, kde pude slyšet i plácání strun o hmatník a ty šelesty obecně.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

jeleniste píše:Mám dotaz na znalce. Když si koupim iBeam pasivní http://www.houdek.cz/kytary/snimace-a-o ... -ibeam.htm, teda bez toho preampu v jacku. Bude to hodně blbý? Nebo to bude na živý hraní snesitelný? Když by sem to místo toho prampu pustil přes nějakou krabičku kytarovou (kompresor, třebas, jen abysem zesílil signál), bude výsledek nesnesitelně hnusnej, nebo to bude použitelný. Jde mě o to, že, že na jednu, dvě písničky budu potřebovat střídat kytaru a tak budu muset nazvučit kytaru, která původně měla bejt na aku hraní "na ven", takže do toho nechci moc investovat a nechci hlavně do toho montovat něco, co by mě tam pak překáželo. Rád bych se obešel bez řezání do lubů a v ideálním případě i bez elektroniky.
Záleží do čeho to strčíš. iBeam má velmi slabý signál, takže to bude chtít něco s vysokoimpedančním vstupem, a co nejblíž - ideálně na řemen.
A za druhé, iBeam je hodně citlivý na umístění snímače. Je to hodně zkoušení aby to znělo dobře a vyváženě.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“