Porucha komba

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
jastud

Re: Porucha komba

Příspěvek od jastud »

tak to nic. Kdybys byl z nějaké rozumné vzdálenosti tak bych se ti na to mrkl. Ta porucha bude nějaká úplná blbost. Kdyby nebyla tak neslyšíš vůbec nic.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
krys96
Bandzone: krys96

Příspěvek od krys96 »

No doufám. Myslím že je třeba špatný nějaký odpor, tak ten zkreslený kanál plánuju proměřit a uvidím. Jo jinak tohle se mi už jednou stalo (že to takhle snížilo hlasitost), tak jsem vytáhl plošňák abych na něj kouknul, ale protože jsem nic nenašel jako teď, tak jsem to bezradně zamontoval zpátky a zkusil a najednou zase všechno v pořádku, ale tentokrát nic .
gareth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gareth »

občas pomůže dobře mířený úder do šasi :twisted: :wink:
Cort KX101=>Peavey Studio Pro 112 Transtube I (předěláno na zesík ) => 2x12 Box s G12T-75

Bandzone: http://bandzone.cz/calldeira
krys96
Bandzone: krys96

Příspěvek od krys96 »

:D to už jsem zkoušel :D
mikulastagger

Orang CR 35LDX problém, hraje jen občas

Příspěvek od mikulastagger »

Čau, mám problém s druhým kombem. Tenhle Orange když se zapne, začne bzučit, zní to, jako tranzistor (což myslím že opravdu je) když do něj párkrát bouchnu rukou tak bzučení občas přestane (něco jako blbej kontakt někde) ale kombo jsem prohlížel, a nějaký ulomený kontakty nebo tak jsem nenašel. Hlavní problém je však v tom, že kombo hraje strašně potichu. Když dám naplno Volume a Gain, zvuk je slyšitelný, ale slabý. Když při tomhle nastavení do kytary párkrát pořádně říznu (s kytarou volume na 10) na čistý kanál, kombo po chvíli udělá ránu a začne hrát jak má (tj. hodně nahlas) jakože najednou to začne fungovat, ale po chvíli se to náhodně zas po***** a začne hrát zas potichu. Dřív to nedělalo vůbec, potom to dělalo občas, jen když se na něj hrálo s Gain na max a teď to blbne už pořád... nevím co s tím. Mám z toho pocit že je to tím tranzistorem, kterej bzučí.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 21.01.2014 14:15, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno do sběrného tématu.
Diamant

Příspěvek od Diamant »

Myslím si, že problém nebude v tranztistoru...spíš bych ještě jednou zkontroloval ty kontakty...popřípadě to nechal na odborníkovi....
mikulastagger

Příspěvek od mikulastagger »

A jak se to kontroluje/měří, mam nějakej metr ale nevim jestli to umí i tohle. Měří se napětí?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Někomu to nech, poslyš. Není to nic, s čím by ses chtěl jako laik zabývat. Hledání takové věci je pakárna, tím spíš pokud nemáš představu o tom, jak to funguje. A pak třeba někde blbě sáhneš a bude vymalováno.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Diamant

Příspěvek od Diamant »

Bummer píše:Někomu to nech, poslyš. Není to nic, s čím by ses chtěl jako laik zabývat. Hledání takové věci je pakárna, tím spíš pokud nemáš představu o tom, jak to funguje. A pak třeba někde blbě sáhneš a bude vymalováno.
Souhlasím s Bummerem...to je práce pro odborníka...může to být banalita, ale stejně tak mohla odejít některá ze součástek...
Demilich

Příspěvek od Demilich »

No pokud to reaguje na pomlácení, tak to nejspíš bude nějaký studený spoj, či tak něco. Ale jak říkají pánové nade mnou, najít jej není jen tak.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“