Dobrý den,
včera mi přišla zvuková karta Tascam us 122 MK2. Sedím u toho už skoro celý druhý den, a přes to se mě, ani nikomu jinému, nedaří nastavit ji tak, aby spolupracovala s mým PC.
Systémové požadavky splňuji, ba přesahuji. Jako operační systém používám Win 7, 64bit. Přiložené drivery jsem nainstaloval dle pokynů. Control panel, který je v návodu vyobrazen, neodpovídá tomu, který je ve skutečnosti nainstalován. Žádnou sekci status ani sekci setting jsem nenašel, pouze nastavení latence, to je vše.
Jako DAW software používám Cubase 5, plné verzi, kde jsem vše jsem podle návodu přeroutoval. I přes to, že nahrávám stereo, nahrává se mi buď jen levý nebo pravý kanál mono (a ještě ani není slyšet, co se nahrává), podle toho, jestli zapojím kytaru do levého nebo pravého inputu zvukové karty. Ostatní zvuky nebo nástroje též nelze přehrát (ukazatele se pohybují, avšak není slyšet žádný zvuk).
Při zapojení sluchátek do zdířky "Phones" slyším jen čistě kytaru z inputu, kterou momentálně hraju. Nic jiného.
Zvukovku mám propojenou přiloženým USB kabelem s PC a odtud mám přes stereo jack zapojené reproduktory. V samotných výstupech pro monitory ve zvukové kartě nemám nic, jelikož monitory budu teprve pořizovat.
Mohli byste mi, prosím, poradit, co dělám špatně, po případě mi nějak jinak pomoci? Už jsem snad vyzkoušel úplně všechno a nevím si rady. Děkuji.
Tascam us 122mk2 - nejde nastavit
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Tascam us 122mk2 - nejde nastavit
Ohledně nahrávání - špatné nastavení. Pokud nahráváš jeden zdroj signálu, nenastavuj nahrávání do sterea. Nahrávej do mono stopy a tu v rámci nastavení stereo obrazu měj uprostřed. Logicky ti 1 vstup nemůže zaplnit obě části stereo obrazu.
Ohledně přehrávání - no, nějak si neumím představit, jak bys chtěl, aby ti šel zvuk ze sluchátek zapojenýách do Tascamu a přitom zapojuješ reproduktory do interní zvukovky v PC. V Cubase budeš muset jako výstupní zařízení nastavit jen jedno. Druhé ti pochopitelně nebude fungovat.
Ohledně přehrávání - no, nějak si neumím představit, jak bys chtěl, aby ti šel zvuk ze sluchátek zapojenýách do Tascamu a přitom zapojuješ reproduktory do interní zvukovky v PC. V Cubase budeš muset jako výstupní zařízení nastavit jen jedno. Druhé ti pochopitelně nebude fungovat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, že je doba pomalu zralá na vypublikování článku FAQ2 
P.
P.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
+1pavlii píše:Koukám, že je doba pomalu zralá na vypublikování článku FAQ2
P.
Po kolikáté se tu už problém MONO/STEREO řeší?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
OT info: jak dodělám překlad manuálu, tak si prolezu fórum tady i jinde a něco sepíšu 
Konec hlášení v OT jazyce
P.
Konec hlášení v OT jazyce
P.