Tlumení strun

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Tlumení strun

Příspěvek od vikicek »

Hoj lidi mám problém s technikou.
Když hraju power akordy tak neumim tlumit ostatní struny a dělá mi to bordel v kombu. Teď trénuju Iron Man od Black Sabbath ( velice jednoduchá a efektní písnička, doporučuju :P ) a hned při tom úvodním power akordu na D a A struně se prostě občas omylem dotknu E struny. Snažim se trefovat jen do těch dvou, ale prostě stačí sebemenší dotek Ečka a celej zvuk de do kopru. Takže otázka, jak mam to E ztlumit ? Když sem se ho snažil ztlumit pravym zápěstim, tak sem si tlumil i A strunu.

Dík za rady :P
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

tu skladbu neznám, ale máš jen dvě možnosti - levou nebo pravou rukou :wink: jestli držíš v pravé ruce trsátko, tak jen hřbetem pravé ruky a u levé ruky to může být buď lehké položení volných prstů na strunu jež nemá znít (pokud je nad power chordem = směrem od země) nebo netlačením na struny (pod power chordem). Jiné možnosti asi nejsou, snad jen hrát přesně jen ty struny které mají znít :)
Norman ST 40 folk
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Taky mi to občas dělá problém. Většinou to řešim tak, že dám gain na maximum. :lol:
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Nevím ja bych se ucil presne trsat ..... btw struna E ti krasne vyzni kdyz hrajes power na 7 a 9 Prazci na A a D :)
afektband

Příspěvek od afektband »

No já kdyžjsem nahrával ve zkušebně sola do písniček, tak jsem si dal za struny papírovej kapesník. Sola byli vždycky víš od 5. pražce, takže nebyl problém aby se tam vešel. Fungovalo to dokonale, ale na koncertě to udělat nemůžeš...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Jenže i když prostě přesně trsám na ty dvě, tak se mi záhadně rozzvučuje i E :D . Asi to bude chtít víc tréninku no... :roll:
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

vikicek píše:Jenže i když prostě přesně trsám na ty dvě, tak se mi záhadně rozzvučuje i E :D . Asi to bude chtít víc tréninku no... :roll:
Tak to každopádně... :wink:
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Já to tlumim uplně normálně, špičkou ukazovaku levý ruky se dotýkám struny E zespodu tak aby nezněla(když mačkáš ton D na Acku).... A si v pohodě.
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Já nemačkám ton D na áčku, ale mačkám dvě struny.

Strunu D na 7mym pražci.
Strunu A na 5tym pražci.

Ale máš recht, mohl bych to tou špičkou ukazováku na 5tym pražci skusit. Wait, hned jsem tu :wink:

EDIT/ nebo počkat, jestli je na A struně 5tej pražec ton D, tak to pak jo :)
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
griper

Příspěvek od griper »

taky to tlumim spickou ukazovaku...
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

To je divný, i když se ji nedotku trsátkem a i když se ji nedotykam zapestim, tak se mi proste vzdycky tak nejak rozezvučí. A kdyz to chci tlumit tim ukazovakem tak mi pak zas ten power akord nezní :D ... chjo to budu muset nejak vychytat
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

vlnění hraných strun se přenese přes tělo i na ostatní struny , velmi mírně ale přece, gain to ale dost zesílí.. podle toho že ti to tam dělá velkej bordel bych řekl že gainem nešetříš :) tlumit by se to mělo tak či tak, i když se jí ani nedotkneš
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Jo člověče máš pravdu, bylo to přehnanym gainem :D
Já obecně hraju většinou dost velkej gain, a když mi ještě k tomu Kamahl řekl že on to řeší vysokým gainem, tak mě ani nenapadlo že by to mohlo bejt gainem...teď už to tam neslyšim, díky bohu :) . Dělalo to hroznej bordel a kazilo mi to ten zvuk :roll:

Ještě jednou dík :P
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

ja to dělam tak že např u wickermana uvodni riff ukazovačkem držim A prostředničkem D a prsteničkem G tak po zahrani 2x riffu nasleuje 4x volny Ečko tak po 4ty je přitlumim pravě tim ukazovačkem mě nehralo.
je to hodně o cviku
good luck :)
Už nehraju, pouze poslouchám ...
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Rainmaker píše:ja to dělam tak že např u wickermana uvodni riff ukazovačkem držim A prostředničkem D a prsteničkem G tak po zahrani 2x riffu nasleuje 4x volny Ečko tak po 4ty je přitlumim pravě tim ukazovačkem mě nehralo.
je to hodně o cviku
good luck :)
tam se ten akord hraje i s Eckem ..
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

a když tam hraju jen samotný prázdný Ečko tak jedině tlumený :) netlumený se mi tam vůbec nelíbí :)

vikicek:vysokým gainem se nic nevyřeší, cvič to na čistej a nespolíhej na to že se to v gainovým chrčení ztratí :)
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Jediná rada, cvič..a tefuj se, nějaký univerzál tlumění nená cenu řešit, časem buď dojdeš na způsob jak se trefit, nebo jak to prostě zahrát efektivně,,,jen civičit, to je jediná rada
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Musíš tlumit bud přiložením malíkový hrany pravý ruky u kobyly na struny, který nemaj hrát - takovej silnější PM. A pak musíš tlumit levou rukou... Struny nad těma co hraješ bud špičkou prstů, kterejma něco mačkáš nebo palcem (když to jinak nejde), struny pod těma co hraješ volným přiložením prstů...

Na experimenty s gainem se vykašli, to je jenom hraní ci na to, jak to zamaskovat...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Y06hurt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Y06hurt »

Pro představu a rychlé naučení.... http://www.youtube.com/watch?v=jeIzB1KiJw0 tendle pán mi pomoh :wink:
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly

1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Díky, to taky dost pomůže :wink:
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Odpovědět