Furch vaše poznatky a názory
Pravidla fóra
Re: Furch vaše poznatky a názory
spíš směšně nízká, vzhledem k tomu za kolik se tenkrát prodavaly.
to bych vubec neresil jestli je super nebo ne za takovou cenu (dnes šrotu), zvlast levackou kytaru, kolik takovych sanci budes mit?
Jestli se ti jenom trochu libi, tak hura do toho. Hraje to jako Ovation. Nekomu to nesedi, na podium je to ok. Dlouho sem hraval na podobny typ.
to bych vubec neresil jestli je super nebo ne za takovou cenu (dnes šrotu), zvlast levackou kytaru, kolik takovych sanci budes mit?
Jestli se ti jenom trochu libi, tak hura do toho. Hraje to jako Ovation. Nekomu to nesedi, na podium je to ok. Dlouho sem hraval na podobny typ.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
crespi rýchlo ju ber, nech ja nad ňou nerozmýšľam 
Možná offtopic... Ale neda mi to.. Furch kanál na Youtube... Já chápu že to stojí peníze natočit a nahrát .. Ale mě ty "vzorky" hrané ( patrně výborným kytaristou) prostě iritujou... Nejde to udelat tak nejak míň "roboticky"...?
Pred mesiacom som skusal gitaru Stanford a musim povedat ze ma celkom krasny zvuk. Kedze som mal zaujem ju kupit tak som sa rozhodol ze napisem do firmy lenze odpoved z druhej strany bola sklamana. Sprava bola takato ze ceska firma uz tieto gitary nevyraba. Dali mi odkaz na nemecku firmu kde som dufal ze si ju objednam ale ako som pozeral tak som ju tam nenasiel cize velke sklamanie 
Kytary Furch jsou v cizině prodávány pod jménem Standford. Co si nenašel? Přesně ten model, co jsi zkoušel? A co vlastně chceš? Taylora nebo Furcha?
Není ten název spíš Stonebridge?Jester píše:Kytary Furch jsou v cizině prodávány pod jménem Standford. Co si nenašel? Přesně ten model, co jsi zkoušel? A co vlastně chceš? Taylora nebo Furcha?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Dříve to byl Stanford, teď Stonebridge...obojí je Furch...jastud píše:Není ten název spíš Stonebridge?Jester píše:Kytary Furch jsou v cizině prodávány pod jménem Standford. Co si nenašel? Přesně ten model, co jsi zkoušel? A co vlastně chceš? Taylora nebo Furcha?
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
gitara stala cca 1000 eur ked som dobre pocul. A ako som pisal ze som "mal" zaujem o tuto gitaru lenze ju nemaju cize ju nekupim.
Se Stanfordem opatrně. Část z nich vyráběl Furch a už nevyrábí. A druhá část se vyráběla/vyrábí v Číně.
Aku hodnotu moze mat Furch D 20 CM ked ide o starsi model (polomasiv) ? ide o min. 10 rocnu gitaru
Taylor 412ce LTD (rosewood), Taylor 114ce, Fernandes Revolver Pro 81/85, Landscape SPT-CST/F Custom
Já mám za to, že Furch D20-CM je přední deska masivní cedr a luby se zadní deskou masivní mahagon. Tedy alespoň v současné době. No a u Humlů ji mají za 13 a půl tisíců. V pátek jsem ji tam kupoval
. Takže asi bude záležet na stavu.
Lee Oskar vC-čku, cosi v G a D
Viem kolko stoji Furch D20-cm celomasiv teraz... ale starsi model ide o polomasiv nie o celomasiv takze nezalezi len na stave... nejak si ma s tvojim prispevkom neposunul...
Taylor 412ce LTD (rosewood), Taylor 114ce, Fernandes Revolver Pro 81/85, Landscape SPT-CST/F Custom
5-7 tisíc pokud je v dobrým stavu a má dobrou hratelnost a zvuk. Obávám se, že víc ti nikdo nedá.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
anglický test OM35 http://licklibrary.ceros.com/iguitarmag ... 3/page/126
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Mel nekdo v ruce Furch /Stonebridge Baritone kytaru ?
Nejlepe S/R ?? Jaky krk tam je ?? Myslim uchyt k telu a vyztuha ?
Diky
Nejlepe S/R ?? Jaky krk tam je ?? Myslim uchyt k telu a vyztuha ?
Diky
- Jimator
- Bandzone: krbanda
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,pbla4024 píše:Se Stanfordem opatrně. Část z nich vyráběl Furch a už nevyrábí. A druhá část se vyráběla/vyrábí v Číně.
prosim, opatrne s informaci, kterou nemas stoprocentne podlozenou.
Cinani delaji Stanford kytary pro nemeckeho vyrobce. Ani jeden vsak nemaji s Furchem absolutne nic spolecneho. Hovorim o vyrobe jako takove. Cili Stanford/Stonebridge by Furch se opravdu vyrabi pouze a vyhradne jen ve Velkych Nemcicich.
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
Tak jsem se rozhodl pořídit si konečně pořádnou akustiku a výběr padl na Furch D-22SR , to je myslím standard kterým nešlápnu vedle. Ale ty ceny mně teda zaskočily. Furch asi podražil, protože na stránkách uvádí cenu tohoto modelu 40150,- Kč (1429,- Euro). Na dotaz u Humla na slevu jsem dostal cenu 27000,-. To se mi zdá dost na to že je to jejich nejlevnější model v téhle klasické kombinaci smrk/palisandr. Je to teď normální cena, nebo se to dá koupit i levněji?
zesilovač: Marshall JTM-45, box: Marshall 1960 4x12 kombo: Marshall JCM800 4210
elektriky: Les Paul 1959 (Jurča), Gibson LP Standard 1995
akustiky: Martin D28 r.1985, Furch D34 , Alvaro 55
krabičky : Ibanez TS9, Marshall GV-2, Boss DD-3, Boss RV5, EHX Holy Grail
Na blbnutí: Epiphone LP Standard, multiefekt Boss GT8, mix Yamaha, bedna RCF-ART310A
Na blbnutí: Epiphone LP Standard, multiefekt Boss GT8, mix Yamaha, bedna RCF-ART310A
Na 27k za tuhle kytaru mi není divné vůbec nic, připadá mi hodně v pořádku a uvědom si, že neoficiální sleva 1/3 dolů pro české zákazníky je perfektní tah. Navíc mám pocit, že v ceně je dost pěkný futrál, ale to si ověř. V cizině se ty kytary za 40k opravdu prodávají, takže mi podobné úvahy připadají trochu "české", bez urážky.
Sám jsem před 10 lety kupoval cca to samé pádlo (akorát grand audit.) za 26k a k tomu pak ještě futrál za 3k.
Chápu, že při pohledu na asijskou produkci se člověk snadno namlsá, ale čekat nějaké cenové zázraky od manufaktury v Evropě prostě není možné. Český kytarář stejnou kytaru vyrobí za cca ty samé peníze, resp. spíš za víc.
Můžeš zkusit obhlédnout nějaké masivní asiatky, třeba Cort/Parkwood vypadají hodně dobře a jsou cenou jinde.
Sám jsem před 10 lety kupoval cca to samé pádlo (akorát grand audit.) za 26k a k tomu pak ještě futrál za 3k.
Chápu, že při pohledu na asijskou produkci se člověk snadno namlsá, ale čekat nějaké cenové zázraky od manufaktury v Evropě prostě není možné. Český kytarář stejnou kytaru vyrobí za cca ty samé peníze, resp. spíš za víc.
Můžeš zkusit obhlédnout nějaké masivní asiatky, třeba Cort/Parkwood vypadají hodně dobře a jsou cenou jinde.
| Cruel YT | Cruel sptf
Já neříkám že to tu cenu nemá. Vybral jsem si ji proto, že v dané cenové relaci to bude jedna z nejlepších kytar na trhu. Jen mně zarazil ten nárůst cen. V tomhle vlákně o pár stránek dřív "shooter" vypsal aktuální ceníkové ceny loňského roku s tím že z nich prodejci poskytují 30% slevy akusticke-kytary/furch-vase-poznatky-a- ... 5-400.html
To by mně ta kytara loni vyšla o 7000,- levněji. Na stránce 22 "Hujer" zveřejnil aktuální cenu u Humla - 28000,- za 34SR , což je o dvě třídy vyšší model než 22SR která se dnes prodává za 27000,-. Prostě jsem se chtěl zeptat jestli ten výrazný nárůst cen od loňska je všude stejný, nebo se dá někde koupit levněji.. Pokud je to u všech prodejců stejné, budu se s tím muset nějak vyrovnat. Případně zkusit v té ceně do 30000,- i jiné výrobce.
To by mně ta kytara loni vyšla o 7000,- levněji. Na stránce 22 "Hujer" zveřejnil aktuální cenu u Humla - 28000,- za 34SR , což je o dvě třídy vyšší model než 22SR která se dnes prodává za 27000,-. Prostě jsem se chtěl zeptat jestli ten výrazný nárůst cen od loňska je všude stejný, nebo se dá někde koupit levněji.. Pokud je to u všech prodejců stejné, budu se s tím muset nějak vyrovnat. Případně zkusit v té ceně do 30000,- i jiné výrobce.
zesilovač: Marshall JTM-45, box: Marshall 1960 4x12 kombo: Marshall JCM800 4210
Hm, že by se poslední (zatím) devalvace koruny projevila u Furchů až takto?
Tak se na rovinu zeptej Humla, já myslím, že bude vědět jak to je.
Tak se na rovinu zeptej Humla, já myslím, že bude vědět jak to je.
| Cruel YT | Cruel sptf